Jehova tanúi! Mi az élet?
Az imént jártak nálam Jehova tanúi Bibliát tanulmányozni. Felmerült, hogy mi az élet, és azt tapasztaltam, hogy itt komoly hiányosság van. Meg tudtam, hogy él az ember, a kutya, és a Nap, és Jehova az élet forrása, csakhogy nem ezt kérdeztem. Azt is megtudtam, hogy a saját nézetem helytelen a Sátán miatt, az már rég lerágott csont, hogy lélek nem létezik (szerintem sem), tehát lássuk az igazságot! Mi az élet, definíció szerint? (Jézus Krisztus nem elfogadható válasz)
Hol van a határ élő, élettelen között?
Nem is szólok bele, nem is nyitok vitát. Csak írjátok le, amit gondoltok, lehetőleg ne kitérő választ adjatok.
Nos, gondolom a tanú természettudósok sem tudnak erről többet mondani, mint a nem tanú természettudósok, az élet pontos definiálása jelenleg elég problémás a kutatóknak:
" Az élet – a materialista világnézet szerint – az anyag legmagasabb rendű szerveződése, definiálása a természettudományok legnehezebb feladatai közé tartozik. Jelenleg nem rendelkezünk az élet olyan tömör, pontos meghatározásával, amelyet a tudományos közösség egyöntetűen elfogadna, de érdemes megvizsgálni azt a meghatározást, mi szerint az élet nem más, mint a világ fejlődési folyamata." Forr.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!