Ez esetben zsidó lennék?
Édesanyám szeretne áttérni a zsidó vallásra.
Semmi problémám nincs a zsidó vallással, de egyik barátomtól tudom, hogy a zsidóság anyai ágon öröklődik. És mindegy, hogy betért, vagy beleszületett-e a nő, de gyermeke innentől zsidó. Mivel én korábban születtem ezért ugye én nem vagyok zsidó? Csak, ha a későbbiekben születne testvérem ő lenne az.
Ez számomra csak azért fontos, mert gyakorlom a saját vallásom. És nem szeretném, hogy bármit is rám erőltessenek.
"Az izraelita vallásba csak beleszületni lehet."
- Nem tudom, honnan vetted ezt a tévhitet.
"De miért akarna anyud a világ egyik legundorítóbb népéhez csatlakozni?"
- Hol írta a kérdező, hogy katolikussá akarna válni az anyja?
NEM.
Zsidó alapból nem is létezik, azt a fogalmat a náci fajelmélet találta ki, valóságalapja nincsen.
Mivelpedig te nem vallod magad judaistának, NEM vagy tagja a vallásnak.
Képzeld csak el mi lenne különben:
Ha mormon apától, judaista anyától egy muszlim országban születsz, de vki tudtodon kívül csecsemőkorodban lespriccelt pár cseppvízzel, míg magad a hindu vallást gyakrolod, akkor te egy mormon-zsidó-muszlim-katolikus-hindu vagy?
Ugyehogy nem.
Szia!
Nem.
OFF!
Rendkívül érdekes, hogy a körtefák nem szeretnének barackok lenni, hanem, mint körtefák arra törekszenek, hogy gyönyörű körtéket neveljenek. Ez természetesen igaz a barackokra, almákra, szilvákra, stb... egyaránt. Tanuljunk tőlük!
Nem. Ha az anya beter es utana szuletik egy gyereke, o zsido lesz. De a mar megszuletett gyerekeknel ket lehetoseg van:
1, ha a gyerek fiatalabb, mint 12 eves, fiuknal 13, akkor oket zsidonak lehet tekinteni ideiglenesen, amennyiben zsido nevelest kapnak. 12-13 evesen aztan valaszthatnak, hogy zsidok maradnak- e vagy sem.
2, ha ennel idosebb, a gyerek nem lesz zsido, vegig kell csinalnia a beteresi procedurat, ha zsido akat lenni. Ha nem akar, akkor semmi teendoje nincs, mert nem zsido.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!