Református férfi udvarolhat görög katolikus lánynak?
"Én is mindenben követni szeretném a tiszteletes úr iránymutatásait is."
Hát, ha 34 évesen egy ilyen mondat kijött belőled, akkor ballagj el a tiszteletes úrhoz, és kérdezd meg tőle.
>> egy másik lelkész mondta... de mindenképpen evangéliumi alapon álló keresztyént érdemes párul venni...
Fura lelkészeitek vannak, megrekedtek valahol Luther anyagiassága szintjén. Vagyis olyant "érdemes párul venni". Szerelem, szeretet nuku, azért nem érdemes nősülni, viszont evangéliumi alapon álló... az igen.
Lutheránusként elárulhatom neked, hogy az evangélium vonatkozásában a görög katolikusokra felnézhetsz, úgy mint egy sokkal idősebb bátyádra. Hasznos lenne a Wikipédián is olvasgatni róluk, az is jobb, mint sötét tudatlanságban élni.
"de mindenképpen evangéliumi alapon álló keresztyént "
Azon áll a görög katolikus, nyugalom. (ugye nem keverjük az ortodoxszal? az egyébként meg még "evangéliumibb":D)
Görög-katolikus:
Menj el egy szertartásra. Meg fogsz lepődni, milyen szép.
A Rózsák terén a kisebbik templom. (vas 9,10,18)
A Fő utca 88-ban is van.
1Kor 3,3
Mert még testiek vagytok; mert a mikor írigykedés, versengés és visszavonás van köztetek, vajjon nem testiek vagytok-é és nem ember szerint jártok-é?
"Egyik ismeröseimnél fordítva volt a dolog. Szintén az egyik református, a másik katólikus. Szerették egymást, összeházasodtak, majd mind a ketten Jehova Tanúi lettek..."
Sajnos ez nem meglepő.
A sátán elsősorban a keresztényeket környékezi meg tévtanításokkal.
én is református vagyok ,de járok görög-katolikus templomba is, minden vasárnap, a kettő nem fedi át egymást időben :D Nem érek egyet, hogy a legtávolabbi, bár jó kérdés milyen szempontból.
Szerintem udvarolj annak a lánynak, ha a gyülekezetednek ez nem tetszik akkor nem igazán testvériesek ,szóval nem benned van a hiba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!