Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Káin feleségét ki teremtette?

Káin feleségét ki teremtette?

Figyelt kérdés

Isten teremtette ugye Ádámot és Évát..

Nekik lett két fiúk,Káin és Ábel..

Ábelt megölte Káin..utána Káin megismerte a feleségét...

De kérdem Én.. az a feleség hogy került oda?

Még csak eddig jutottam,és ez a kérdés merült fel bennem..

2015. ápr. 17. 16:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Anonymus,akkor Ádám és Éva nem Isten "gyermekei"?"

Nos, ezt így nehéz megmondani. Ha mi klónoznánk egy embert, akkor az vajon ember? Vajon, akkor mi "Istenné" válnánk, hisz embert alkottunk? Vajon, akkor a klónozott ember nem "Isten gyermeke"?

Én szemléletemben nem csak a világ három rétegű, hanem az ember is. Test-Lélek-Szellem (vagy tudat, melyik tetszik).

Véleményem szerint a test a legkevesebb a rendszerben, vagyis az, hogy klónozunk embert, nem jelent semmit. Testet elő lehet állítani, hisz az biokémia. Ha eléggé megértjük a működését, akkor leutánozhatjuk.

De ettől még tudata (szellem) és lelket nem mi adunk neki. Nem azzal tudnánk egy klónt "irányítani" kényünk-kedvünk szerint, hogy mi adjuk neki a tudatot és a lelket, hanem azzal, hogy fizikálisan úgy alkotjuk meg, hogy a lehető legkevesebb legyen a kapcsolat a test és a tudat illetve a tudat és a lélek között. (Például elveszem tőle a jó és rossz tudását).

Egy ehhez hasonló történetet olvashatsz ott is. Mit akart mindvégig az ószövetség alatt Jahve? Egy engedelmes rabszolga népet, amely bármikor bármilyen parancsának engedelmeskedik. Miért nem ment és keresett magának egy másik engedelmesebb népet? Talán azért, mert senki nem volt hajlandó vele foglalkozni? Nem egy helyen vannak kirohanásai, melyben mélységes gyűlölettel beszél a többi nemzetről, vagyis azokról akiket nem ő "teremtett".

Nem is viselkedik velük szemben empátiával. Egyszerűen lemészárolható, és kiirtani való állatoknak nézi őket.

Ezen kívül természetesen mivel a saját génállománya elkeveredett ezzel az általa lenézett emberiséggel, így a saját népét is semmibe veszi. Ezért bánik brutálisan kegyetlenül azokkal, akik elfordulnak tőle. Ezen kívül nagyon jól követhető, hogy ez az idegen, igazából egyetlen vérvonalat véd.

Nyilvánvalóan ez számára csak egy kísérlet. Ha belegondolsz, egy idegen, amely örök életű (fizikálisan), van ideje kivárni míg megszületik az, akire genetikailag vár.

---

"Abban az idöben az Egyiptomi fáraók szokszor testvérházasságokat kötöttek, söt a fáraók saját leányaikkal is szexuális kapcsolatokat tartottak fenn..FUJJJ.... "

Még jó, hogy fáraók alatt csak 1 fáraóról beszélünk. Egyetlen volt, amely bizonyíthatóan a saját családján belül házasodott és testvéreivel, lányaival hált együtt. Azért majd 4000 év alatt élt egy-kettő fáraó.

---

Anonymus

2015. ápr. 18. 13:52
 12/21 A kérdező kommentje:

De akkor miért Ádámot és Évát (is) "ünnepeljük" karácsonykor?

Tehát eddig úgy tudtam,hogy Ádám és Éva volt az első két ember..és gondoltam ezért "ünnepeljük" őket karácsonykor..

De ők ennek majdnem hogy a fordítottja,olyan értelemben,hogy nem is Isten teremtette őket..porból születtek..

2015. ápr. 18. 14:27
 13/21 A kérdező kommentje:
Vagy is egy idegen teremtette őket..
2015. ápr. 18. 14:28
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem tudtam róla, hogy ezt ünnepeljük karácsonykor. Én úgy tudtam, hogy a fény újraszületését ünnepeljük, amely Jézus születése óta az ő megszületését ünnepli évről évre.

Nem tudom, hogy hoztad össze Ádámot és Évát a karácsonnyal, ezt mondjuk megoszthatnád velünk is.

---

Anonymus

2015. ápr. 18. 15:32
 15/21 A kérdező kommentje:
Hát azért írtam "-jelbe hogy ünnepeljük.d.e akkor miért pont karácsonykor van Ádám és Éva?
2015. ápr. 18. 15:46
 16/21 anonim ***** válasza:

Milyen Ádám és Éva? Nem ünnepli senki Ádámot és Évát főleg nem karácsonykor. Te miről beszélsz?

---

Anonymus

2015. ápr. 18. 16:01
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a Kerdezo arra utal, hogy dec 24-en Adam es Eva nevnap van, legalabbis magyar nyelvteruleten.

[link]

2015. ápr. 18. 17:41
 18/21 anonim ***** válasza:

Jah értem... öregem életben nem tudtam volna összekapcsolni a karácsonnyal :D

De azért jó tudni, hogy van ilyen is.

---

Anonymus

2015. ápr. 18. 18:29
 19/21 tamasmester ***** válasza:
Szegény Ádámra és Évára fognak mindent. Pedig Na ök azok, akik semmiröl nem tehetnek. Lényegében két felnött ember, akik gyermeki lélekkel élnek. Fogalmuk sincs arról mi a rossz és mi a jó. Csak úgy vannak. Aztán egyik pillanatról a másikra kirakják öket otthonról. Vagy, ami még inkább lehetséges, hogy maguk mentek el. :(
2015. ápr. 18. 18:47
 20/21 A kérdező kommentje:
bocsi Anonynimus hogy én ilyen kis butuska vagyok,nem érek fel a te kíváló tudásodhoz.!!!
2015. ápr. 18. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!