Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért cáfoljátok azt, hogy...

Miért cáfoljátok azt, hogy Jézus folyamatosan, faluról városra haladva idegen embereknek prédikált?

Figyelt kérdés
miért állítják azt sokan, akik magukat vallásosnak mondják, hogy Jézus előrre egyeztetett időpontokban ismerős emberekkel beszélt, akik kifejezetten meghívták őt?
2010. febr. 25. 07:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

a 24 óra 1 perc is már napok, mert egy napnál több telt el. És egy után többes szám.

De tök mindegy eszerint te sem tudsz konkrétumokat, hogy Noé és Jézus kinek hol prédikált.

Nem prédikáció tagadó vagyok, de ha valaki a Bibliára hivatkozik, legyen kedves a Bibliával alátámasztani az igazát. Vagy vegyen más példát a Bibliából. Mondjuk itt már elmagyarázták nekem, hogy a Jehova Tanúi legkevésbé a Bibliát ismerik. Feltűnt, amikor felkerestek is, és most kiváncsi vagyok jól gondoltam e. És igen jól gondoltam, másoknak is feltűnt.

2010. febr. 25. 09:53
 12/29 anonim ***** válasza:
Ja egyébként most megnéztem, február 21-én írták ki kérdést és ma február 25 van. Tehát minimum 72 óra telt el azóta. Úgyhogy napok.
2010. febr. 25. 09:54
 13/29 A kérdező kommentje:
kikerestem a lukács 10:7-et. szerintetek ez azt bizonyítja, hogy nem jártak házról házra? ha csak ezt nézed, igen. az ilyen szemléletmód azt eredményezheti, hogy nem értitek meg a biblia mondandóját. Javasolnám, hogy ne ragadjatok ki semmit a szövegkörnyezetéből, mert úgy épp ellentétes jelentése lehet. jelen esetben Jézus szavai a lukács 10:1-16 ig tartanak, pont azt ecseteli, miként viselkedjenek a tanítványai a faluról falura tartó hirdetés alatt. elmondja, hogy ahol szívesen létják őket, ott maradjanak, és tanítsanak. De természetesen nem a halálukig kell ottmaradniuk, csak ameddig mindenre megtanították azt a háznépet, utánna továbbmentek, mint a későbbi írásszövegekből kiderül. olyan is volt, akit nem láttak szivesen egyes házakban, vagy városokban. ott is megvolt, mit kellett tennie. az idézett írásszöveg lukács 10:7-8kiragadása a szövegkörnyezetéből súlyosan károsítja annak valódi mondandóját, ugyanakkor valóban alkalmas arra, hogy felületes bibliai ismeretekkel rendelkező személyeket meggyőzzön arról, ami ellentétes az idézett lukács 10:1-16 mondandójával.
2010. febr. 25. 09:56
 14/29 anonim ***** válasza:
MIÉRT kevered a "faluról-falura"-t a "házról-házra"-val?
2010. febr. 25. 10:00
 15/29 A kérdező kommentje:
tudod: minden sarkon vannak házak, azaz: szerinted megállt a falu szélén, és úgy hírdettek? vagy esetleg bementek a faluba, és végigmenve az utcákon beszéltek egy két emberrel, akik behívták és megvendégelték őket?
2010. febr. 25. 11:22
 16/29 A kérdező kommentje:
kedves "napok óta váró" kommentelő. lehet, hogy a kérdést 21.-én írták ki, de te nem 21.-én, hanem tegnap este kaptál ígéretet erre. csak a pontosság kedvéért.
2010. febr. 25. 11:26
 17/29 anonim ***** válasza:

nem a szerintem, meg a szerinted a lényeg, hanem az ami a bibliai szövegből bizonyossággal állítható

ezért a "faluról-falura"-t a "házról-házra"-val keverni szándékos félremagyarázás!

a "faluról-falura" annyit jelent, hogy településről településre.

az a te szándékos belemagyarázásod, hogy én azt feltételezném, hogy megállt a falu szélén stb.

valószínűbbnek tartom, hogy elment a tanítványokkal a falu piacterére, főterére, zsinagógája elé és ott kezdett el tanítani a tanítványoknak és a nyilván oda verődő érdeklődő tömegnek

sehol nem írja a Biblia hogy házról házra kopogtattak volna...

sőt Jézus azt mondja: ahol nem fogadnak be, menjetek ki abból a városból!

ha csak egy házban nem fogadták volna őket szívesen, miért kellett volna az egész várost büntetniük?

hamisság, mellébeszélés, önigazolás amit állítotok

2010. febr. 25. 11:52
 18/29 anonim ***** válasza:

1Mózes 5,32. Noé 500 éves volt, amikor fiakat nemzett. 1Mózes 7,11. Noé életének 600. évében kezdődött az özön víz. Tehát a bárkát nagyjából 100 éven keresztül építette. És azt se gondolja senki, hogy a három fiával barkácsolt.

Tutanhamon szép nagy piramist épített magának. De senki nem gondolja, hogy ő saját két kezével rakta a köveket egymásra. Gazdag volt, fizette a melósokat. És a piramist még is ő építette. Na ugyan ez van a bárkával is. Noé is lehetett gazdag ember, ahogy Jób is kora egyik leggazdagabb embere volt. Ettől még félhette az Istent. És Noénak nem okozhatott gondot, hogy minden vagyonát a bárka megépítésébe ölje, ő ugyan is pontosan tudta, nemsokára a bárka lesz az egyetlen igaz érték az életében. Minden más oda lesz az özönvízben.

A kérdésre meg semmi kedvem válaszolni, már nagyon unom a semmit mondó vitákat jehova tanuival.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 25. 20:39
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem állítja senki, hogy Jézus idegeneknek beszélt. Csakhogy Ő ezt mindig nyilvános helyen tette, házaknál csak akkor ha meghívták. A nyilvános helyen az hallgatta akit érdekelt.

A tanítványainak kifejezetten megmondta, hogy ne járjatok házról házra.

Ennek ellenére a Jehova tanúit nem zavarják a Biblia világos szavai és állandóan zaklatnak másokat a saját otthonukban.

2010. febr. 25. 22:53
 20/29 anonim ***** válasza:

de a válaszra azóta várok, igaz, ígéretet csak akkor kaptam. És az ígéret óta nem teltek el még napok. De hát egyértelmű, hogy nincs ilyen a Bibliában, sem tegnap, sem tegnapelőtt, sem holnap. Hiszen te sem tudod megmondani, csak rágódsz ezen, hogy most hány perce kérdeztem és ködösítesz. Na tök mindegy lezártnak tekintem a vitát.

Ja és bocs még egy kérdés: Jézus mikor is élt pontosan? És mikor alakultak ki a városok? Már hogyan járt volna faluról városra?

2010. febr. 26. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!