A Hit Gyülekezetére miért mondják hogy szekta vallásban élnek?
Az egyik haverom mondta nekem, hogy a Hit Gyülekezete lelkészt úgy hívják, hogy Németh Sándor, ő azt mondja hogy keresztény, de ez nem igaz, azért nem igaz, mert ők nem a keresztényben hisznek, hanem a zsidó vallásban. Ezt úgy hívják hogy zsidó vallás. A zsidó valláshoz hozzá tartozik a judaizmus és az izraelita.
Ha van cikkek, és oldalak, amik bizonyítják hogy a Hit Gyülekezete egy zsidó szekta, akkor küldjetek csak.
Én ezt nem fogyatékosságból mondom, és nem provokációnak tartom ezt, akik értik hogy mire célzok, akkor jó.
Az, hogy a Hit Gyülekezete ilyen helyzetben van, pontosan minket minősít...
"Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek.
Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." - Máté 24;23-24
12 Nem bírsz magaddal...Ez már a második regisztrációd itt.
Ismered a mondást:
Aki Isten ellen harcolóvá válik, az borítékban a bukását már átvette. Nem szerencsés cselekedet.
A farizeusok is Jézust kóklernek, és csalónak, hitetőnek mondták,pedig ők rendszeresen tanulmányozták az írást aztán lám lám mi történt.
12 Ez kizárólag neked:
Hab 2,12
Jaj annak, a ki várost épít vérengzéssel, és a ki várat emel álnoksággal.
Attól mert elítélem Németh Sándort és a Hit Gyülekezetét, mint "egyházat", nem az embereket, csak a vezetést, akiket biztos megkért Isten, hogy prédikáljanak a nevében(...)
Szóval nem Isten ellen harcolok attól, mert a Hit Gyülekezetével szemben fenntartásaim vannak, de bocsánat a félreérthetőségért. Katolikus vagyok. A legjobb haverom családja hitgyülis, velük sincsen bajom, miért lenne?
15 Dehogy nem. Az hogy az emberek ellen megpróbálod rejteni a valós gyűlöletedet, meg N.S-ra fogod, meg "csak" a gyülire, mert akkor rákérdeznének a konkrét miértre, attól még Isten tudja, és nem kéne senkit sem hülyének nézned.
Sem Isten, sem az embereket.
Kedves kérdező miért gondolod, hogy a Hit Gyülekezete zsidó vallású szerintem először nézd meg a zsidó vallás fogalmát.
A másik hogy szerintem a HGy nem intoleráns.
"Azt tudom hogy Jézus Krisztus a zsidók királya volt"
Rosszul tudod. Mondtam, hogy olvasd el az Evangéliumokat, vagy kérdezz meg gy keresztény papot / lekészt.
Más kérdés, hogy szerintünk, zsidók szerint ki volt ( egy megtévedt rabbi ), de ez csakugyan lényegtelen, a HGy keresztény, hisznek Jézusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!