"Jézus nem volt zsidó, nem volt keresztény Csak egy embert láttam ott a keresztnél" Ezt hogy kell érteni?
Egy FankaDeli számból idéznék:
"Jézus nem volt zsidó, nem volt keresztény
Csak egy embert láttam ott a keresztnél
Ha eljönne újra, nem kéne megölni
Elég, ha az életfogytot valahol leüli"
https://www.youtube.com/watch?v=Oy2o9fBHVXQ
Ő nem az a fajta ember aki csak odadobálja a rímeket, tehát valószínűleg (ha más nem is, de) ő érti..
De én nem.
Hogy kell ezt értelmezni?
Szerintem úgy, hogy a szövegíró szerint Jézus elhatárolódott a zsidóktól, de a mai keresztényektől is elhatárolódna, és ehelyett az emberiséggel azonosul. Ha most jönne el, akkor nem kellene meghalnia, mert ma már nem ítélnek halálra senkit sem olyan koholt vádak alapján, mint anno, különben sincs hallbüntetés a civilizált társadalmak nagy részében.
Én ezt egészen máshogy látom.
1. Először is, Jézus soha nem vesztette el a zsidó identitását. Jézust nem a zsidók, hanem a júdeaiak, szűkebb értelemben a jeruzsálemiek ítélték halálra. Éppen ezért nem tehető felelőssé az egész nemzet, csak jó nagy adag demagógia elfogyasztása esetén.
2. A Krisztus Felkentet jelent. A "keresztény" szó, a "khrisztianosz" szó szláv oldalágon való beszüremléséből honosodott, eredeti jelentése "krisztusi", de véleményem szerint olyan emberre utal, aki a "Khrisztosz" "khriszmájából", azaz a "Felkent" "kenetéből" részesült. Az első személy, aki megkapta ezt a kenetet, maga Krisztus volt, így nehéz lenne az Ő kenetéből részesült személyeket elidegeníteni Tőle.
3. Jézus Krisztus annyiban azonosult az emberiséggel, hogy minden egyes ember bűneit, fájdalmait, betegségeit, átkait, szegénységét, szégyenét, elutasítottságát és halálát magára vette, amikor meghalt a kereszten. A feltámadása által elérhetővé vált mindezek ellentéte: igazság, a bűn helyett, öröm a gyász helyett, egészség a betegség helyett, áldás az átok helyett, prosperitás a szegénység helyett, dicsőség a szégyen helyett, elfogadottság, az elvetettség helyett, és élet a halál helyett. Most az emberiségen van a sor. Most az emberiségnek kell Jézus Krisztussal azonosulnia, hogy ezek ne csak üres ígéretek legyenek, hanem megvalósuljanak az emberek életében. Minden embernek egyénileg kell Jézussal azonosulnia ahhoz, hogy valóban létrejöjjön a közösség. Aki erre nem hajlandó, azzal Jézus Krisztus soha nem fog ténylegesen azonosulni, noha jogilag már mindenkivel azonosult, jogerőre azonban csak az egyén döntése után lép. Addig csupán potenciálisan van meg ez az egység, ha az ember ezt az egy lehetőséget elpuskázza, véglegesen elúszik.
4. Naiv elképzelés, hogy ma már nem ítélnek halálra embereket koholt vádak alapján, ahogy az is naivitás, ha azt gondoljuk, hogy egy ember likvidálásához bírósági ítéletre van szükség.
Az előttem szóló kicsit összezavart a butaságaival, de ez annak tudható be, hogy nem olvasta a Bibliát, csak szájhagyományok útján került kapcsolatba vele.
Gondolo azért nem volt zsidó, mert kikeresztelkedett. De keresztény sem lehetett, mert akkor még nem voltak keresztények. De ha lettek is volna keresztények sem számítana, mert Jézus nem miattuk jött, hanem a zsidók egy csoporja miatt. Mikor meghalt tudta, hogy nem teljesítette be a küldetését, azaz elbukott az úton. Pedig nagyon igyekezett. Elismerésem neki. A halála előtti pillanatokban azt mondta. Isnem, Istenem, miért hagytál el. Megtagadta Istent. Elvesztette a hitét! Azaz emberként halt meg!!!
Kedves Kérdező! Ne engedd, hogy hamis beszédekkel olyanok eltéríthessenek, akik csak szájhagyomány útján találkoztak a Bibliával, de olvasni, nem olvasták és olyanokat írnak, hogy
"3. Jézus Krisztus annyiban azonosult az emberiséggel, hogy minden egyes ember bűneit, fájdalmait, betegségeit, átkait, szegénységét, szégyenét, elutasítottságát és halálát magára vette, amikor meghalt a kereszten."
mert ez nem igaz! Jézus tisztán érthetően kinyilatkoztatja, hogy mi végett érkezett ide, mikor találkozott a Kananeus asszonnyal. És bizony ekkor kiviláglik, hogy nem az emberiség megváltása, hanem csak a zsidók egy bizonyos csoportja miatt van itt.
ez csak egy dal Jézus zsidó volt,s nem csak a zsidók ért
jött hanem minden kiért.pld mikor elment a vám szedő házába
aszt a kérdést kapta be mennél egy bűnös házába?
válasza igen,bárhova ahol szívesen látnak
és nem aszt mondta hogy a zsidókért jöttem,hanem
a bűnösökért.az emberekért.
itt egy link
ez el az erővel aszt is mond hatnunk hogy Jézus
mért énekelt az utcán mikor tudta hogy el üti a busz?
@@
inkább itt van ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!