Mi lenne, ha kiderülne, hogy Zeusz létezik, és ő az igazi isten?
Örülnétek vagy sem?
Légyszíves NE írjatok olyat, hogy nem is, sem térítő szövegeket a Bibliából! A kérdésre válaszoljatok. Természetesen ez csak egy elméleti kérdés, nem hiszek Zeuszba.
@Rozsaszin pitbull
"Minden vallás ugyanolyan? Mindegyik Istenhez vezet?"
-->Alapból minden vallás ugyanolyan, hiszen a klasszikus vallásos elemek: teremtő isten, jók és rosszak jutalma illetve megbüntetése, az isten/istenek beleavatkoznak a világtörténelembe szinte minden vallásnál megvan...
"Nem. Nem minden vallás ugyanolyan. A Biblia sok olyan vallásról beszél, melyek nem tetszenek Istennek. Ennek két alapvető oka van."
-->A Biblia Istene csak egy a sok közül, maga a Biblia nem egy része is a pogány vallásokból kölcsönöz elemekt.
"A hamis istenek imádatát a Biblia a következőképpen jellemzi: „hiábavalóság, és olyasmi, ami semmire sem jó” (Jeremiás 10:3–5; 16:19, 20). Jehova * Isten ezt parancsolta az ókori izraelitáknak:"
-->Már mondtam hogy ilyen, hogy "Jehova" nem létezik, ezegy téves olvasat. Egyébként meg az érved hülyeség. A görögök szempontjából a Biblia Istene a nem igazi Isten, náluk Zeusz volt az igazi Isten.
"Az izraeliták időnként olyan hitnézeteket és szokásokat kevertek Jehova imádatába, melyek hamis istenek imádatához kötődtek."
-->Többször is olvastam már arról, hogy a zsidók eredetileg nem egy istent imádtak, az csak később alakult ki náluk, a fogságból való hazatérés után.
"Ma éppígy csak az igazságon alapuló vallás tudja az embereket Istenhez vezetni. Ezt az igazságot a Bibliában lehet megtalálni (János 4:24; 17:17; 2Timóteusz 3:16, 17)."
-->Remek. A muszlimok szerint meg a Koránban van az igazság. Nem értem amúgy, hogy miféle igazságról beszélsz.
"Azok a vallások, amelyeknek a tanításai ellentétben állnak a Bibliával, inkább eltérítik az embereket Istentől"
-->Szemlélet kérdése. Más vallások szerint a Biblia csak egy közönséges könyv. Pl a zsidóságnak az Újszövetség egyáltalán nem tekintély.
"Isten gyűlöli a képmutatást az imádatban (Titusz 1:16). Ahhoz, hogy egy vallás közelebb vigye az embereket Istenhez, hatást kell gyakorolnia a tagjai mindennapi életére, és nem szabad szertartásokban vagy formaságokban kimerülnie"
-->Sztem minden vallás istene gyűlöli a képmutatást, megint nem mondtál újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!