Mi történik jeohva tanúival ha az 1914-es generáció teljes egészében kihal és mégsem jön el a világvége? (pocskondiázás, szokásos "ateista"[akinek nem inge. ] kutyaugatás nem kell, remélem ez utóbbit az ozimium néven utazó felhasználó is olvasta)
Akkor most idézném az ominózus kijelentés előtti részt az Őrtoronyból a PONTOSSÁG kedvéért, ellentétben azzal a szűk KIRAGADÓS módszerrel, melyet oly szeretettel gyakoroltok a megtévesztés végett (5-6 bekezdés):
"Milyen módszereik vannak a hamis tanítóknak? Nagyon ravaszak. A hitehagyottak ’csendesen vezetik be’ bomlasztó eszméiket. A csempészekhez hasonlóan titokban tevékenykednek, szinte észrevétlenül terjesztik a hitehagyott nézeteiket. Ahhoz hasonlóan, ahogyan egy körmönfont okirat-hamisító megpróbál igazolványokat hamisítani, ezek a hitehagyottak is „elferdített”, vagyis hamis szavakat használva megpróbálják igaznak feltüntetni a hamis nézeteiket. ’Megtévesztő tanításokat’ terjesztenek azáltal, hogy ’kiforgatják az Írásokat’, hogy azok az ő elképzeléseiket támogassák (2Pét 2:1, 3, 13; 3:16). Teljesen világos, hogy a hitehagyottak nem a jóllétünket tartják szem előtt. Ha követnénk őket, akkor az örök élethez vezető útról térnénk le.
Hogyan tudjuk megvédeni magunkat a hamis tanítóktól? A Biblia teljesen világos útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy hogyan viselkedjünk az ilyen személyekkel. (Olvassátok fel: Róma 16:17; 2János 9–11.) „Kerüljétek őket” – mondja Isten Szava. Más fordítások ezt így adják vissza: „térjetek ki előlük”, „tartsátok távol magatokat tőlük”, „maradjatok távol tőlük”. Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy orvos azt mondja neked, hogy ne érintkezz egy személlyel, aki egy fertőző és halálos betegségben szenved. Nagyon is jól tudnád, hogy mit jelent az orvos figyelmeztetése, és egész biztos, hogy szigorúan követnéd azt, amit mondott. Nos, ezek a hitehagyottak ’az elméjükben’ betegek, és szeretnének másokat is megfertőzni a hitehagyott tanításaikkal (1Tim 6:3, 4)."
Mi is van az idézett versben?
"Ha valaki más tant tanít, és nem ért egyet az egészséges+ szavakkal, Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak a szavaival, sem azzal a tanítással, amely összhangban van az Isten iránti odaadással, 4 az felfuvalkodott a büszkeségtől, és semmit sem ért, hanem a kérdések felőli viták és a szavak körüli csatározások betege az elméjében. Ezekből irigység származik, viszálykodás, becsmérlő beszédek, gonosz gyanúsítások"
Még mindig azt állítod, hogy "ugyanolyan" értelemben használták a két különböző irodalomban a kifejezéseket????
aha, nem vagyok biztos benne, hogy erre gondolsz-e, de észrevettem egy "hibát", de hogy ez ki hibája... szóval az angolnyelvű folyóiratban ez áll:
"You would know what the doctor means, and you would strictly heed his warning. Well, apostates are 'mentally diseased', and they seek to infect others with their disloyal teachings."
'mentally diseased' én ez alapján írtam, hogy "mentálisan betegek", és az angol nyelvő szám miatt zajlik a per is. az számomra nem meglepő, hogy a magyar fordítás itt is pontatlan. nem én pereltem be őket, ne rám haragudj. nem is énfordítottam.
Te miről beszélsz? Semmiféle "gyűlöletkeltésről" szó sincs! Miért rágalmazol már megint? A bibliai verset idézte a cikk, miért nem néztél utána, mielőtt mások ostobaságait ismétled?
A 9-es hozzászólásodra reagáltam az Őrtorony idézettel, arra kérdeztem rá, hogy tényleg ugyanolyan értelemben használták-e a kifejezéseket, amikkel felületesen dobálózol és butaságokat irkálsz itt össze róla.
Ja persze, a gonoszságot gyűlölnünk kell, és azok képviselőitől távol kell tartani magunkat, ezt a jogot is elvennéd tőlünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!