Felismernéd-e Jehova istent, ha találkoznál vele?
Ejnye Ozmium
Miért nem nyughatsz?Soha nem fog kérni ilyet, és ha a Tanúkkal való tanulás ennyit ért akkor csak a Sajnálatomat tudom kifejezni
Az aki alapos ismeretet szerzett Róla, az tudja, hogy mikor szól Ö
(2Timóteusz 3:7) 7 akik mindig tanulnak, ámde soha nem képesek eljutni az igazság pontos ismeretére.
(2Timóteusz 3:5) 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak;. . .
Gondolom a Tanúkkal való tanulás csak akkor érne szerinted valamit, ha elsőre el is hinnék mindent, és innentől csak azt ismételgetném, amit az Őrtoronytól hallottam. Nos, erre még várnod kell.
Nem válaszoltál a kérdésre: hogyan ismernéd fel az istened? Hogyan különböztetnéd meg más láthatatlan hangforrástól? Erre válaszolj, ne engem kérj számon.
szia Ozmium
A válaszom benne volt csak nem láttál mögé
S nem elsőre kell elhinned, mert ha valamit nem értesz nyilván nem fogadod el, lehet hogy harmadjára sem.
Ha megismered Jehovát, akkor tudni fogod, mikor nem Ő szól.
Mit jelent valakit jól ismerni szerinted?
annyira, hogy ha nincs is veled az illető akkor is tudod mit tenne ha ott lenne, és miről mi a véleménye, hogyan döntene, vagy cselekedne egy adott esetben
Szia
Olvasva a hozzászólásaidat jobban megértettem mire vagy kiváncsi:-)
Mivel a fő könyvünk a Biblia, MINDENT onnan tudunk meg Istenről. Azzal kapcsolatban is, amit kérdeztél.
Nos, Mózes is szerette volna látni Istent, hiszen beszélt hozzá. Ezt a válaaszt kaapta Istentől az erre vonatkozó kérdésére:
„Nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon.”2Mózes 33:20
sőt ilyen módon sokan mások is "látták"
5Mózes 5:24
" Ekkor ezt mondtátok: »Íme, Jehova, a mi Istenünk megmutatta nekünk dicsőségét és nagyságát, és hallottuk hangját a tűz közepéből. Ma láttuk, hogy beszélhet Isten az emberrel, és az mégis életben marad." - tehát neem Istent látták, csak azt, hogy beszélhet az emberel.
Ma viszont nem fordúlhat ez elő, mert konkrétan le van írva, hogy az apostolok halálával ez megszünt.
De volt egy olyan kérdésed is, ha szólna hozzánk, honnan ismerhetnénk föl, ki az?
Nos ma a Biblia lapjain keresztül szól a népéhez. Leírja azt, hogy minden ami a Bibliában van "Istentől ihletett". Ha alaposan tanúlmányozod, erre magad is hamar rájöhetsz. MINDENT leír, ami szükséges ahhoz, hogy megismerjük őt, a barátaivá váljunk. Hiszen Ábrahámot is a barátjának nevezte, ami azt jelenti, hogy ez ma is lehetséges, ha annyira ragaszkodunk Hozzá, amennyire azt Ábrahám tette. Persze ma másat vár el tőlünk, mint annak idején tőle.
De valami nem változott az ember földönléte óta: az, hogy SSAK azokat engedi megához küzel, akik engedelmeskednek neki, mert Istennek teljesen joga van ezt elvárni minden teremtményétől.
Egyszerü a képlet: egy családban CSAK a szülőknek van joga nevelni és irányitást adni a gyermekeinek. Egyetlen kivülűllónak nincseen joga, hogy elvegye ezt a szülőktől.
Na de mi van akkor, ha a gyerek nem ismeri fel a szülőjét? Nos ott nagy a baj.
Akkor sűrgősen: "keressék az Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem." Csel.17,27
Már felismertem Jehova Istent és remélem a végtelenségig hálás lehetek Neki ezért :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!