Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ők jehova tanúi?

Ők jehova tanúi?

Figyelt kérdés

Egy városban (nem mondom meg, hol) minden péntek délután kint van a központban a szökőkútnál egy nagyszoknyás nő meg egy koma, vagy két hosszú szoknyás nő. Szórólapok vannak náluk ilyesmi szövegekkel: Mit tanít valójában a Biblia? Miért kell a jó embereknek bűnhődniük? Azért gondolom, hogy ők lehetnek, mert a rendes keresztények nem állnak ki szórólapozni, meg a mit tanít valójában a biblia szöveg miatt, mert nekik szokásuk félremagyarázni a Bibliát.

Az a baj, hogy általában a közeli katolikus iskolából érkező gyerekeket vonzzák magukhoz, kicsik még, könnyen befolyásolhatók.

Múltkor meg láttam egy 10-12 éves forma gyereket a buszon, aki valami jehovás könyvet olvasott, legszívesebben elvettem volna tőle, hogy kihajítsam az ablakon.

Szóval ezek is ők lehetnek? Normális megnyilvánulásokat várok, nem a keresztényéget pocskondiázó kommenteket. (na jó a jehovásokat szidhatjátok :D )

2015. máj. 9. 11:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%
Jah, azt hittem a gyereket akartad kidobni az ablakon.
2015. máj. 9. 21:53
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"A vallási tolerancia az egy fura dolog."

NEVETNEM KELL! :D

https://www.youtube.com/watch?v=LHhth9CmbJ8

2015. máj. 10. 10:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Nem Jehovás könyv, hanem Biblia alapján készült kiadvány."

Akkor ti bármilyen Biblia alapján készült kiadványt elolvastok?

Kérdező!

Igen ők Jehova tanúi!

"Múltkor meg láttam egy 10-12 éves forma gyereket a buszon, aki valami jehovás könyvet olvasott, legszívesebben elvettem volna tőle, hogy kihajítsam az ablakon."

Szerintem meg teljesen rosszul állsz hozzá a dologhoz.

Nem elvenni kell és kihajítani az ablakon. Hanem inkább megkérdezni hogy miért olvassa azt a kiadványt! S megtanítani arra hogy felismerje hogy ha olyat olvass amely nem fedi a valóságot.

Tanítani kell azt a gyermeket és mindenki mást is hogy minden olyan kiadványt amely félrevezető felismerjen. S akkor mindegy hogy mit nyomnak a kezébe mert a tudása alapján képes meghatározni hogy amit kapott az kidobandó vagy megtartandó. A Biblia alapján!

2015. máj. 10. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki abban hisz, ami neki a leghihetőbb! Isten nem várja azt tőlünk, hogy legyünk katólikusak vagy Jehova tanúi. A lényeg az, hogy tartsuk meg az Ő törvényeit és szeressük Őt Jézussal együtt. Aztán majd ha eljön az ideje, akkor megítéltetünk és elnyerjük a nekünk szánt jutalmat vagy büntetést.

Kérdező:

Ne légy előítéletes! Nagyon sok jó dolog van a tanúk hitében! Én nem vagyok tanú, de szoktam járni az összejöveteleikre azért, hogy szélesítsem a látőkörömet a Bibliával kapcsolatban. Én római katólikus vagyok de bevallom sok dolg van amit a tanúk mutattak meg a Bibliában. Tehát a pap aki tanított elég hiányos anyaggal tömte a fejem. Én nem ítélkezem senki fölött, te sem tedd mert az egyedűl Isten dolga. Inkább örűlj, hogy mennyi sok keresztény ember van a környékeden. Gyönyörű dolog azt látni, ahogy az emberek Istent fürkészik! Az már az ő dolguk, hogy ezt milyen irányból teszik.

Javaslom te is keresd Istent és ne azzal törődj, hogy ki milyen vallású. A lényeg így is úgy is összeköt minket! Mind hiszünk Istenben és az Ő szent fiában, Jézus Krisztusban.

Üdv!

2015. máj. 10. 21:21
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

"Ha egy JT venne el egy gyerektől mondjuk az Új ember című újságot /katolikus lap/ akkor te lennél az első aki felháborodna, hogy mit képzel magáról.

A vallási tolerancia az egy fura dolog."

Ott a pont :)

"Azért gondolom, hogy ők lehetnek, mert a rendes keresztények nem állnak ki szórólapozni"

Miért? Jézus azt parancsolta, hogy tanítvánnyá kell tenni embereket és megkeresztelni őket (érdekes, hogy nem csecsemőket, hanem már akiket tanítvánnyá tettek). Pál azt kérdezte, hogy honnan fogják megismerni Istent, ha nincs aki prédikáljon?

"mert nekik szokásuk félremagyarázni a Bibliát. "

Ha gondolod szívesen beszélgetnék veled a Bibliáról, lehet Károli, Szent István, amilyenből akarsz. Csak hogy bebizonyítsam állításod helytelenségét.

2015. máj. 15. 08:58
 16/16 anonim ***** válasza:
15%

"Még Isten valódi nevét is kiforgattátok. Nem Jehova, hanem Jahve az eredeti héber neve. "

Nem tudni az eredeti kiejtését, ahogyan a megmentőnk, Jézus nevét SEM tudni hogy ejtették eredetileg. De mi legalább használjuk ;)

Egyébként ezzel most elismered, hogy Isten és Jézus nem ugyanaz a személy :D

2015. máj. 15. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!