Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanai közé szeretnék...

Jehova tanai közé szeretnék tartozni ti mit gondoltok erről a vallásról?

Figyelt kérdés

Mózes 5:11

Jehovának, a te Istenednek a nevét méltatlan módon ajkadra ne vedd, mert Jehova nem hagyja büntetlenül azt, aki az ő nevét méltatlan módon ajkára veszi.

2015. ápr. 4. 19:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

szia

25 éve szolgálom Jehovát.

s csak ugy nem lehet csengetni. Mivel ahhoz hogy Jehova Isten Tanúja légy megkell ismerned Isten szavát, és az életedben Krisztus példáj szerint kell élni és csak jóval utána kell "csengetmi" hogy segits másoknak megismerni Istent és a megváltót, hogy azok is örök élet lehetőségét megismerjék

Igen csengetni kell, de csak akkor ha támogatod Jézus által elinditott munkát.

2015. ápr. 4. 22:40
 12/32 A kérdező kommentje:
Jézus nem kért a csengetésből vagy tévedek?
2015. ápr. 4. 23:16
 13/32 anonim ***** válasza:

szia

Jézus is "csengetett," a Tanitványaival együtt

bár akkor inkább kopogtattak mert nem nagyon létezett akkor csengő... :D)

olvasd el a Biblia beszámolóit és akkor meglátod, hogy Jézus hogyan járt házról házra ajtóról ajtóra a tanitványaival.

Az előttem szóló pedig hiába is gúnyolódik,

Jehova Tanúi nem mosnak agyat, hanem a Bibliában leirtakat igyekszenek elsajátitani, és nem a megszokott emberi nézet szerint akarnak "keresztény" életet élni hanem úgy ahogy Jézus és az Atyja megmondták.

2015. ápr. 5. 10:26
 14/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező/érdeklődő barátom, nem tudtam megállni reagálás nélkül! Ne hallgass az internet csábos, de főleg félrevezető információira, mert nem visz jóra. Alig kérdezted meg, hogy mit gondolnak, máris levontad a következtetést. Ez olyan mintha félig Sátánt kérdezted volna erről. Te saját magad győződj meg a gyakorlatban.

Csengetés: Nálunk nincs pénzgyűjtés vagy kierőszakolt adomány, hanem önkéntes, és BÁRKI ADHAT vagy ÉPPEN NEM AD, ez az illetőre van bízva, hogy a szíve mennyire indítja erre és pláne, hogy tud, e, és a Biblia nem tiltja, azt ha valaki SZERETNE adni, de NEM KÖTELEZŐ. (2Kor 9:7 Mindenki úgy cselekedjen, ahogy eltökélte szívében, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert a vidám adakozót szereti az Isten.)

(utóirat: Egy 34 éve Jehova Tanúja, és egyszer sem tapasztaltam kényszerítést bármire is, az én akaratomon kívül.)

2015. ápr. 5. 10:34
 15/32 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Miért szeretnél Jehova Tanúi közé tartozni? Mert hát ugyebár ezt írtad a kérdésedben! Az első pár ismeretlen válaszadó reagálása után meg már le is vontad a következtetést és mégsem akarsz az lenni. Azt ajánlom neked hogy ne itt tedd fel a kérdésed és várd a választ, mert innen csak fals információkat fogsz kapni. Ha tényleg és igazán érdekelnek Jehova Tanúi akkor keresd fel a jw.org honlapot, és megkapod a válaszaidat. Ja! És nem vagyok Jehova Tanúja, de szimpatizálok velük, mert ISMEREM őket!!!
2015. ápr. 5. 10:56
 16/32 anonim ***** válasza:

Jehova tanúi?

Ooohhhhh......

Ők egy jehovás biblián és egy ajtón is ellenének . :D

2015. ápr. 5. 11:03
 17/32 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Az egyik válaszoló ezt írja: "Mivel ahhoz hogy Jehova Isten Tanúja légy megkell ismerned Isten szavát, és az életedben Krisztus példáj szerint kell élni és csak jóval utána kell "csengetmi" hogy segits másoknak megismerni Istent és a megváltót, hogy azok is örök élet lehetőségét megismerjék"

Meg kell ismerni Isten szavát! Érdekes mert a tanulmányozás amit meg kell tenned ahhoz hogy tanú lehess az egy könyvből folyik amelynek az a címe hogy: Mit tanít valójában a Biblia?

S a tanulmányozás során lesz olyan hogy maximum 1 igét olvasol fel a Bibliából. De amúgy csak azt tanulmányozod ami a könyvben van. S olyan igéket olvasol fel ami a tanulmányozás témájával kapcsolatos.

"Csengetni" ezt a kifejezést ugye általában arra használjuk hogy fizetni kell. De mondjuk a tanúknál lehet még egy olyan jelentése is hogy csengetni kell - házakhoz.

De ez csak találgatás részemről. :))

De elsődleges értelmezése a pénzbeli fizetést jelenti. De kérdem én hogy mi van akkor ha nem csengetsz? Szerintem semmi nincs. Ha meg valakinek tényleg segíteni akarsz akkor annak fogsz is. S nem csak anyagi segítség létezik.

"olvasd el a Biblia beszámolóit és akkor meglátod, hogy Jézus hogyan járt házról házra ajtóról ajtóra a tanitványaival."

Ez fura én inkább azt olvastam hogy az emberek mentek Jézushoz. Már a beszámolók szerint meg azt hogy a templomban, zsinagógában tanított. Vagy a ott ahol az emberek köré gyűltek.

Erről lehet a legtöbbször olvasni. Persze van hogy házaknál tanított. De ott azt is lehet olvasni hogy azért ment oda mert hívták. A házigazda odahívta a házában és azért ment oda.

Érdekes hogy Pál esetében arról olvasni hogy a piactéren kezdett el beszélgetni az emberekkel. Vajon miért ott? Miért nem a házakat járta végig hogy beszéljen az emberekkel?

Tudod a legtöbb esetben már ki sem mennek az emberek ha látják hogy ki van a kapuban.

Így a tanúk is kezdenek áttérni a közterületeken való prédikálásra. Ahogyan azt Jézus is tette a legtöbbször és Pál is.

De ahhoz hogy saját tapasztalatod legyen el kell menned Jehova tanúi összejövetelére.

Első alkalommal amikor elmész akkor majd sokan oda mennek hozzád köszöntenek, kezet fognak veled. S megkérdezik hogyan ismerted meg az "igazságot" vagy hogyan kerültél oda az összejövetelre. Illetve ehhez hasonlókat. De a lényeg az lesz hogy ha nem tanulmányozol senkivel tehát nincs tanítod akkor bizony kell egy! S szeretnék ha minél előbb elkezdenéd a tanulmányozást! S ez érthető is.

Egyenlőre ennyi. De ha van kérdésed még akkor kérdezz bátran!

2015. ápr. 5. 15:31
 18/32 A kérdező kommentje:
Nem lenne egyszerűbb olyannak adni a pénzt aki tényleg rászorult és nem az egyháznak szerintem ez az Úrnak tetsző dolog, de javítsatok ki ha tévedek.
2015. ápr. 5. 16:21
 19/32 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem lenne egyszerűbb olyannak adni a pénzt aki tényleg rászorult és nem az egyháznak szerintem ez az Úrnak tetsző dolog, de javítsatok ki ha tévedek."

Részben tévedsz. Mert pl. egy függő ember (alkohol, drog, stb) a kapott pénzt a függősége kielégítésére fogja használni.

Ezérjobb ha nem adsz neki pénzt inkább vegyél neki éltelt annyit amennyit egy evésre meg tud enni. De ne pénzt! Vagy egy család esetében pl. te magad kifizetheted egy számlájukat. De az igazi megoldás az lenne ha sikerülne munkát szerezni a családfentartónak. Mert a segély és az adomány csak rész megoldás és nem oldja meg hosszútávon a problémát. De nem is kell közvetlenül az egyháznak adnod ha nem akarod.

2015. ápr. 5. 16:29
 20/32 anonim ***** válasza:

szia

Jézus nem a "karitativ" tevékenységet hangsúlyozta ki bár azt mondta, hogy segiteni is kell egymásnak

(Lukács 4:42–44) . . .. 43 De ő így szólt hozzájuk: „Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.” 44 Így tehát Júdea zsinagógáiban folytatta a prédikálást.

s ha megfigyeled, azok akik rendszeresen "kapnak" segitséget, még sem élnek keresztény életet.

ennél fogva hiába az élelem a ruházat, ha nem él keresztény életet.

Jézus maga egyszer mondta, hogy a legtöbb ember csak enni megy, más nem érdekli őket vagy is nincs szellemi éhségük, és nem is akarnak változtatni azon.

2015. ápr. 5. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!