Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki teremtette Istent?

KZitus kérdése:

Ki teremtette Istent?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ezt a kérdésst már kiírták.

Engem az érdekelne, hogy szerintetek ír-e erről a Bilia?

Mert csak úgy semmit sem kell elhinni:-)

2015. máj. 9. 10:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
Nem, te alkotó vagy és nem teremtő. A teremtő a semmiből teremtett mindent, illetve abból, ami Ő benne van. Te a kisszéket nem magadból teremtetted, hanem már egy teremtett dolgot formáztál meg, teremtett anyagokból alkotott szerszámokkal.
2015. máj. 9. 11:23
 12/18 anonim ***** válasza:

"A kérdés trükkös, mert alattomosan azt sugallja, hogy Isten származik valahonnan, aztán felteszi a kérdést, hogy honnan. A válasz egyszerűen annyi, hogy a kérdésnek semmi értelme. Mintha azt kérdeznénk: “Milyen szagú a kék?” A kék nem abba a kategóriába tartozik, ahol a dolgoknak szaguk van, tehát a kérdés maga hibás. Ugyanígy Isten sem abba a kategóriába tartozik, amelyben a teremtett, létrejött, okozott dolgok találhatók. Isten nem valaminek a következménye vagy teremtménye.

Honnan tudjuk? Nos, tudjuk, hogy a semmiből nem áll elő semmi. Így ha valaha létezett időszak, amikor abszolút semmi sem létezett, akkor soha semmi nem keletkezhetett volna, nem létezne ma sem semmi. De – mint azt látjuk – léteznek a dolgok. Éppen ezért, mivel soha nem lehetett olyan időszak, amikor semmi sem létezett, kell lennie valaminek, ami mindig is létezett/létezik. Ez a mindig-létező pedig maga Isten." forrás:gotquestions.org

2015. máj. 9. 11:26
 13/18 anonim ***** válasza:

A Biblia semmit nem ír erről. Az általános vélekedés szerint Isten önmagától való, egy végső okozó, amit/akit nem okozott semmi/senki.

[link]

2015. máj. 9. 12:54
 14/18 anonim ***** válasza:

ahat Zitus ilyet ne tudni...mond csak te nem olvasol ujsagot halgatsz hireket a netten?

Poros Jani jobkeze megmondja a tutit (j ha egyszer elprolhatnam azt a jankot , ha hallod hogy poroljat szolj mert elojegyeznek en is egy par bal egyenest szamara)

[link]

2015. máj. 9. 14:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Olvasd el Az Amerika istenek-et és megtudod... :D

Az emberek teremtik az isteneket (Odin, Zeusz stb.). Van már Tv isten, számítógép isten is meg mindenféle.

2015. máj. 9. 19:26
 16/18 anonim ***** válasza:
2015. máj. 9. 19:29
 17/18 anonim ***** válasza:

A Biblia ír róla, mégpedig azt irja, hogy Isten Van. Egészen pontosan Isten maga állítja ezt magáról - ahogy Jézus is állította magáról, de ez most nem ide tartozik...

Tehát nem volt olyan állapot, amikor Isten Nem Volt. Isten Nem Lesz, hanem Van. Ez egy folyamatos létezés, nincs kezdete, nincs vége. Ezt nehéz emberi értelemmel felfogni, de milyen céltalan és perspektíva nélküli lenne az életünk, ha kijelenthetnénk, hogy nincs már hova fejlődnünk... ;)

2015. máj. 9. 20:27
 18/18 anonim ***** válasza:

"Ki teremtette Istent? ... ír-e erről a Bilia? "

Igen, 2Móz 3:14

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל-מֹשֶׁה, אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה

"És szólt Isten Mózeshez: Ehje aser ehje – Én vagyok, aki a Lét vagyok" ( "Hertz-Biblia" ford. )

"És mondta Isten Mózesnek: Leszek aki

leszek!" ( Dr. Bernstein Bela ford. - [link] )

Igazából a szószerinti fordítás: "VAGYOK, AKI VAGYOK" ( pl a jemeniek angol fordítása: 'I AM THAT I AM' ) - [link]

Persze, nem úgy értendõ, hogy "semmi közöd hozzá, vagyok, aki vagyok", hanem, hogy AZ vagyok, aki TÉNYLEG van, az EGYETLEN, aki volt, van lesz. Egy ima, himnusznak is szokták mondani, egyik verse pont úgy szól: Õ volt, van, lesz - megtalálható minden zsidó imakönyben az elsõ 30 oldal valmelyikén, héberül a kezdete: Adon Olám ( Világ URA ).

Bõvebben: [link]

+++

# 11 : bocsi, pirosat nyomtam, pedig zöldet akartam, nemtom, hogy csináltam.

Szal teljesen egyetértek.

A Biblia elsõ verse: B'résit BARÁ elajchim esz hasomájim v'hórec - kezdetben TEREMTETTE I-ten az eget és a Földet.

BARÁ - TEREMTETTE - a magyarázók szerint ezt az igét nem használja a Biblia ember mûvére, arra, hogy készítette, stb.

2015. máj. 10. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!