Hit Gyülisek! Elgondolkodtam ezen, hogy lehet hogy csatlakozni szeretnék! De még nem biztos! Hogyan kell, mi a menete?
Mielőtt elköteleznéd magad a Hitgyüli, vagy bármely más egyház, intézmény, szervezettel kapcsolatban keresd a kapcsolatot velük!
Asperrimus,
Kicsit kivülrôl vizsgáld meg hozzászòlásaidat. Elriasztod AZ embereket keménységeddel,teològiáddal,látásmódoddal. Szeretet a lényeg nem az odamondogatás. Jézust hirdesd, az örömhìrt, ne menj bele felesleges vitatkozásokba. Szavaid ne keménységet, szeretetlenséget sugározzanak. A keérdezô helyes ùtra akar lépni Te pedig a gyülekezet által felállìtott vallásos formalitást hirdeted, hogy ki megy elôre,meg ki kap valamit, meg milyen szìvvel megy....hagyd ezt...bìzd Ôt Istenre. NEm kell elôre menni.semmi sem kötelezô. Menjen el és majd menet közben megérti a dolgokat. NE riaszd el..
Szia!
Ne a kedves, invitáló szavakra hallgass! Ha például a Jehova Tanúihoz, a mormonokhoz, vagy bárhova máshová szeretnél csatlakozni, ugyanilyen kedvesen fogadnának, és próbálnának meggyőzni, és bátorítani, hogy jó úton vagy.
"A fondorlónak beszédei hízelkedők, és azok áthatják a szív belsejét."
Minden egyház örömmel fogadja az új tagokat! Én miután megtértem, csatlakoztam egy, a Hit gyülihez hasonló jellegű gyülekezethez. Akkor azt mondták nekem, hogy nem egyházhoz tértem meg, hanem Jézushoz. De később kiderült, hogy ezt csak addig gondolták így, ameddig nem akartunk a feleségemmel eljönni onnan!
Hadd adjak egy tanácsot! Soha se az emberekre hallgass! Ne azért hozz meg döntéseket, mert emberek mondják neked, hogy ezt és ezt kell tenned. Legyen az első az Úr, Őt kérdezd meg, hogy Neki mi az akarata.
Isten gyermekeit a Szent Szellem vezeti, és ahol az Úrnak Szelleme, ott szabadság van. Ha a Szent Szellem vezet, akkor szabad vagy csatlakozni egy gyülekezethez, de szabad vagy eljönni is onnan!
"A szél fúj, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jön, és hová megy. Így van mindenki, aki Istentől született"
Kérdezd meg az Urat, és dönts úgy, ahogyan Isten Szelleme vezet! Ne hagyd, hogy emberek befolyásoljanak! Sok fiatal hívő tönkre teszi a szellemi életét azzal, hogy emberekhez rohangál tanácsért és vezetésért. Pedig van egy mindenható Istenük, akinek a juhai hallják az Ő hangját, és követik Őt. Ne hagyd, hogy ettől megfosszanak!
Isten áldjon, és Ő vezessen Téged!
Elözô hozzászoló,
Ott a Pont nálad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!