Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van, ha nem vagyok lekonfir...

Mi van, ha nem vagyok lekonfirmálva? Házasság?

Figyelt kérdés
Eddig sosem foglalkoztatott a téma, de a párommal már kezdek tervezgetni, egybekötném vele az életem. A probléma, hogy a szüleim nem túl vallásosak, így nem voltam anno lekonfirmálva. Nagy szükségét én sem érzem, mert így magamban tudok hinni enélkül a kötelezettség nélkül is, de a kérdés az, hogy a házasság akkor nem lehetséges?
2015. máj. 15. 09:03
 1/3 anonim ***** válasza:
34%
Ha egyházi esküvőt szeretnél, keresd fel az illetékes papot/lelkészt, és kérdezd meg, szükséges-e a konfirmáció hozzá. Ha "tudsz magadban hinni", akkor viszont miért van szükséged egyházi szertartásra? Az esküvőt miért nem "magadban" tartod?
2015. máj. 15. 09:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha a konfirmálást mondod, akkor gondolom protestáns vagy (református, evangélikus). Én katolikus vagyok, de amennyire tudom, reformátusoknál, evangélikusoknál nem feltétele a házasságnak a konfirmáció.
2015. máj. 15. 11:23
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, református vallású vagyok.

Azt, hogy tudok hinni magamban, arra értettem, hogy nekem nincs szükségem egy igazoló papírra, hogy higgyek abban, amiben hiszek. Viszont a házasság nem csak engem érint, és ezért szerettem volna megkérdezni, hogy szükséges-e hozzá a konfirmálás.

Köszönöm a válaszokat!

2015. máj. 16. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!