Akik még nem vallásosak, melyikhez csatlakoznának szívesen az alábbiak közül?
Nem vagyok vallásos, de ha választanék akkor biztos hogy nem ezekből.
A legszimpatikusabb a zen, ami nem is igazán vallás de sokkal mélyebb mert nem egy kitalált felsőbbrendű lény imádatán alapul, hanem önmagunk megismerésén.
“A zen nem vallás. Sem külön üdv-tanítása, sem dogmatikája, sem eszkatológiája nincs,és szentkönyvre sem nagyon hivatkozik.A zen nem filozófiai iskola, mert nem teória,sőt a súly éppen az életrendre esik.A zen nem szekta, vagyis nem leszűkült vallás,mert amit tanít az éppen a minéltágasabb és minél szabadabb.”
Hamvas Béla
Aki már megtanult felnőtt módra gondolkodni - annak miért kellene visszalépnie egy gyermetegebb szintre?
Hacsak nem súlyos agyi sérülés után.
Ja, és azt megkérdezném, hogy miért választottál egy kivétellel keresztény vallásokat.
Ugye tudod, hogy 8000 vallás létezik a kereszténységen kívül?
5-ös testvéremnek.
The night is dark and full of terrors.
Azt a vallást még nem találták ki, amelyikhez én csatlakoznék.
A szcientológiát inkább nevezném szemléletmódnak, mint vallásnak.
Aki betiltaná őket, az mitől fél? Engem nem zavarnak, Sosem zaklattak, nem akartak meggyőzni. Ellenben a jehovásokkal, akiket már párszor kivágtam az otthonomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!