Adnak-e a keresztény vallások útmutatást a dohányzással kapcsolatban?
Fun Fact: Úgy kell leszokni a cigiről,hogy megveszel egy egész dobozt,kibontod,aztán kivágod a kukába. És többet nem gyújtasz rá.
A cigarettázásra szánt időt kitöltheted sorttal keresztrejtvény fejtéssel,rajzolással.
És nem olyanok "tanácsait" kell hallgatni,akik egy Fantazy könyv alapján élik az életüket.
By: Ex dohányos.
Kedves kérdező!
Adnak a keresztény egyházat útmutatást a dohányzással kapcsolatban, ahogy előttem is taglalták már. Viszont, a Biblia alapján adnak útmutatást, ugyhogy érdekeljen mi van benne, mert az alapján tudhatod csak meg hogy szabad-e vagy nem. Ahogy előttem már mondták, Isten adta az életünket és óvnunk kell azt.. Megjegyeznék itt egy érdekes gondolatot. 1999. áprilisában megjelent egy tájékoztatója az egészségügyi világszervezetnek (221.) amiben ez áll. Idézem: "1950 és 2000 között csak a fejlett országokban több mint 60 millió embert fog megölni a dohányzás, vagyis többet, mint ahányan a második világháborúban vesztették életüket." Vagyis 50 év alatt. Szerintem ez az arány az elmúlt 16 évre is igaz. Ha akkor már ekkora számok voltak. Szerinted Istennek ez tetszik??? 1 Mózes 6:6 - Jehova (ez Isten neve) ezért sajnálta hogy embert alkotott a földön, és bánkódott a szívében." Hát szerintem amikor minden másodpercben meghal a dohányzás okozta betegségekben, akkor is ezt érezheti!
Ez alapján döntsd el a szabad akaratoddal, hogy dohányzol van nem. Isten tudja mi a legjobb nekünk és azért óv ezektől a dolgoktól. Az ő parancsai csakis a mi érdekeinket szolgálják! Ha betartjuk őket, jobb és boldogabb életünk lesz és neki is örömet szerzünk.
Utobbi
Kersz kutatast a disznohusrol a kesztermekwkrol a fevagotrol az alkoholrol es minden mas egeszsegre karos dologrol ?
Római katolikusként külön tiltás nincs, de jobb vigyázni minden ilyen függőséggel. Csak a klasszikus (nem keresztény) vicc jut az eszembe.
Kohn:-Jaj Rebbelében, szabad-e dohányzás közben a Talmudot olvasni?
Rabbi:-Hová gondolsz, Sámuel?
Kohn:-És a Talmud olvasása közben dohányozni?
Rabbi:-Ez már Istennek tetszőbb.
:-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!