A hit gyülekezetének vannak kongresszusaik?
A dolog úgy kezdődött, hogy a Gyülekezet megfinanszírozta és létrehozta az iskoláit, elkezdte működtetni, fejleszteni, míg végül akkreditálták azokat, és azóta kap rájuk támogatást is. Az általad említett normatív támogatást minden egyes egyházi intézmény megkapja, ha jogosult és igényli. Hol van ez a kalapozástól? Utóbbi azt jelenti, hogy lyukas rongyokba bújok, és az emberek együttérzésére és jóindulatára apellálva, igyekszem megfejni az embereket. Az államnál való kalapolás ugyanezt jelenti, csak a célszemély nem valóságos, hanem jogi személy. A hit gyülekezete ezt a tevékenységet nem végzi sem Állam bácsinál, sem pedig az aluljárókban és egyéb közterületeken. Amikor gyűjtést rendez a Gyülekezet a saját tagsága számára, akkor nem forgatják ki a saját zsebüket, nem csinálják azt, mint Mr. Bean, hanem ha szóba kerül egyáltalán ilyesmi, akkor arról beszélnek, hogy mire költötték el eddig az önkéntes adományokat, illetve jelenleg milyen anyagi természetű célokra gyűjtenek. Azután körbejár a kosár, és aki akar az dob bele, aki nem, az pedig nem.
Megjegyzem, fogalmam sincs, hogy mekkora összegre rúg a normatív támogatás, de ismerve az egészségügy és az állami intézmények siralmas helyzetét, valamint a szociális háló lyukbőségét, valószínűnek tartom, hogy egy nyugdíjazott, kehes bányaló is nagyobbat rúg annál.
Sem a kérdés nem tért ki az ATV tulajdonosi hátterére, sem én nem erre gondoltam. Nem szándékoztam megtéveszteni senkit sem, ugyanis köztudomású, nem pedig titok, hogy valamikor a kétezres évek elején a Hit Gyülekezete tulajdonába került, ezért ezt a tényt ismertnek veszem. De azt meg én nem hiszem el, hogy te nem vagy avval tisztában, hogy ha egy személynek két zsebe van, akkor mindegy, hogy melyikből ad ki pénzt, ugyanaz az összeg a zsebek tulajdonosát terheli. Egy televízió működtetése pedig olyan összegeket emészt fel, hogy amennyiben nem nyomják a műsorokat teli reklámokkal, akkor kérdéses, hogy ki lehet-e hozni nullszaldóra.
Megmondom őszintén, hogy nekem vagy öt éve nincs tévém, és azelőtt is csak a három alapcsatornát tudtam fogni itt Mucsaröcsöge külterületén ahol lakom, a harmadik bokor alatti tanyán. Azaz mindig csak az interneten keresztül néztem az ATV műsorát, főképp a Vidám vasárnapot, vagy a 700-as klubot. Ezen kívül is inkább a videók között szoktam szemezgetni, amikor a net sebessége megfelelő, vagy ahhoz közelít. Így aztán nem vagyok túl tájékozott az ATV műsorait illetően, de tudomásom szerint nem nyomják tele reklámokkal a műsort, innen nézve a legkomolyabb reklámtevékenységük az adásidő szüneteiben leadott TV Shop. Én kötve hiszem, hogy ezek fedezni képesek egy ilyen intézmény felmerülő költségeit, de szabad a pálya, ha valaki naprakészebb információkkal rendelkezik. Én annyit tudok, hogy a mindenkori Magyar Államnak intenzív hajlama van arra, hogy minden lehetséges módon megfejje azokat, akiknél bármiféle alkalma van erre. A televíziók esetében biztos nem kell fizetni légügyi illetéket, de biztos vagyok benne, hogy ennek van hírközlési változata.
Ami a berendezések tulajdonlását illeti, fenntartom. Szerintem abban megegyezhetünk, hogy a televíziózásra alkalmas berendezések ára legalább olyan arányban magasabb a hobbi célokra készülteknél, amennyivel egy Boeing 747-es drágább egy Cessnánál. De biztos sok vevőt találnál, ha te olcsóbban tudnád leszállítani. A profi szakemberek továbbra is drágák. Mennyi lehet Havas, Friderikusz vagy Kálmán Olga gázsija? Fogalmam sincs. Egyik sem tagja a Hit Gyülekezetének. Még. Gondolod, hogy a többi tévés munkatárs esetében az volt a szempont, hogy lehetőleg gyülis legyen, hogy ne kelljen pénzt adni neki? Az ATV minőségileg felveszi a versenyt bármelyik hazai televíziós társasággal, pedig sokkal magasabb tőkéjűek is vannak, azaz nem gondolnám, hogy a láthatatlan stáb lelkes amatőrökből állna. Éppen ezért, nemcsak energiaszámlával kell számolnia az ATV-nek, hanem komoly egyéb kiadásokkal is. Én nem gondolom, hogy időnként, vagy akár rendszeresen ne jelentene kiadást a Gyülekezet számára az ATV működtetése, bár én kívánom, hogy az ATV hozza, ne pedig vigye a pénzt, de az ATV nem kereskedelmi tévé, mivel elsősorban politikai és hírműsorokat sugároz, azaz én ezt nem tartom jelenleg valószínűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!