Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez esetben zsidó lennék?

Ez esetben zsidó lennék?

Figyelt kérdés

Édesanyám szeretne áttérni a zsidó vallásra.

Semmi problémám nincs a zsidó vallással, de egyik barátomtól tudom, hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik. És mindegy, hogy betért, vagy beleszületett-e a nő, de gyermeke innentől zsidó. Mivel én korábban születtem ezért ugye én nem vagyok zsidó? Csak, ha a későbbiekben születne testvérem ő lenne az.

Ez számomra csak azért fontos, mert gyakorlom a saját vallásom. És nem szeretném, hogy bármit is rám erőltessenek.

2015. máj. 28. 15:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Még ha születésed előtt tértél volna át, akkor sem számítanál saját magad számára zsidónak, ha más vallást követsz. A barátod meg hülyeségeket beszél.
2015. máj. 28. 15:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Haha jó, vicc, az anyád dolga, hogy milyen vallásban hisz, a sajátod meg a tied, a barátod hülyeségeket beszél.
2015. máj. 28. 15:59
 3/11 anonim ***** válasza:
8%
Tisztázzuk! Az izraelita vallásba csak beleszületni lehet. Ha megtagadjátok az Újszövetséget, akkor nem zsidók, sokkal inkább eretnekek lesztek.
2015. máj. 28. 19:54
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

"Az izraelita vallásba csak beleszületni lehet."

- Nem tudom, honnan vetted ezt a tévhitet.

"De miért akarna anyud a világ egyik legundorítóbb népéhez csatlakozni?"

- Hol írta a kérdező, hogy katolikussá akarna válni az anyja?

2015. máj. 28. 19:56
 5/11 anonim ***** válasza:
19%

NEM.

Zsidó alapból nem is létezik, azt a fogalmat a náci fajelmélet találta ki, valóságalapja nincsen.

Mivelpedig te nem vallod magad judaistának, NEM vagy tagja a vallásnak.

Képzeld csak el mi lenne különben:

Ha mormon apától, judaista anyától egy muszlim országban születsz, de vki tudtodon kívül csecsemőkorodban lespriccelt pár cseppvízzel, míg magad a hindu vallást gyakrolod, akkor te egy mormon-zsidó-muszlim-katolikus-hindu vagy?

Ugyehogy nem.

2015. máj. 28. 20:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Kár, hogy nincs igazad. Ugyanis zsidók nagyonis léteznek.
2015. máj. 28. 20:12
 7/11 anonim ***** válasza:
#7: ne gyűlöld magad a zsidó származásod miatt, hanem békélj meg vele.
2015. máj. 28. 20:46
 8/11 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nem.

OFF!

Rendkívül érdekes, hogy a körtefák nem szeretnének barackok lenni, hanem, mint körtefák arra törekszenek, hogy gyönyörű körtéket neveljenek. Ez természetesen igaz a barackokra, almákra, szilvákra, stb... egyaránt. Tanuljunk tőlük!

2015. máj. 28. 21:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem. Ha az anya beter es utana szuletik egy gyereke, o zsido lesz. De a mar megszuletett gyerekeknel ket lehetoseg van:

1, ha a gyerek fiatalabb, mint 12 eves, fiuknal 13, akkor oket zsidonak lehet tekinteni ideiglenesen, amennyiben zsido nevelest kapnak. 12-13 evesen aztan valaszthatnak, hogy zsidok maradnak- e vagy sem.

2, ha ennel idosebb, a gyerek nem lesz zsido, vegig kell csinalnia a beteresi procedurat, ha zsido akat lenni. Ha nem akar, akkor semmi teendoje nincs, mert nem zsido.

2015. máj. 29. 13:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Néhány hete megkérdeztem erről a rabbit, betérő anya már megszületett gyereke nem lesz zsidó, csak ha maga is így dönt és betér. A betérést követően született gyerekei viszont azok lesznek. Az igaz, hogy anyai ágon öröklődik, de nem visszamenőleg. Egy ZSIDÓ, nem judaista, vagy hogy nevezte itt valaki.
2015. jún. 4. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!