Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülisek! Elgondolkodtam...

Hit Gyülisek! Elgondolkodtam ezen, hogy lehet hogy csatlakozni szeretnék! De még nem biztos! Hogyan kell, mi a menete?

Figyelt kérdés

2015. máj. 23. 12:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
69%

Bizonyos megvilágításban az óriáscápa nagyon hasonlít a tigriscápára, de az egyik planktonokkal táplálkozik, míg a másik keményebb eledellel. Érdekes meghatározás az, hogy a Hit Gyülekezetéhez hasonló. Nemigen tudok ilyenről, a legtöbb elhatárolódik tőle, vagy hűvös gyanakvással figyeli, bár olyan is előfordult, hogy pásztorostól, nyájastól becsatlakozott, de ez üdítő kivétel. Olyat talán mondhatsz, hogy doktrinálisan hasonló, de ha ennél többet mondasz, az több, mint túlzás. Én egy Hit Gyülihez "hasonló" teljes evangéliumi gyülekezetben kezdtem, de azt állítom neked, hogy a kettő ég és föld, pedig doktrinális különbségek valójában nincsenek. Vannak azonban a vezetésben és a pásztorlásban. A Hit Gyülekezete nem mászik bele az emberek magánszférájába, míg például abban a kisgyülekezetben, ahol kezdtem, valóban a nyakukra jártak azoknak, akik elmentek. Hogy a Hit Gyülekezetében ilyen soha nem fordult elő, én nem állítom, hanem azt, hogy nem ez a bevett gyakorlat, és nincs ilyen koncepció. Ha volt ilyen egyáltalán, az egyéni túlkapás volt, nem pedig általános eljárás, de kétlem, hogy akad olyan közösség, vagy csoport, ahol ilyesmi egyáltalán nem fordul elő, még akkor is, ha nem vallási közösségről van szó.

Amúgy az alapelvvel egyet értek. Aki emberek elvárása miatt tesz vagy nem tesz valamit, jó eséllyel hibázik. Senkit nem bíztatok arra, hogy betegye a lábát a Hit Gyülekezetébe csak azért, mert valaki hívja, de belül nem hallja Isten hívását, és nem érzi az elmenetel szükségességét. De attól óva intek mindenkit, hogy csak azért, mert harmadkézből származó ellenőrizhetetlen horrortörténetekkel manipulálják, ne menjen el, ha vonzza Isten Szelleme. "Ne menj oda! Lekapcsolják a villanyt és a sötétben végigtapiznak! Elveszik a pénzedet! Bódító hatású gázt pumpálnak a nézőtérre! Elveszik a fizetésed tíz százalékát! Ha oda beteszed a lábad, már kattan is a zár." Komolyan mondom, az ember haja égnek áll ennyi hülyeségtől, hogy állítólag felnőtt, érett emberek milyen naivak. A csupasz madárfiókák, akik kitátott szájjal és csukott szemmel várják, hogy apuci és anyuci a csőrükbe tegye a kaját, sokszor több gyanakvást mutatnak fel a szüleik irányába, mint ezek a jómadarak, akik elhiszik, hogy az őket figyelmeztető ember jóindulatból teszi ezt, nem pedig másért. Persze, mindenki a maga bőrét viszi a vásárra, és arra hallgat, akire akar. Én továbbra is a Hit Gyülekezetébe fogok járni, és nem fogok megrendülni attól, ha senki nem jön velem, vagy ha rossz véleménye lesz rólam. Én meggyőződtem arról, hogy milyen közösség a Hit Gyülekezete, a varjak károgása pedig soha nem érdekelt túlságosan. Minden esetre tény, hogy nem hallottam még olyan emberről, aki az ornitológusok által felvett varjúkárogást hallgatta volna a szabad idejében a pacsirta helyett. Ez azonban ízlés dolga.

2015. máj. 27. 23:19
 22/30 anonim ***** válasza:
51%

Assperimus,

Itt régen nem arròl van szó, amit ìrtál. A stìlusoddal van baj, amivel megriasztod. NE akarok felesleges vitákba bonyólodni, mert nincs értelme. Annak idején azért mentem Hit Gyülibe, mert tetszett egy lány, nem azért, mert Isten hìvott. Elmentem vagy tìzszer erre Isten ùgy betöltött, h nem volt már kérdés, hogy jò helyen vagyok e. Rossz motìvumbòl mentem el? iGEN....Jò dolog jött ki belôle? IGEN...nem érdemes leìrni, h Isten ìgy, meg úgy. Hidd el Ô tudja..

2015. máj. 28. 08:25
 23/30 anonim ***** válasza:
52%

elöz vagyok

Amúgy igen sok marhaságot kitalálnak Hit Gyülivel kapcsolaban, amikkel nem lehet mit kezdeni. Sok jó keresztény közösség van. Magam is noha Hit gyülis vagyok, de nem zárkozom el a más gyülekezetek által kinált eledelektől. Ami jó, azt megtartom, ami rossz azt kiszóróm épp úgy, mint a gyüliét. A rendszer nem tökéletes, ezért, ha arra nézünk, hogy némely ember az evangélium egyenességéhez képest hogy jár, akkor jobb, ha ki sem mozdulunk otthonról, de nem arra kell nézni.

2015. máj. 28. 10:34
 24/30 anonim ***** válasza:
Szerintem a stílusom megüti az átlagot ezen az oldalon, úgyhogy nem gondolom, hogy különösebb csiszolni való volna rajta. Valóban nem egy malomban őrlünk, de nem ez az első eset, hogy egy általánosságban leírt dolgot valaki személyesre vesz. De ehhez is joga van.
2015. máj. 28. 17:54
 25/30 anonim ***** válasza:
Te nem gondolod..értem, azért sikeresen megijesztetted, no de fátylat rá. Elég nekem Isten malma....köszi
2015. máj. 28. 18:19
 26/30 anonim ***** válasza:
40%

Assperimus,

NE ìrogass nekem privátba nem vesz fel a kesztyût....nincs értelme. A stìlus maga az ember. Nem örlûnk egy malonba....igaz, talân jobb is ìgy. Lâtva egod biztoa visszaìrsz de engem már ez a dolog nem érdekel....ìrj olyan stìlusban, ahogy jôl esik

2015. máj. 28. 19:32
 27/30 anonim ***** válasza:
80%
Azt fogom tenni.
2015. máj. 28. 21:05
 28/30 anonim ***** válasza:
32%

Miután megnézted ezeket, döntsd el újra, hogy akarsz-e csatlakozni:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=kIqDr5wzfmA

https://www.youtube.com/watch?v=17Z8NDW5kMI

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

És hosszabb tárgyalássorozat a HGY-vel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=5fx8b5Zh2Ek&list=PLYe9lEQ1cO..

Béke veled!

2015. jún. 7. 17:23
 29/30 anonim ***** válasza:
46%
Hol is van ez? Engem kíváncsivá tett.
2015. jún. 7. 20:49
 30/30 anonim ***** válasza:
12 évig jártam egy gyüli által fenntartott iskolába. Ott is érettségiztem le tavaly. Alig vártam hogy vége legyen és kiszakadjak abból a közegből. Nagyon személyválogatók voltak, a "világiakat" kiközösítették. Világi nem lehetett DÖK képviselő, nem mehetett versenyekre. Csak a gyüliseket vitték iskolai pályázatos kirándulásokra. A tanárok a világiakat mindig külön kezelték, és hátra lettünk ültetve. Megaláztak minket. 2 éve pedig egy olyan dolog történt ami még a szocializmusban is durvának számított volna. A gyülis osztálytársaim kitalálták hogy infókat gyűjtenek a világiakról és leírják egy papírra amit odaadnak az igazgatónak hogy el tudjon minket távolítani az iskolából. Egyszer pár osztálytársammal emiatt az igazgató be is hívatott minket az irodájába és megfenyegetett hogyha nem húzzuk meg magunkat nagyon akkor kirúg minket. A legdurvább része az volt hogy kiadták a feladatot egy gyülis lánynak hogy haverkodjon össze egy világi lánnyal, és úgy gyűjtse az infókat. Életem legrosszabb 12 éve volt amit ott töltöttem, most már a régi osztálytársaimat tudatosan kerülöm is a városban, nem tudok rájuk nézni. Sajnos nem jöhettem el onnan, mert szüleim erőltették hogy maradjak abban a suliban.
2022. febr. 27. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!