Szerintetek Istennek milyen terve volt a homoszexuálisokkal, mikor megteremtette őket?
"Isten mindent az ő dicsőségére teremtett." - ez így van, és ebben nem voltak benne a homoszexuálisok, mivel ha ez szóba kerül a Bibliában, az mindig negatív.
Senki nem születik így, csak azzá válik, talán már gyermekkorában, csak arról nem szoktak beszélni, hogyan, és milyen dolgok hatására.
Miért teremtett volna Isten homoszexuálisokat? Mi lett volna a célja vele? Nekem semmi prroblémám velük, mert minden egyén a saját döntése alaapján éli az életét. Tegyen, ahogyan jónak látja. Nincsen előítélet bennem irántuk. De azt látom, rengeteg problémát okoznak a társadalomnak(amely nem tudja sem elfogadni, sem tolerálni!)
Te el tudod képzelni, hogy Isten azért teremt, vagy hoz létre valamit, valakit(kiket), hogy problémát okozzon vele a másik teremtményének? Ha ez így lenne, akkor nem nevezhetnénk Istennek. Probléma Alkotó lenne:-), például:-)
De Isten nem ilyen. Azt szeretné, ha MINDEN ember boldog, elégedett és békés életet éljen. Hidd el, ezt meg fogja tenni! Ez biztosabb, mint az, hogy most olvasod ezeket a szavakat:-)
8-as:
"...Istennek ezekhez nincs köze !" - ezt miért gondodolod így, mire alapozod a megállapításodat?
"De azt látom, rengeteg problémát okoznak a társadalomnak(amely nem tudja sem elfogadni, sem tolerálni!)
Te el tudod képzelni, hogy Isten azért teremt, vagy hoz létre valamit, valakit(kiket), hogy problémát okozzon vele a másik teremtményének?"
Igen,máskülönben,hogyan lehetne gyakorolni a szeretetet,és az elfogadást?:)
De egyébként túlzol Zitus,mert Isten senkitől sem kérte,hogy ítélje el a homoszexuálisokat.Ez nagyrészt egyéni döntés kérdése.És ha őszintén belegondolsz,kinek okoznak rengeteg problémát? A kiegyensúlyozott heteroknak? De hát nekik pont semmi félni valójuk nincs tőlük.Szóval ez azért fura,nem? Ez a "rengeteg problémát okoznak" valójában arról szól,hogy a társadalom egyes csoportjai kapnak az alkalmon,és kinevezik őket bűnbaknak,hogy legyen kin levezetni a feszültséget.
Ha ez így lenne, akkor nem nevezhetnénk Istennek. Probléma Alkotó lenne:-), például:-)
A saját népének próbájára szolgálnak ők, hogy hogyan bánnak velük.
Egyébként erre a kérdésre kitérő választ adott már nem is egyszer: Ti mindannyian bűnösök vagytok. Lehet, hogy attól fél, hogy lelepleződik, mint aki kárhozatra teremt embereket, ami népszerűségét nagy mértékben csökkentené, mert ki imádna ilyen szörnyeteget?
minek feltenni egy ilyen kérdést ha utána egy választ sem cáfol vagy erősít meg a kérdező....?
mivel Isten férfinak és nőnek teremtette az embert és nem homoszexuálisnak ezért semmilyen célja nem volt vele.
"mivel Isten férfinak és nőnek teremtette az embert és nem homoszexuálisnak ezért semmilyen célja nem volt vele."
Na jó, de akkor meg magától adódik a kérdés: miért teremtette meg a homoszexualitást?
Kedves 14-es
"Igen,máskülönben,hogyan lehetne gyakorolni a szeretetet,és az elfogadást?:) " - a szeretetet minden ember iránt ki kell mutatnunk, és bár elfogadni nem tudok Isten által helytelenített dolgokat, de tiszteletben tartani a döntését - igen.
"De egyébként túlzol Zitus,mert Isten senkitől sem kérte,hogy ítélje el a homoszexuálisokat." - soha nem írtam, és nem gondoltam, hogy Isten bárkitől is azt várná, hogy elítélje a homoszexuálisokat. Akkor én miért tenném? Mert Istennek ez a nézete: "„Ne ítéljetek többé, hogy ne ítéltessetek; mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fognak ítélni titeket; és amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak mérni nektek." Máté 7:1,2
Nem kaptunk mi emberek felhatlmazást Istentől, hogy bárkit, bármiért elítéljünk(ne gondolj most kérlek a bírósági ítéletre)
"És ha őszintén belegondolsz,kinek okoznak rengeteg problémát? " - hát ez ahány ember, annyi féle vélemény lehet.
Köszönöm, hogy a tiedet leírtad:-)
Zitus:
"soha nem írtam, és nem gondoltam, hogy Isten bárkitől is azt várná, hogy elítélje a homoszexuálisokat. Akkor én miért tenném?"
Értelek.Arra értettem amit írtam,hogy a társadalom ne hivatkozzon a rengeteg problémára,mert a legtöbben csak felfújják az ügyet,hogy a homokosok mennyi bajt okoznak.Ez olyan álszent erkölcscsősz felfogásnak tűnik nekem "mi vagyunk az erkölcsösek,akik megvetéssel,gyűlölettel,erőszakkal kezeljük ezt a kérdést(mert ugye a legnagyobb probléma ezen a bolygón a homoszexualitás,nem pedig az erőszak,és a gyűlölet...)" Ez nem erkölcs,hanem sunyi indok a bűnbak keresésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!