Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Végleg eltaszítottam volna...

Végleg eltaszítottam volna Istent?

Figyelt kérdés

2 dolgot tudni kell: 1. ha olvasok valamit "ijesztőt"(pl. világféle jövendölések és társai)félni kezdek 2.a bennem lévő gonosz olykor tevékeny tud lenni.

Tegnap este olvasgatva a Bibliát szembe sétál velem z az idézet: "... ha valaki a Szentlelket káromolja akkor annak nincs bocsánat" ekkor a bennnem léő kisördög nem megszólal?! de azonnal megszólalt a lelkiismeretem is: elnémítottam és a hideg azonnal kivert. nem kis rettegés ült rám lelkiismerettel körítve. nagy nehezen elaludtam, zonban hatkor felkelve újra elolvasva a azt a résztújra megszólalt bennem az a kisgonosz. ez után teljesen magam alá kerültem és furdalt a lelkiisemeret rendesen. miután a szüleim elmentek, elkapott a sírás, és idegesen járkáltam fel alá rágódva, hogy MIÉRT tettem ezt magammal?!hogy lehettem képes?!... csak a kutyánk nyugtatott le,nekem döntve a fejét én meg csak sírtam kérdezgetve magam, hogy mért műveltem ilyet. visssza menve a szobámba hallgattam a helyi Mária rádió adását, ami elmulasztotta a könnyeket, és szinte élvezettel, éhséggel hallgattam őket. később rá kerestem pr Biblia idézetre, megint elbőgtem magam, és egész délelőttfolynakbelőlem a könnyek.

Nem akarom elutasítani a Szentlélek hangját, és elveszteni Isten. azt hiszem eleget éltem nélküle. fialal tizenéves vagyok még, de szívügyem azIstenbe vetett hit, és nemakarom őt lveszteni, és elkárhozulni. van még rá esélyem hogy Isten esetleg visza fogad...?

2015. ápr. 3. 11:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szzépen :))
2015. ápr. 3. 19:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Biblia egy baromság én hiszek istenben de a vallások és a biblia is baromság.Emberek írták illeve úgy hogy milyen lenne ha...Isten meg ritkán segít nem fog mindig vezetni mert nem robot vagy h irányít.Bár én nem is értek sok mindenben eggyet vele mert sokszor rosszul cdinálja a dolgát dehát ez van.Nem lehet választani.z
2015. ápr. 4. 13:40
 13/16 anonim válasza:
lucifer 666 te most keresztény vagy sátánista vagy mert a neved erre utal a válaszaid meg nem
2015. ápr. 4. 22:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Egyik sem vagyok, illetve mindkettő.

Bennem egyesül a vérvonal :D

Egyébként szkeptikus liberális keresztény vagyok.

Illetve nem vagyok keresztény.

Egy némelyik keresztény meg kifejezetten idegesíteni tud.

De amúgy Jézust szeretem.

Mondjuk így, hogy az élet felfogásom az, hogy élni és élni segíteni. Nem a hit, hanem a tettek számítanak. Önfegyelemre szükség van és a másik megértésére is.

Nem magunkért, nem másokért élünk, hanem magunkért és másokért is.

2015. ápr. 4. 22:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Sátán hát nem tudom h van e vagy sem de ki tudja lehet h igaza volt mikor szembeszállt istnnel amintírtam én se értek mindenben eggyet.Sokszor úgy érzem mint egy rosz videójátékba lennék és isten szórakozik és örül ha szenvedünk.De az mese h segít néha igen de a fórumon olyanokat írnak h nem igaz.Minden héten megmapnak tőle hát persze...
2015. ápr. 5. 22:46
 16/16 anonim válasza:

Tényleg nagyon jó oltalmazó ez az egész vallás. Szerencsétlen tizenéveseket nem hagy aludni és sirat meg. Paranoiássá teszi a fél népet... :D Amit tettél nem bűn, csak ártatlan reflex a mondatra, nincs semmiféle "kis gonosz" és nincs semmiféle "isten", már bocs :D

Nincs jó hatással rád ez a vallás, csak lelki beteggé tesz, hidd el, eldobod és pár hét üresség után felszabadultságot érzel, a magad ura leszel, megszűnik a paranoiád is (és esetleg úgy káromkodsz ahogy akarsz, ami megnyugtat valljuk be :D). Hát nem fogsz a mennyországba kerülni, de tudjuk, h ilyen hely nincs. Remélem sikerült még 1 embert felvilágosítani. Ja, és annak ellenére, hogy ez a leghasznosabb válasz az összes közül, csak a statisztika miatt a vak és rendíthetetlen hívők nyomjanak rám egy mínuszt!

(U.i. Eldobni a vallást nem egyenlő az erkölcstelen élet felvételével. Azt tartsd meg! Ne azért legyél erkölcsös, mert félsz valami felsőbb hatalomtól! Nekem ez eléggé álszent dolog.)

2015. ápr. 6. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!