Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem bocsát meg Isten az...

Miért nem bocsát meg Isten az öngyilkosoknak?

Figyelt kérdés
Más bűnösöknek megbocsát, ha vezekelnek. Miért sújtja mégis az öngyilkosokat, ha egyszer koránt sem voltak boldogok? Ha csak egy hirtelen döntés volt. És ha az utolsó pillanatban megbánta a tettét?

2015. ápr. 19. 20:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Nekem nem kell olyan ajándék, amit visszakérnek.
2015. ápr. 19. 22:33
 12/21 anonim ***** válasza:
5%
Nem is mondta senki, hogy ez a te kedvedért van.
2015. ápr. 19. 23:00
 13/21 anonim ***** válasza:
41%
Mi? Az életem? Én nem vagyok szolgája senkinek.
2015. ápr. 19. 23:11
 14/21 anonim ***** válasza:
42%

Az öngyilkosokért Isten felelős, mint minden másért.

Ha normális világot teremt, akkor nem lennének öngyilkosok.

2015. ápr. 19. 23:12
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

"nem vagyok szolgája senkinek"

A kereszténység szerint az vagy, és most ez volt a kérdés.

Ha te nem vagy keresztény, akkor ez rád nem vonatkozik.

2015. ápr. 19. 23:22
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

A Biblia nem szolgát mond, hanem rabszolgát, "dúloszt".

"Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak (iúdeiosz - azaz nem zsidó, hanem júdeai): Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok; És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket. Felelének neki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk (dúleió - rabszolgaként szolgálni) soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek? Felele nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája (dúlosz - azaz rabszolga) a bűnnek. A szolga (dúlosz - rabszolga) pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad [ott] mindörökké. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek." (Jn 8,31-36)

Ezek fényében az a szabad ember, akit Jézus megszabadít, és önként adja át az életét Neki. Ha ezt nem teszi meg, vagy később meggondolja magát Isten soha nem fogja kényszeríteni. Másrészt visszajön az eredeti rabszolgatartó, akitől Jézus megszabadította, és visszateszi rá az eredeti igájának a megerősített kiadását.

"Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra? De hála az Istennek, hogy [jóllehet] a bűn szolgái voltatok, de szívetek szerint engedelmeskedtek a tudomány azon alakjának, amelyre adattatok. Felszabadulván pedig a bűn alól, az igazságnak szolgáivá lettetek. Emberi módon szólok a ti testeteknek erőtlensége miatt. Mert amiképpen oda szántátok a ti tagjaitokat a tisztátalanságnak és a hamisságnak szolgáiul a hamisságra: azonképpen szánjátok oda most a ti tagjaitokat szolgáiul az igazságnak a megszenteltetésre." (Rm 6,16-19)

Nem létezik szellemi senkiföldje. Az ember vagy sátáni iga alatt van, vagy Jézus igája alatt. A kettő között az az alapvető különbség, hogy Jézus igáját önként veszi fel az ember, és bármikor leteheti, míg a sátáni igától csak Jézus szabadíthat meg. A gyakorlat azt mutatja, hogy azok vannak leginkább megkötözve különféle függőségekkel, akik a függetlenségükkel és szabadságukkal kérkednek, pedig soha nem is volt választásuk, hogy akarják-e szolgálni a romlottságot, születésüktől fogva az orrukban volt a karika, a Gazdi kezében pedig a kampó, így bármikor lefekteti őket különösebb erőfeszítés nélkül.

2015. ápr. 20. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:
61%
De megbocsát. Az Evangélium szerint Isten szeretete, így bűnbocsánata is határtalan. Ne hagyd, hogy az egyház ijesztgessen.
2015. ápr. 20. 13:41
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

I.ajándékba adja a GYÖNYÖRŰ teremtett világot, a potencialitást, hogy megírjuk a Lear királyt,a Duinói elégiákat, megfessük a virágzó cseresznyefákat, megalkossuk a H-moll misét. Ki mire képes - senkitől sem vár el lehetetlent, mert irgalma végtelen. Bach képes volt a H moll misét megalkotni, utána ezért az ajándékért - a képességéért- hálát adott I.-nek. Soli Deus Gloria - Egyedül istené a dicsőség!-írta minden műve végére. HA valaki búzát tud vetni és teszi az is Istent dicsőíti.

Nem kér vissza semmit. Gazdálkodj a képességeiddel magad.

Ma már csak EGY szolga van, urak, úrnők.

Weöres Sándor:

Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség.

2015. ápr. 20. 16:23
 19/21 anonim ***** válasza:
*Soli Deus Gloria - Egyedül Istené a dicsőség!
2015. ápr. 20. 16:24
 20/21 anonim válasza:
Mert nem létezik
2015. ápr. 25. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!