Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mindent okkal teremtett?

Isten mindent okkal teremtett?

Figyelt kérdés

Itt ezen az oldalon merült fel ez, miszerint; Isten minden teremtésműve tökéletes, okkal van ott, és az embert szolgálja úgymond az egész univerzumban.

Kérdem én, egy 690 fényévre lévő exobolygó rendszert mi okból teremthetett az Isten?

Mi módon van hasznunkra?

Nem csak szükségszerűen keletkezett, és van ott bármi cél nélkül?

A kérdést nem provokációnak szánom, csak a kíváncsiság vezérel.

2015. ápr. 26. 23:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Ha jó keresztény akarsz lenni, akkor ne gondolkodj ilyen sokat.
2015. ápr. 26. 23:04
 2/20 anonim ***** válasza:
54%
A válasz igen, mindent okkal teremtett, de nem mindennek árulta el az okát. A világ jelenlegi arculata azonban távolról sem olyan, mint ahogyan meg lett teremtve, ugyanis egy nagy hatalmú lázadó angyal erőteljesen belemaszatolt, és az ember sem járult hozzá a stabilitáshoz.
2015. ápr. 26. 23:07
 3/20 A kérdező kommentje:

# 1 Igaz, de az ember lehet gondolkodó(!) keresztény is. :)

Asperrimus

Tudom, népszerű vélekedés hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek. Épp ezért lehet cél nélküli is mondjuk a Gliese 581 d nevű exobolygó. És nem kell hogy miértünk legyen.

"A világ jelenlegi arculata azonban távolról sem olyan, mint ahogyan meg lett teremtve, ugyanis egy nagy hatalmú lázadó angyal erőteljesen belemaszatolt, és az ember sem járult hozzá a stabilitáshoz."

Ez egyenesen kapcsolódik az exobolygók és egyéb távoli égitestek meglétéhez? Mondjuk a Sátán nyaralónak használ más csillag körül lévő bolygókat és holdjaikat? :)

2015. ápr. 26. 23:27
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A Gliese 581 d nevű exobolygót azért teremtette a Jóisten, hogy legyen sikerélménye annak a csillagásznak, aki felfedezte. Meg hogy legyen állásuk és fizetésük azoknak a tudományos asszisztenseknek, akik a sikerélménye vágyó csillagász keze alá dolgoznak. :)
2015. ápr. 26. 23:52
 5/20 anonim válasza:
Kétlem hogy Isten teremtette ezt a világot! Isten olyan mint egy rajzfilm hős,kitalált személy hogy az embereknek legyen hittük. De mindenre van biológia magyarázat! Hisz minden országnak más isteneji vannak,vagyis most akkor hány isten lehetett? Butaság.
2015. ápr. 27. 00:18
 6/20 anonim ***** válasza:
88%

"A Gliese 581 d nevű exobolygót azért teremtette a Jóisten, hogy legyen sikerélménye annak a csillagásznak, aki felfedezte. "

Ja, és azt a tőlünk 4mrd fényév távolságra lévő, eddig még fel nem fedezett (és az elkövetkezendő 18.000 év alatt fel nem fedezendő) bolygót is pont ezért teremtette, igaz? Hogy majd 18.000 év múlva sikerélménye lehessen annak, aki majdan felfedezi. Más lényeges, számottevő oka nincs is eme bolygó létezésének.

Oké, hogy néha gyökerek vagyunk, de ha egy mód van rá, akkor ennyire ne legyünk már azok...

2015. ápr. 27. 02:41
 7/20 anonim ***** válasza:

"az ember lehet gondolkodó(!) keresztény is"

Jaja, hogyne. Én is úgy kezdtem, csak aztán nem bírtam leállni a gondolkodással ott, ahol a hittankönyv véget ért, hanem folytattam a fizikakönyvvel meg a többi természettudománnyal. Így lettem ateista.

A rövid, valódi válasz: isten nem létezik, innentől a kérdésed értelmetlen.

2015. ápr. 27. 04:47
 8/20 anonim válasza:
31%
Isten halott!
2015. ápr. 27. 08:33
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem telológikus ok és célra irányulás nincs. Azzal nem értek egyet, hogy "az emberért". Az ember nem ura a létnek, hanem pásztora - értő őrzője. NEm harácsolóan birtoklója - attól szenved a természet, haldoklik. Őrzője.

"Őrzők, vigyázzatok a strázsán,

Az Élet él és élni akar" -Ady

[link]

Értelme van a dolgoknak és az ember megértheti, mert benne van a világ világossága. Az édes Jézus, a szelíd kegyes Krisztus ezt kétszer magára mondja:

"én vagyok a világ világossága",

egyszer pedig ránk:

"Tibennetek van a világ világossága".

Ezt megtalálni, átélni világosságban gondolkodni, érezni - a legnagyobb boldogság. És akkor azt is érzi az ember, nem hagyhat más érző lényt a sötétségben elmerülni.

Hamvas Béla így ír:

[link]

2015. ápr. 27. 08:43
 10/20 anonim ***** válasza:

szia

Igen minden okkal van

Vannak bolygók amik az űrben levő dolgokat szemetet óvják a Földre való becsapódástól.

s kitudja, talán ha elkezdődik a messiási királyság, lehet hogy egy másik bolygót is tervbe vesz benépesitésre az emberek számára

2015. ápr. 27. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!