Sigyn kérdése:
Járhat egy Jehova tanúja egy evangélikussal?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy srác aki bejön nekem és szerintem én is neki de a családjáról nem igazán kérdezgettem. Tudom hogy jehova tanúi gyülekezethez tartozik. Az a lényeg, hogy lehet-e közös jövőnk vagy lépjek tovább?2015. ápr. 18. 21:27
1/7 anonim válasza:
Feltétlenül kérdezd meg a szüleidet.
2/7 anonim válasza:
Azzal barátkozol, akivel akarsz. Azzal jössz össze, akivel akarsz.
3/7 anonim válasza:
Persze, de a leendő gyermeketek jehovangélikus lesz, ezt kalkuláld bele a képletbe.
4/7 anonim válasza:
szia
Jehova Tanúi nem tanitják, és elvileg, és gyakorlatilag nem is támogatják zt nézetet ami biblia leirása ellen van
(1Korintusz 7:39) . . .szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.
Sajnos vannak kivételek, és ezekből is nagyon kevés ami jól végződik és a házasságuk is sikeres lesz
Ha egy keresztény komolyan veszi Isten szavát, akkor nem tervez más hitben lévő emberrel közös jövőt
Persze ezt a Fiúval kell megbeszélned, s h tiszta az Istenhez fűződő kpcsolata, elfog mondani neked mindent, ez kettőtőkre tartozik
5/7 anonim válasza:
Vidiripi
Abban az esetben miden képen ha te is tanú leszel és tényleg akkora a "szimpátia"!
Ha nem leszel tanú akkor is van esély de jóval kevesebb és akkor nagyon bonyolult is lehet ez a kapcsolat.
6/7 anonim válasza:
Bár jobban preferálják azt ha mindkét fél hittestvér (lásd #4-es válasza) ettől függetlenül lehetséges a párkapcsolat. Itt az oldalon van egy Kzitus nevű Jehova Tanúja akinek a férje ha minden igaz nem Tanú és mégis boldogan együtt vannak. Szóval szerencsére nem egyformák a Tanúk, beszélgessél még el vele erről a témáról. Meg ha esetleg tudsz akkor a szüleivel is. Részemről kétlem hogy ellenkeznének ha normális, hívő emberek.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2015. ápr. 20. 05:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!