Mi történik jeohva tanúival ha az 1914-es generáció teljes egészében kihal és mégsem jön el a világvége? (pocskondiázás, szokásos "ateista"[akinek nem inge. ] kutyaugatás nem kell, remélem ez utóbbit az ozimium néven utazó felhasználó is olvasta)
Az igazság meg változatlan, örök. Tudod, ettől nevezik igazságnak.
Megmutatom a különbséget:
Ez például nem igazság (más néven hazugság):
"Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának beteljesedésében azt jelzi, hogy e korrupt rendszer vége néhány éven belül esedékes. ... Ennélfogva, fiatalként, semmiféle hivatást sem fogsz tudni betölteni, amit ez a rendszer kínál. Ha most középiskolás vagy, és azon gondolkodsz, hogy egyetemre mész, az azt jelenti, hogy még legalább négy, talán hat vagy nyolc évnek is el kell telnie addig, amíg egy szakterületen képesítést szerezhetsz. De hol lesz addigra már ez a rendszer? Nem sok lesz már neki hátra, vagy talán már véget is ér addigra!" (Ébredjetek! 1969. május 22. 15. oldal)
vagy még egy példa:
„Ami a legfontosabb: ez a folyóirat megerősíti a bizalmat a Teremtő azon ígérete iránt, amely szerint egy békés és biztonságos új világ jön létre, mielőtt elmúlna az a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek.”
vagy:
"Milliók, akik ma élnek, sohasem fognak meghalni!"
Ellenben ez például igazság:
Jak 1.17
Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.
"Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az Úr mondott egy igét? Ha egy próféta az Úr nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az Úr mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle!" (5 Mz 18:20-22)
7 Kérdést intéztek hozzá: "Tanító, mikor történnek meg ezek? Mi lesz a jele annak az időnek, amikor ezek megtörténnek?" 8 "Ügyeljetek - szólott -, el ne tévelyedjetek. Mert sokan fognak jönni az én nevemben és EZT MONDJÁK: ÉN VAGYOK! Továbbá: AZ IDŐ KÖZEL! TI NE MENJETEK UTÁNUK.
(Lukács 21. fejezet, Csia)
Nem egészen vágom, hogy mi köze Németh Sándor személyének a témánkhoz, de vannak itt okosabbak nálam, majd azt is biztos megmondják.
Amúgy Voltaire neve kevésbé szerencsés egy vallási rovatban, bár azt én is látom, hogy egy jehovista számára tabu a JW.Org véleményei mögé gondolni, ha annak konklúziója attól különbözik.
mégha csak tabu lenne...
ezt az archívumba találtam:
"KZitus nevű felhasználó válasza:
Szervusz
Innen(jw.org) folyik az élet vizének folyója:
„És megmutatta nekem az élet vizének folyóját: tiszta, mint a kristály, és az Isten és a Bárány trónjától folyik alá a város széles útjának közepén” (Jelenések 22:1, 2a) :))"
"te pedig egy profitorientált zártkörően működő részvénytársaság bibliai értelmezésében hihetsz csak, ami egyik nap még ez, a másik nap meg már annak épp az ellenkezője."
Milyen jó, hogy neked semmit sem kell bizonyítanod, hanem a szellemi irányzatodhoz hűen, rágalmazhatsz másokat teljesen szabadon, ahogy éppen kedved szottyan.
Jehova Tanúi hivatalosan bejegyzett nemzetközi szervezete a jogi megfogalmazásban, mint "non-profit szervezet" szerepel, ezt Amerikában is igen komoly feltételekhez kötik és szigorúan büntetik, ha visszásságot tapasztalnak!
Jehova Tanúi a legjelentősebb és a legtöbb hittételükben már kezdettől, vagy legalábbis igen régóta ugyanazt vallják, a változások inkább a részletkérdéseket érintették. Úgyhogy ne remélj változást pl. a lélek halhatatlanságának a pogány eredetét illetően, vagy a szintén Istenkáromló háromság-mítosz nem bibliai voltával kapcsolatban. :-)
--------------
"pedig a biblia hasznos a tanításra, és mégsemm abból tanulsz, hanem olyan kiadványokból, amiről azt mondja a vt, hogy nem ihletettek, de tévedhetetlenek, mert a szent szellem vezetése alatt írták. én már ezt sem értem, hogy mi a különbség a kettő között, hiszen a biblia is Istentől ihletett, a szent szellem vezetése alatt írták emberek."
Ja, hogy nem érted? Persze, hogy nem érted, hiszen marhaságot irkálsz itt össze-vissza. Észre kéne venned, hogy a tanácsadóid alaposan átvágták a fejed! Bizony azok, akik neked ezeket az infókat adták, BECSAPTAK. És még te állítod, hogy sokat jártál közénk. Na de akkor hova figyeltél?
Javítok, oké? Tehát a kiadványaink nem ihletettek és nem is tévedhetetlenek!
A többi pedig a tények és a valóság elferdítése a szokásos módszerrel, kiragadott és egyoldalúan értelmezett idézetekkel, semmi egyéb. Gyermeteg próbálkozás arról példákat idecitálni, amiről már előzőleg írtam, mint hiba és tévedés, hiszen ettől ti sem vagytok mentesek a hittételeitekben sem. Sőt!!!! A nagy különbség az, hogy ti RAGASZKODTOK EZEKHEZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!