Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a húsvétot?
Szia 18-as
Köszönöm a hozzáállásodat!
Mert valóban senkinek semmi köze ahhoz, ki mit ünnepel, vagy nem ünnepel. Bár mindenki hasonlóan gondolkodna. Kevesebb lenne az előítélet, több az emberek közötti tolerancia, és béke - talán nem is csak szűkebb hazánkban...
Sajnos az eddig írt kommentek nem erről árulkodnak.
Egyébként én is örülök, az egy nap + pihenőnapnak. Nem mindig engedheti meg magának az ember ebben a rohanó világban.
Még egyszer köszönöm :-)
19-esnek
Nem, nem kell naprakésznek lenned abból, mit miért csinálnak JT-i, de ha tudnád, talán nem lenne benned ennyi előítélet. Azért van agresszió benned, mert nem érted....
Tegnap a TV-híradóban elmondta egy néni, hogy miközben kinézett(sűrvedéskor) az ablakon, és lángokat látott a szomszéd háztetőn. Kiszaladt, és addig dörömbölt a kapun, ameddig ki nem jöttek a házból, így megmentette a kétgyermekes család életét, mert azok nem vettek észre semmit. Vajon miért verte a kaput, illetve dörömbölt a néni? Mert meg akarta menteni a családot.
Nos ugyan ezt teszik a tanúk is. Mentik(mentenék) az embereket, mert ég a fejük fölött a tető, de ők " semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is." Máté 24:39
"aztán egy hónap múlva megint bekopognak." - mert akkor is ugyan az lesz a helyzet.
De ha szólsz nekik, hogy többé semmikor ne kopogjanak be, meg fogják tenni. Tapasztalatból írom:-) Hiszen atv-s történetben sem lett volna muszály kijönni a házból.
Ezékiel 3:17,18
nos, utolsó vagyok, és 18as és 19es. ez az égő házas hasonlat marhára sántít, mert ha ég a ház, az eléggé kézzelfogható, érzik a bent lévők is, viszont az, hogy mit hisz egy vallás, nem igazán.
mutass nekem egy vallást, amelyik nem hiszi azt magáról, hogy nekik van igazuk.
viszont mégse kopogtatnak be sokadszorra, ráadásul, lengyelek, mert azt hiszik itt Angliában,hogy lengyel vagyok, holott háromszor közöltem, hogy nem értem őket, s nem óhajtok Jehova tanú lenni.
Szia 24-es
" ez az égő házas hasonlat marhára sántít, mert ha ég a ház, az eléggé kézzelfogható, érzik a bent lévők is," - nos éppen (a híradóban) az volt a lényeg, hogy a család semmit nem vett észre. Delátod az is nézőpont kérdése. Talán mivel nem ismerheti mindenki az össszes körülményt...
"mutass nekem egy vallást, amelyik nem hiszi azt magáról, hogy nekik van igazuk." - ebben egyetértek veled. Már több évtizede vagyok tanú, de még soha senkinek nem akartam azt bizonyítani, hogy az én vallásom az igaz. Hiszen a szabad választás jogát Issten soha senkitől nem vette el. Mindenki abban hisz, amiben akar. Amikor házról házra járunk, olyan embereket keresünk, akik szeretnék jobban megismerni a Bibliát. Aki nem akarja ezt, megyünk tovább keresni az embereket. Az írásodból talán az is kicseng, hogy te ezt fölöslegesnek tartod. Én tiszteleetben tartom a nézetedet. De viszont nekem a hitem szerint ezt kell tennem, amit Péter aposstol is mondott: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek." Csal.5:29
Annál is inkább, mert évente több mint 250 ezer ember dönt úgy önként, a pontos ismerete alapján, hogy Jehova Isten alapelvei szerint éli tovább az életét. Tehát nem járnak a tanúk hiába. És ezt Isten megígérte nekünk, hogy így lesz.
Ha egyszer megérteted valahogyan a tanúkkal, hogy egyáltalán ne keressenek föl, hidd el, tiszteletben fogják tartani a döntésedet.
Bocsi, de jól elmeentünk a kérdéstől:-)
Szép napot neked...és estét is.
ja, jöttek egyszer, mondtam, nem kérek tanítást, pláne nem óhajtom a vasárnapjaimat rájuk áldozni.
ok, elmentek.
jöttek megint. megint elmagyaráztam. aztán megint. aztán megint. eléggé hiteltelen, hogy békén hagynak, mikor már negyedszerre jöttek, s sokadszor mondtam hogy nem kérek tanítást, és nem vagyok lengyel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!