Jehova tanúi miért tartják despotikusnak a pápát, és a katolikus egyház szervezetét, ha az Őrtorony társaság is hasonló jogot követel a magáénak? (ateista "minden vallás hülyeség" szintű marhaságokkal kíméljetek)
14 Te azonban maradj meg azokban, amiket tanultál, és amiket meggyőzetve elhittél, tudva, hogy kiktől tanultad őket, 15 és hogy csecsemőkorodtól ismered a szent írásokat, amelyek képesek bölccsé tenni téged a megmentésre a Krisztus Jézusba vetett hit által. 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen.
ezek után megkérdeznélek, timúteusznak szüksége volt-e bármiféle, ide oda ugrándozó, felvillanó, kialvó világosságra, örtoronyra, ébredjetekre? elfogadná-e ő azt, hogy 500 részvényes vezette 7 vezetőnek nevezett személy ötleteit kövesse? vagy miderre a biblia is elég?
füstöl az agyam a kitérőválaszaitoktól! végre egyenes válasz, ne kelljen újra és újra pontosítani, ennyire még te sem lehettek ki**szottul hülyék, és titek ti azt csak nem akartok válaszolni rendesen! Nyilván nem a papír és a tinta hanem az írók és tartalom a tévedhetetlen, ne ma nyomtatott Biblia a papír és a tinta a szent könyv hanem a tartalom
láttam már ezt itt gyakorin is, pl KZitus nevű felhasználóra szólt rá egy "tesvére" hogy ne kérdőjelezze meg az őrtornyot
Vidiripi
"Vidiripi, a kérdéseidre pedig már kaptál bőséges választ, nem kellene a felesleges köröket újra futni, azokat a válaszokat sem tudtad megcáfolni, csak erőlteted mindig az újabb és újabb álkérdéseidet."
Nem baj! Célom pont az hogy gondolkodjanak el azon az emberek amit olvasnak és mondanak nekik. Fölösleges akkor lenne ha mindig ugyan azok a személyek olvasnák amit írok.
Viszont van olyan kérdés amire nem kaptam "bőséges" választ.
"S ki dönti el hogy mi a lázadás és mi alapján van eldöntve?"
Erre nem kaptam.
"Vidiripi eme tipikus csúsztatása jól kitűnik annak, aki kicsit alaposabban átgondolja a dolgot."
Természetesen aki utána néz a dolgoknak az látni fogja hogy amit írtam az nem csúsztatás.
S ahogy azt korábban említettem pont az a célom hogy tényleg kutassanak és nem csak egy szemszögből legyen megemlítve ez a téma!
"Erre Vidiripi azzal jött, hogy "de a Tanúk is változtattak a hitnézeteiken"."
Én ezt konkrétan nem írtam. Én csak utaltam rá. De köszi hogy így konkrétan leírtad!
De ha igazán konkrét akarok lenni, a szervezetnek a legtöbb változtatást az idővel kapcsolatos tanításokon kellett tennie. Ami nem véletlen! S el is ismerik hogy bizony nem egyszer hatalmasat tévedtek!
JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
"Igen, voltak téves elképzeléseink arról, hogy mikor jön el a vég."
Egy mondat a cikkből! Tudom biztos ez is csúsztatás! Minden az ami nem illeszkedik a tanúk elképzeléseibe.
"Látszólag megtévesztően frappáns a válasz, de valójában logikátlan. A szóban fogó egyházak ugyanis megmaradnak az egymásnak ellentmondó vallásos tanítások zűrzavarában, a Tanúk ellenben mindig készek voltak kiigazítani a hitnézeteiket a nagyobb igazság és világosság érdekében."
Az egyházak tanításai között van ellent mondás ez nem vita tárgya. De ha így nézzük akkor ebbe a kategóriába a tanúk is beletartoznak hiszen az általuk képviselt tanítás is ellent mond más egyházak tanításainak. Ebben semmi különleges nincs.
A látszólag megtévesztő frappáns válasz meg a tanúknál is megvan. 1975 kapcsolatban.
A válasz az hogy az akkori cikkeket rosszul értelmezték a kedves testvérek meg hogy túlbuzgók voltak. De miért voltak azok?
Kiktől is jön a szellemi eledel? Mert bocs de azt nem hiszem el hogy Isten egy hazugsággal fogja próbára tenni az ő népét. Hogy elhiteti velük azt hogy na ekkor meg akkor lesz a "NAGY ESEMÉNY". Aztán meg még sem.
Abban azért egyet értünk hogy Isten mindig figyelmezteti a népét? 1975-re hol volt a figyelmeztetés? Az szellemtől vezérelt szervezet milyen figyelmeztetést adott ki?
Mert ezt nem nevezném annak: JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
A Tanúk ellenben mindig készek voltak kiigazítani a hitnézeteiket. Nem! A tanúk kénytelenek voltak kiigazítani a hitnézeteiket! Ugyan is az addigi tanítások már nem állták meg a helyüket. De amit Isten leíratott azt nem kell lecserélni egy másikra mert az előző az nem jól lett értelmezve. Nem az a baj hogy az ember téved. A gond ott kezdődik amikor igazságról beszél aztán meg ha alaposan utánanézz az ember akkor meg kiderül hogy már egy csomószor volt ez meg az az igazság és kiderült hogy hát izé az még sem az igazság. S van hogy ugyan az a tanítás változott vagy 5 alkalommal alig valamivel több mint 100 év alatt. Na ez a durva.
Természetesen az sem jobb ha megmaradnak egy nem megalapozott tanítás mellett. De nem véletlenül indult el anno a reformáció! Hiszem hogy nem véletlen volt!
"Tudod Vidiripi, Isten egy FOLYAMATOSAN FEJLŐDŐ egyházat támogat, nem pedig egy magát, a tévedhetetlenség illúziójában ringató szervezetet."
Nem! Nem tudom! Te tudhatod de én nem tudom! Én maximum hihetem!
De amit tudok hogy a szervezet állítja hogy ő tudja az igazságot! Hiszen a tagjai mindig erről beszélnek. (bár más vallási szervezetek is állítják hogy náluk az igazság)
Viszont azt is tudom már hogy ez az állítólagos igazság elég sokszor változott és nincs kizárva hogy változni is fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!