Ha Jézus prédikált az embereknek, állandóan ment és
tanított, az őt követő vallások miért nem ezt teszik?
mert mindenki elzavarászná őket, hogy nem érnek rá meg ilyenek...
2010. febr. 24. 18:51
Jézus zsidónak született és mire megnőtt csinált magának egy vallást, amiből nagyon jól élt (az adományokból). Bűntudatot ébresztett az emberekben és elhárította magáról a felelősséget (majd a túlvilágon jó lesz!) Követői és utódai már "megélhetési" papok voltak, most is azok, és nem hajlandók a nép közé vegyülni. Majd mi megyünk hozzájuk és adományainkból jól élnek. Meg a hit!
2010. febr. 24. 18:51
3/22 A kérdező kommentje:
4/22 A kérdező kommentje:
18:51 gondolod, hogy így tennének az emberek? elzavarnák a papokat, ha felkeresnék az otthonaikban? mondjuk én is meglepődnék, ha egy jelmezes püspököt látnék a kapumban, vagy magát 16.-ot.
5/22 A kérdező kommentje:
2. 18:51-es. én is ezt látom, azzal a különbséggel, hogy szerintem Jézus Isten fia, és nem szerzett pénzt azzal, hogy beszélt az embereknek ezekről. Jézuson ugyanis olyan próféciák teljesedtek, amit Ő maga nem tudott befolyásolni. pl hogy hol szülessen meg, vagy hogy halála után ne törjék el a lábát, vagy hogy átszúrják, vagy hogy elsötétüljön a nap, stb, de a jelenlegi helyzetet jól írod le, őszintén. de jól.
szerintem nem az a jó ember aki templomba jár és közbe meg veszekszik, üti veri a családját, meg rosszat akar másoknak meg stb., hanem az is lehet jó ember aki nem jár templomba de a hétköznapjaiba nem viselkedik vadállat módjára meg nem rosszakaró, irígy, stb. A keresztes háború is minek volt? Olyan sok embert öltek meg, hogy Krisztus nevében, meg te pogány vagy stb. , a papok nem oldozták fel a katonákat mert megöltek vagy 200 embert fejenként, csak elhitették velük, hogy a mennybe fogsz kerülni....
2010. febr. 24. 19:00
Inkább ne... elég, ha a Jehovások zaklatnak a marhaságiaikkal, nehogymár még a többi is elkezdje...én pl imádok a lovakról beszélgetni, de akit nem érdekel, annak nem kezdek el áradozni róluk...
2010. febr. 24. 19:01
"Jézus zsidónak született és mire megnőtt csinált magának egy vallást, amiből nagyon jól élt (az adományokból). Bűntudatot ébresztett az emberekben és elhárította magáról a felelősséget (majd a túlvilágon jó lesz!) Követői és utódai már "megélhetési" papok voltak, most is azok, és nem hajlandók a nép közé vegyülni. Majd mi megyünk hozzájuk és adományainkból jól élnek. Meg a hit!"
Kérdező megnyugodhatsz, még nem jön el a vérvörös kereszt, majd el jön az az érv, amelyet mi nem tudunk megcáfolni, és emberek tömegei mennek az Antikrisztus oldalára. ;)
hihi, ez csak habratyolás, sokkal beztosabb betonalapon áll a Biblia, hogy ilyen feltételezésekkel egyszerre megjöjjön,.
2010. febr. 24. 19:02
9/22 A kérdező kommentje:
ezzel szerintem mindenki eggyetért, de vajon elég az, hogy jól viselkedek otthon? épp ez a kérdésem, hogy aki Jézus követője, az miért cselekszik másként, mint Jézus, aki ment, és beszélt az emberekkel.
Jézusnak, mint történelmi személyiségnek el kellett adnia a tanait, és akkoriban még a hírközlés elég gyerekcipőben járt.
Amikor a vallása erőre kapott, és széles körben elterjedt, akkor az egyház már nem volt rászorulva arra, hogy maga toborozzon, megtették helyette a hívek is.
Jézus korában a vallás nem csak hit volt hanem egyfajta szellemiség is, mára viszont az egész olyan meseszerűvé vált.
Ma a vallásgyakorlat alapját az képezi, hogy azt hallgatod hogy régen ki mit tett, vagy nem tett, és minden arra éleződik ki, hogy legyél buzgó vallásgyakorló, és majd megjutalmaznak érte. Tisztelet a kivételeknek!
2010. febr. 24. 19:05
Kapcsolódó kérdések: