A keresztény időszámítás ugyebár Krisztus születésétől számítják. És ezt ünnepeljük karácsonykor is, ami dec.25-én van. Mit csinált Jézus a kettő közt 1 hétig?
A történelmi egyházak sem állítják, hogy Jézus dec. 25-én született volna. Akkor van a születésének az ünnepe, de ennek nem kell szükségszerűen az évfordulóra esnie, hiszen a pontos dátum egyébként sem ismert. Az meg egy dolog, hogy egy pogány ünnep helyére rakták, mert ez teljesen irreleváns annak megítélésében, hogy mit is ünneplünk. Szóval senkinek nem jut eszébe karácsonykor Mithrásznak vagy valami kelta vagy germán istennek áldozni, és őket ünnepelni, vagy ha igen, nem hívja karácsonynak. Nem az időpont a lényeg, ezt mindenki tudja (a JT-n kívül).
Meg egyébként is nem az a legjobb alkalom egy ilyen ünnepre? Akkoriban hosszú, sötét, hideg éjszakák vannak, az emberek általában ilyenkor lehangoltabbak, feszültebbek. Milyen jól jön ilyenkor egy ünnep, hogy felvidítsa az emberek szívét. Szerintem tök jó :)
"a biblia nem egyenlő egyes, magukat kizárólagosnak tekintő szekták (pl. Őrtorony társulat) tanításaival. meglepődnél, hogy a biblia mennyire jól leleplezi a vég idején létező hamis vallások ismertetőjegyeit. ajánlom figyelmedbe, rendkívűl jó olvasmány Isten szava, a biblia."
A "kizárólagosság" vajon jellemezte-e a korai Krisztus követőket?!!! Igen, ennek az eldöntéséhez is jó olvasmány Isten Szava, a Szent Biblia!
"Nem az időpont a lényeg, ezt mindenki tudja (a JT-n kívül)."
Olvass el egy szemléltetést:
Tegyük fel, hogy valakit nagy tömeg látogat meg az otthonában, hogy megünnepeljék a születésnapját. Az illetőnek nem tetszik a születésnap megünneplése. Nem szereti, ha az emberek túlzottan sokat esznek, lerészegednek, és gátlástalanul viselkednek. Ezt mégis sokan megteszik, miközben kölcsönösen megajándékozzák egymást, neki viszont nem hoznak semmit. Mindennek tetejében az ünnepség időpontjául az egyik ellenségének a születésnapját szemelik ki. Hogyan érezheti magát az illető?
Pontosan ez történik karácsonykor!
Hülye JT-s példák...
A karácsonyt lehet józanul és tisztán is ünnepelni. Inkább olvasd ezt el:
"A "kizárólagosság" vajon jellemezte-e a korai Krisztus követőket?!!!"
Azonban az Őrtorony nem "korai Krisztus kövő", hanem egy utólag alapított, odapofátlankodott szekta, amely utólag akar beleülni az egyedüli igaz vallás szerepébe.
Holott nem hívta őt senki, ő magától jött...
Szia!
A keresztény időszámítást Krisztus születésétől számítják, amit nem tudtak pontosan meghatározni, mivel Krisztus minden valószínűség szerint ie. 5 őszén született. Azért biztos ez, mert az őt üldöző Nagy Heródes ie. 4-ben meghalt.
Karácsonynak semmi köze Krisztus születéséhez, az a Nap születésnapja, a téli napforduló. Az ókori Rómában december 17-25 között tartották a földművelés istenének, Szaturnusznak ezt a nagy ünnepét. Ekkor nagy táncos vigadalmakat tartottak birodalomszerte. A fény diadalát ünnepelték a halál és a sötétség felett. A régi pogány ünnep vigasságokkal volt tele, mivel a téli napforduló a régi földművesek körében az újjászületést, a reményt táplálta. A földművesek számára fontos volt a meleg eljövetele, mivel a létük múlott rajta. A meleg időszak a bőség időszaka volt, míg a hideg időszak a sötétség és a nélkülözés időszaka, ilyenkor az isteneket igyekeztek jókedvre deríteni. A szolgák megajándékozása is elterjedt volt. A házakat örökzöld borostyánokkal díszítették.
Miután a kereszténység államvallás lett, hamarosan hivatalos keresztény ünneppé nyilvánították Jézus születését. Ezt az eseményt a 4. századtól kezdték ünnepelni, január 6-án Epiphaneia néven. A keresztény vallási ünnep Jézus születésének történetére épül. A keresztény hit szerint Jézus a próféták által megjövendölt Messiás, aki megváltja az emberiséget a bűntől. A Biblia leírása szerint Jézus szegényes körülmények között született, egy istállóban, mert senki nem fogadta be a házába a várandós Máriát, Jézus édesanyját a születés estéjén. A történet szerint napkeleti bölcsek indultak útnak ajándékokkal köszönteni a születendő Messiást, és egy fényes csillag vezette el őket Jézushoz.
A 4. század végétől a keresztény egyházak mindinkább december 25-én kezdték ünnepelni Jézus születését, január 6-án pedig a Jordán folyóban való megkeresztelését (vízkereszt ünnepe). Ennek oka valószínűleg az volt, hogy a december 25-én végződő római szaturnália ünnep helyére állítsák a keresztény karácsonyt. Jézus születésének történetével együtt új vallási tartalommal töltötték meg a pogány ünnepet.
Üdv. Péter
Tegnapelőtti vagyok, nem tudom miért 36 %-ban értékes a válaszom, tény, hogy Jézus nem születhetett dec. 25-én, csak ennyit írtam, miért szúrja ez akárki szemét is..... nem mintha érdekelne, csak inkább elszomorítónak találom, hogy érdekes módon, bárki vallási témájú kérdést tesz fel, rögtön mintha kitörne a III. világháború, pedig csak van, aki hisz Istenben, és vannak akik nem, ez a nyílt utálkozás és okoskodás szánalmas....és ezt a hívőknek is mondom, én aki magam is hívő vagyok, szinte jobban generáljátok ezt az egészet, mint az ateisták, és nem veszitek észre, hogy csak elveszitek az emberek kedvét az Istenkereséstől az okoskodásaitokkal.
Na most kedveseim, tényleg le lehet pontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!