Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszitek el, hogy a...

Miért hiszitek el, hogy a Biblia Isten szava?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem , akik ebben hisznek.
2015. ápr. 15. 14:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező!

Vannak kérdések égen és földön, amelyekre a válaszok az emberi létezést meghaladó válaszokat igényelnek. Gondolok itt pld. arra, hogy mi értelme van az emberi életnek? Mi a boldogság? Mi lesz velünk a halál után? Stb.

Az ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolására a biológia létezést meghaladó válaszokat igényelnek. Már az önmagában is, hogy az emberek ilyen kérdéseket tudnak felvetni, azt jelenti, hogy van létezés, és vannak válaszok ezekre a kérdésekre, különben nem tudnánk felvetni.

Ahhoz, hogy a kérdéseinkre válaszokat kaphassunk, ahhoz a kikövetkeztetőkön túl szükséges, hogy legyen egy hiteles valaki, aki ezekre kérdésekre értelmünket és szívünket megnyugtató válaszokat tudjon adni. És igen, nem csak válaszokat, hanem életével, halálával és feltámadásával igazolja az adott válaszok hitelességét.

Az emberiség számára, a legfontosabb válaszokat Jézus Krisztus adta meg, mivel Ő abból a világból jött el közénk, született meg, mint egy egyszerű ember, amely világ utáni vágyakozás kitörölhetetlenül benne él az emberiség tudatában.

A Bibliában ezért nem minden Isten szava, amit a próféták mondanak, azok nem Isten szavai (ezek csak ihletések) viszont amit Jézus mondott és tanított (ezt emberek egymástól függetlenül jegyezték le) az valóban Isten szava.

2015. ápr. 15. 15:02
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

szia

Ennek több oka is van

Tudományos szempontból is, történelmi szempontból is, és nem utolsó sorban gyakorlati tanácsai, és harmónikus összhangja, annak ellenére, hogy különböző korban különböző háttérrel rendelkezők irták,

Ha ez emberi lenne, akkor vagy ennyire buták az emberek, vagy igaz Isten szava, a Jeremiás könyvében leirtak szerint

(Jeremiás 10:23) 23 Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember.

ellenben miért nem valósitották már meg azt amire állitolag minden ember törekszik?.....

2015. ápr. 15. 16:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Általában a hívők egészen gyerek koruktól azok, így nem is gondolnak arra hogy ez nem Isten szava.
2015. ápr. 15. 16:32
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Mert azt mondták nekik gyerekkoruktól. Te is kérdés nélkül elhiszed az evolúcióelméletet, amire 156 éve nem találnak bizonyítékot, hiszen óvodás korodtól tényként hallottál róla.
2015. ápr. 15. 16:58
 5/11 anonim ***** válasza:

#4. Ahogy te is elhiszed, amit állítasz. Pedig nem igaz.

Aki vallásos, hisz egy mindenhatóban. Mondom: hisz. Tehát nincs szüksége, hogy megmagyarázzák létezését. A vallás egyben rituálé, természetes az elfogadása annak, aki hisz. A biblia ezek gyűjteménye és még több. És nem fontos, hogy szó szerint értsük isten szavát, fogalmazzunk így: a vallásos ember számára a biblia isten véleményét, álláspontját fogalmazza meg, tehát - mivel istent mindenhatónak tartják, természetes, hogy a véleményét elfogadják.

2015. ápr. 15. 17:57
 6/11 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Ahogyan az 1, és 2-es válaszoló írta.

Azért hiszek abban, hogy a Biblia Isten Szava, mert olvasása közben meggyőződtem róla.

Soha nem tudnám elfogadni ezt másként. Vagyis azért hinni a Bibliában, mert mások is ezt teszik.

Személyes meggyőződés!!! Ezt tartom lényegesnek! A többi csak hiszélenység.

Miért hinném Isten Szavának, ha mások mondják? Az vagy igaz, vagy nem!

2015. ápr. 15. 18:23
 7/11 KZitus ***** válasza:
0%
bocsi: "A többi csak hiszékenység."
2015. ápr. 15. 18:25
 8/11 openyoureye ***** válasza:

KZitus-nak:

"Azért hiszek abban, hogy a Biblia Isten Szava, mert olvasása közben meggyőződtem róla. "

- És elolvastad az iszlám, a hindu és a budhista szent iratokat is mielőtt döntöttél?(a kisebb vallásokat már említeni sem merem) Mert ugye így lenne ésszerű. Egyébiránt arra is kíváncsi lennék, hogy a fent felsorolt vallások milyen kétségekkel töltöttek el amit a bibliában nem találtál? Persze ezek csak költői kérdések. Mindenki tisztában van azzal, hogy mégcsak hírből sem hallotta egyetlen igaz keresztény sem miről szólnak a többi vallás szent iratai, ami nem is baj, csak ne írnátok ilyen butaságokat, hogy meggyőződtetek valamiről anélkül, hogy valóban utánnanéznétek dolgoknak. És még mielőtt bemásolnátok a wikipédia felét igazolásul, hogy ti lexikálisan bevágtátok az összes vallás filozófiáját, szólok, hogy ne fáradjatok vele, én is tudom, hogy kell guglizni ;)

2015. ápr. 15. 22:15
 9/11 anonim ***** válasza:

A kereszténység egy kinyilatkoztatott vallás. A keresztények azért hiszik el, hogy a Biblia Isten szava, mert a vallásuk kinyilatkoztatta, hogy az, és punk-tumm. Vita nincs.

Vagy elhiszed az egészet, vagy nem.

Egyes részletekbe nem hagynak belekötözködni...

2015. ápr. 16. 09:23
 10/11 KZitus ***** válasza:

Kedves openyoureye

"Azért hiszek abban, hogy a Biblia Isten Szava, mert olvasása közben meggyőződtem róla. "

Ha leírnám az okokat, mi az ami meggyőzött engem személyesen az sok sok oldal írására kényszeríítene. Szerintem erre sem neked, sem a kérdezőnek nincsen szüksége.

"- És elolvastad az iszlám, a hindu és a budhista szent iratokat is mielőtt döntöttél?" - így igaz, ahogyan írtad! ezeket szent iratoknak tekintik. Egyikben sem írják, nem írja magáról, hogy Istentől ihletett. Nincsen is bennük erre bizonyítéd! De! Legyen minden embernek a meggyőződése és hite szerint.

" Mindenki tisztában van azzal, hogy mégcsak hírből sem hallotta egyetlen igaz keresztény sem miről szólnak a többi vallás szent iratai,..." - ennek számtalan oka lehet.

Ha egyszer én teljesen bizonyos vagyok abban, hogy a Bibliában a Teremtő Isten szavait olvasom(még akkor is, ha azt 40 külömböző ember írta), akkor miért van(legyen) nekem szükségem arra, hogy mássik teremtőt, isstent keressek!!!

De természetesen ez az én személyes véleményem, és már elnézést kérek tőled, de a Kérdező ezt kérte!

Ettől én még hidd el, hogy tiszteletben tartom azt, hogy te miben hiszel, hiszen ez a TE személyes felelőséged Isten előtt.

Talán még annyit megjegyeznék csöndesen, hogy Isten a maga igazsságát jóval azelőtt leíratta, mielőtt gugli létezett volna:-)

és igazad van :-)...aki nem hiszi, járjon utána....senkit, érted senkit nincsen jogunk lebutázni:-)... egyszerűen azért, meert erre nem kaaptunk jogot Istentől. Ennek a megállapítása az Ő jogkörébe tartozik:-)

2015. ápr. 16. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!