Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet azt mondani, hogy az...

KZitus kérdése:

Lehet azt mondani, hogy az Ördög az oka minden szenvedésnek?

Figyelt kérdés
"A törvénytelennek jelenléte pedig Sátán munkálkodása szerint van, minden hatalmas cselekedettel és hazug jelekkel meg előjelekkel, és minden igazságtalan megtévesztéssel " 2Tesszalonika 2:9,10

2015. ápr. 24. 20:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat:-)

9-es Érdekes dolgokat írtál, és teljesen egyetértek az Éváról írt résszel!

" Az Ördög csupán a megvezet és rászed." - erről még azt is írja a Biblia, hogy "jár mint ordító oroszlán". Érdekess elgondolkodni a hasonlaton.

" De nem olyan módon, hogy döntésképtelen légy! Az utolsó lépést rádhadja!" - ez is igaz. Soha nem teszi meg az ember helyett a döntő lépést. De - mint az idézet is figyelmeztet, vadászik az emberre, és nem ám jó célból!

" Ezért nem lehet őt hibáztatni a saját bűneinkért." - részben lehet, mert sokkal hatalmasabb, inteligensebb az embernél, és rá tudja venni helytelen dolgokra! Persze nem úgy, ahogyan emberek szokták egymást rávenni rossz dolgokra. Hiszen mégiscsak Ő a világ istene - jelenleg! Vnnak eszközei bőven!

"Az ördög nem nyomta bele éva fejét a gyümölcsbe, hogy "nesze Éva egyél, ha akarod ha nem lenyeled". - de nem ám! Mégis elérte nála amit akart. Így teszi ma is!

"Haném hazugsággal elérte, hogy Éva tudata megváltozzon és kételkedni kezdjen Istenben. De Éva még mindíg ellenálhatott volna a kétejeinek. Sajnos nem ezt tette és evett a gyümölcsbő." hát itt van a kutya elásva!! Mert mi mindannyian Ádám és Évától öröklött bűnnel születtünk, és állandóan bennünk van a bűnre való hajlam. Egyszerűen nem tudunk bűn nélkűl élni! Ez az egyik oka, hogy Sátánnak nagyon ki vagyunk szolgáltatva! Csak egyféle képpen győzhetünk, ha megismerjük őt magát, és a módszereit is, mert akkor nem tud minket "átverni", becsapni. Sokat tanúlhatunk Krisztustól, az ő kísértéséről, ami a Máté 4 fejezétek az elején van leírva.

Köszönöm, hogy leírtad a meglátásodat:-)

2015. ápr. 29. 12:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Nincs mit, nagyon szívesen. Látom hasonlóak a nézeteink ezen a téren.

Üdv.

2015. ápr. 29. 13:15
 13/13 anonim válasza:

A Biblia alapján: igen! Jn.8:42-44

" Jézus így szólt hozzájuk: ha Isten volna a ti Atyátok szeretnétek engem, mert én Istentől indultam el és tőle jövök, nem magamtól jöttem, hanem Ő küldött el engem. Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én Ígémet. Ti atyátoktól, az ördögtől valók vagytok és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja a magáéból szól, mert hazug és a hazugság atyja."

2017. júl. 20. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!