Ha elmegyek gyónni és az a bűnöm, hogy nem elsőáldoztam, bérmálltam akkor az atya feloldoz?
Nem.
De az nem bűn, csak esetedben a hanyagságod és amiről taktikusan elhallgatsz.
Kérdező,figyelj:
"Atyának se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei” (Mt 23:9)."
Tehát igen,meg fog bocsájtani az Atya,ha bensődben felé fordulsz.De ehhez nem kellenek papok,és egyházi rituálék.
uccsó válaszoló:
olvasd a bibliát szorgalmasan, pl olvass utána kik voltak a leviták, és a páli leveleket se hagyd ki, ahol ő nevezi magát atyának, Timóteus levél, stb.
És rájössz, mire "kellenek" az atyák
Kérdező!
Gyónni azért gyónunk többek között,hogy méltóan részesülhessünk Jézus Krisztus drága szent testében és elevenítő vérében.Tehát az áldozás és a gyónás együtt jár,nem tudom hogy gyónhatsz,ha áldozni meg nem áldozol.
De pontosan a kérdésre válaszolva,ez tényleg hanyagság,nem is annyira bűn.
Az előzőknek:Ne nyissuk meg a katolikus református/evangélikus vitát,mert itt lennénk hosszú ideig és nem lenne értelme.Egy Istenben hiszünk,pár dologban eltérnek a szokásaink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!