Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki feltudna világosítani...

Valaki feltudna világosítani egy kicsit a mindent látó szem és az illuminati fogalmával?

Figyelt kérdés
Mindig is vonzott ez a jelkép, katolikus vagyok, de most már nagyon, szeretnék venni egy ilyen nyakláncot, majd linkelek mikre gondoltam, szerintetek valamit ez vállthat ki emberekböl ha ránéznek? Illetve londonban élek, tehát itt az utcán 200 különbözö nemzetiségü ember megy el melletted mit gondoltok?

2015. máj. 4. 05:31
 1/4 A kérdező kommentje:

Illetve mi a különbség ha a szem a piramis tetején van, vagy ha a közepén?

Ilyeneket néztem?

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. máj. 4. 05:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ha katolikus vagy, inkább hordj keresztet vagy halat. Ez a jelkép az óegyiptomi vallásból származik, Hórusz/Amun Ra istenség szeme. Ő a Föld ura és a gnoszticizmus szerint a Gonosz szolgája (evangéliumi igehellyel is alátámasztható valamennyire). Az okkult sátánizmus ezen gnosztikus alapvetés mentén imádja és használja jelképét. Ha a háromszög csúcsán van a szem, az egyértelműen sátánista jelkép, vagy ha a háromszög határozottan piramist formáz (mint a 2. esetében, az konkrétan az USA nagypecsétjének hátoldala).

[link]

2015. máj. 4. 15:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Az összeesküvések elméletek szerint az illuminátusok a háttér hatalom, akik igába hajtják az emberiséget. Szerintem ez egy őrületes hülyeség.

A jelkép szerintem pedig Istent jelenti, de ez csak az én véleményem.

2015. máj. 5. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
A háromszög a megvalósulás jelképe, a mindent látó szem ebből következően Isten teremtő és mindent átható aspektusának jelképe.
2015. máj. 6. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!