Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Volt már olyan veletek, hogy...

Volt már olyan veletek, hogy úgy gondoltátok, hogy Isten talán már nem akarhat megbocsátani nektek?

Figyelt kérdés

Hogy olyan hülyeséget csináltál, vagy hogy már sokadszorra nem Istent választottad, hanem valami mást, amit nem kellett volna.

Vagy talán úgy lehetne mondani hogy emberi léptékkel nézve te már megbocsáthatatlannak tartottad a bűneidet, legalábbis hogy saját magadnak nem nagyon tudtál már megbocsátani, mert úgy érezted hogy nem engedhetted volna meg magadnak mindazt amit tettél, olyan valakivel szemben, aki így szeret.

S ha volt ilyen, akkor mi, vagy mik voltak ezek?

És mi győzött meg ennek az ellenkezőjéről, ha így van?

2015. ápr. 26. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen bűn! Bármit megtehetsz, Isten mindig meg fog bocsátani.
2015. ápr. 26. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:

az első válaszolónak bár alapvetően igaza van ,de nagyon fontos, hogy ha valaki "majd az Isten úgyis megbocsájt" gondolkodással él, az csak tetézi a bűneit, ha úgy érzed valami visszatérő gonoszságod van, teljesen egészséges a lelkiismeret furdalás, ha valóban megbánod, és valóban al ehető leginkább azon vagogy hogym egváltozz (még ha döcögősen is) Isten természetesen megbocsájt, a Zarándok Útja c. könyvben van egy szerintme nagyon bölcs gondolat, hogy a kárhozat és az üdvösség kapuit is összeköti egy út, tehát még a pokol kapujából is lehet üdvözülni, soha semmilyen körülmények között ne hidd, hogy "Isten ezt már nem bocsátja meg", mert sem nem igaz, sem nem vigasztaló, sem neked semmi hasznod belőle. Viszont ha meg akarod változtatni az életedet akkor tényleg komolyan meg kell változni.

Persze ha olyasmi viszatérő dologra gondolsz, hogy pl megnézed a szép lányokat, hát valóban nem helyes dolog, de nem kell agódni, egyszerűen csak ember vagy, az emberek azért szépek ,hogy örömüket leljék egymásban a párok, az ételek is finomak, az illatok is illatosak, csak nyilván a helyén kell kezelni a dolgokat

2015. ápr. 26. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, volt. Hosszú évekig tépelődtem, sőt visszatérő éber rémálmom az volt, hogy olyan messzire jutottam a bűnben, ahonnan nincs visszaút. Ez az érzés azonban addig tart csak, amíg az ember nem ismeri meg ténylegesen Istent Jézus Krisztus által. Utána elpárolog.
2015. ápr. 26. 22:41
 4/4 hosszúhajú ***** válasza:
még tinikoromban olvastam fiataloknak szóló könyveket Istenről. Mindig volt benne idézet. És mikor azokat olvastam, úgy éreztem én vagyok maga az ördög, hiszen egy csomó dolgot nem tartok be. Nekem van egy személyiségzavarom, abból adódóan pedig identitászavarom, ehhez némi negatív gyerekkori élményem, és a nőkhöz vonzódtam. Rengeteget sírtam és féltem, hogy pokolba kerülök, meg akartam halni - elég vallásos vagyok. 20 év telt el azóta, és rájöttem, Isten a lelkületemet nézi. Nem jegyzeteli a bűneimet. Ha hiszel Benne, őszinte a lelkületed, üdvözülsz. Szeretem azt az idézetet, hogy a hited megmentett. Még az utolsó pillanatban sem késő megbánni. De utána már ne kínozd magad. Ő már akkor megbocsátott neked, csak te nem saját magadnak...
2015. máj. 7. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!