Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki Jehova tanui koze...

Ha valaki Jehova tanui koze bekerul akkor pontoan mikrol kell lemondania es miben lesz mas az elete? Mitnem csinalhat es mi lesz kotelezo?

Figyelt kérdés
2015. márc. 28. 21:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
10-es! A hit gyülekezete és a jehovisták egy és ugyanaz a szekta! Mind a kettő Jehovát isteníti és ugyanabból a bibliából dolgozik!
2015. márc. 28. 23:01
 12/26 Középút ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kaptál itt mindenféle javaslatot és ellenjavaslatot, de ha én is adhatok egy halk választ, akkor nem javasolom semmilyen egyházhoz való csatlakozást, csak abban az esetben, ha nincs senkid akivel biblia-centrikus közösséget kialakíthatnál. Addig is amíg ezen gondolkodsz, olvasd a Bibliát és hangold az Igére a gondolkodásodat. Az Atya az akinek a vonzását most érzed és senki se mehet Hozzá, csak Krisztus által. (vallási hovatartozásról szó sincs a bibliában, viszont annál több figyelmeztetés olvasható a tévtanítókról, hitetőkről és megtévesztőkről.

Amit mindennél jobban javaslom, hogy kerülj, az a 9. hozzászóló által mutatott irány.

Bátorkodj Istenhez fohászkodni útmutatásért, ha már érzed az Atya vonzását, akkor bízhatsz benne, hogy nem hagy magadra és előbb-utóbb kirendel neked közösséget és tanítót.

2015. márc. 28. 23:49
 13/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

Jehova tanújává önkéntesen válik mindenki. Jehova Isten és Fia nagyon szép jövöt készít az emberiségnek.

Mi a Tanúk ezt hirdetjük az embereknek a Jézus parancsa szerint. Máté 24:14

Miröl kell lemondania? Tudod mit. Itt van egy Bibliai idézet, azt hiszem ez a legjobb ha ezen elgondolkodunk.

Galácia 5:19-21: "A test cselekedetei pedig nyilvánvalók és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, írígykedések, italozós tivornyázások, dobérzolások és effélék. Ami ezeket illeti, elöre figyelmeztetlek titeket, mint ahogyan figyelmeztettelek is elöre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak nem öröklik Isten királyságát".

és még egy nélkülözhetetlen dolog. János 17:3: "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad az egyedüli igaz Istenröl, és arról akit elküldtél, Jézus Krisztusról".

Tehát megismerni az igaz Istent és Fiát Jézus Krisztust és a viselkedésünkön igyekezni dolgozni. :)

2015. márc. 29. 06:46
 14/26 anonim ***** válasza:

szia

kedves 11-es válaszoló.

nem egy és ugyan az a Hit gyülekezete és Jehova Tanúi.

miről beszélsz, na és itt jönnek az összemosások és a tévedésből eredő szidalmak is.

Jehova Tnúi nem része a világ politikai illetve emberi törekvésének, Jézust ismerjük el első számú vezetőnknek és nem embereket vagy politikai hatalmakat

nem ünnpelünk kereszténynek titulált nem keresztény ünnepeket

s érdekes azt olvasni, hogy egy bibliát használunk gyan is eddig minket Tanúkat azzal vádolnak, hogy "saját forditású" Bibliánk van.

az emberek össze vissza beszélnek.

s csak annyit, hogy a hit gyülekezetben levők némelyike undorral, és gyülőlettel viselkedik a Tanúkkal szemben, Tapasztaltam, mikor egy tanuskodásom alkalmával az utcán orditva több ember füle hallatára becsmérelt, és ocsmány szavakat oriválva a pokolra küldött.

s nálunk tanúknál nincs kötelező tized, meg perselyezés sem.

Ennél fogva ne keverjük már meg az embereket kérem,

Mindenki tájékozódhat

2015. márc. 29. 08:49
 15/26 anonim ***** válasza:

"ószövetség istene"??

Van külön ószövetségi meg újszövetségi Isten?

2015. márc. 29. 16:42
 16/26 anonim ***** válasza:

Nincs.

Jehova a Teremtő aki létre hozta az életet, a Fiát, akit Jézusként ismerünk is Ő hozta létre.

azt hogy Jézus elvégzett egy feladatot amire Önként jelentkezett az Atyjánál attól még nem vált mindenható Teremtő Istenné.

edves kérdező, hogy győződj meg magad személyesen és akkor vagy olyan elméd, hogy tudj dönteni, ha nem értesz egyet senki nem fog kényszeriteni, mi Önként vagyunk itt, nem ráncigáltak ide.

2015. márc. 29. 18:11
 17/26 anonim ***** válasza:

Nagyon a kérdésre nem kapott választ a kérdező.

Tehát miről kell lemondani? Konkrétan az egész életéről pl. Nincs semmi ünnep(karácsony, születésnap, névnap, húsvét), ha a rokonaid nem keresztények akkor az számodra már rossz társaságnak számít, világi egyénekkel meg csak szóba sem szabad allni mert rossz társaság megront jó szokásokat, ha valakinek más a véleménye akkor azzal erősen harcba kell szállni mert mi az hogy nem ért veled egyet.

Nos mi kötelező? Hetente 2x az összejovetelre járni plusz heti 1x biblia tanulmányozás valamelyik családnál, szombatonként úttörő szolgálat plusz annyiszor menni prédikálni ahányszor csak tudsz, ha lehet a munkahelyeden próbálj meg csak fél állásban dolgozni mert a szolgalat az első, illetve évente a kongresszusok 2x 2napos es nyaron a 3napos ezt kisgyerekkel kötelező végig ülni.

Ezen kívül veratomlesztest nem kaphatsz, házasságon kívül nem folytathatsz szexuális kapcsolatot(elletarsi kapcsolat se johet szóba), jobb ha nem beszélhetsz ferfiakkal mert konnyen felre értik és kikozosites lesz a vége. Ha az összejöveteleken egy ideig nem jelensz meg akkor hivnak és a lakhelyedre jarkalnak, hogy mi van veled biztosan elgyengultel stb.

Nos így fontold meg.

Bocsánat, hogy hosszú voltam de én is ex jt vagyok és annyira örülök, hogy sikerült kikeverednem ebből a borzasztó és nyomasztó szektabol.

Köszönöm annak aki elolvasta.

2015. márc. 29. 21:23
 18/26 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen
2015. márc. 29. 23:45
 19/26 A kérdező kommentje:
1 heten kb 3 szabadnapom van . Van amikor 1,2 nemhinn3m ,hogy mindenre lenne idom ahogy leirtad,ha pont szombaton kell melozni pl.nemtudok elmenni ezekre az osszejovetelekre mindig ha ugy van
2015. márc. 29. 23:54
 20/26 A kérdező kommentje:
19 f vagyok en tudom magamrol hogy az elkovetkezo legalabb 5 evben biztosan nem fogok hazasodni. De 5 evet sex nelkul nem birnek ki ezt tudom magamrol nem vagyok sexmanias de 5 ev nemi elet nelkul biztosan nem birnam ki
2015. márc. 29. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!