Olyan könyvek amelyek az angyalok bukásáról és mennyből való levetésükről szólnak és nem ezoterikus baromságok?
Tud valaki ilyeneket ajánlani?
Tudományos igénnyel és alapossággal megírt munkák érdekelnének mint pl
Lynn Picknett:Lucifer titkos története
Hát ne haragudj, de az általad belinkelt könyv az ismertetők alapján ugyancsak nem tudományos alapossággal íródott mű, hanem nagyon is ezoterikus baromságnak tűnik.
A bukott angyalokról a Biblián kívül az ószövetségi apokrif iratok írnak, Hénok könyve biztosan, de lehet hogy mások is. Ezekre érdemes rákeresned.
Azt azonban ne gondold, hogy tételes vallás formájában létezett volna valami angyal-hit, ami tudta a tutit, de aztán galád módon kiirtotta a többi vallás. Ilyen vallás nem volt.
Az angyalokkal és bukott angyalokkal kapcsolatos tanítást, ha nem is teljes részletességgel, de lényegét tekintve teljes pontossággal őrizte meg a zsidó és a keresztény vallás is.
Köszönöm az utóbbi tippeket, de nem értem.
Megnéztem Peretti életrajzát.
Nagyon sikeres író, de formálisan semmi köze a teológiához.
Nem lehetnek megalapozottak az írásai formális teológiai végzettség és képzés nélkül.
Azt hittem elsőre, hogy egy kiugrott pap az író.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!