Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez Isten jelenlétére utal?

Ez Isten jelenlétére utal?

Figyelt kérdés

Az utobbi időben nagyon szidtam az Istent, és meg is tagadtam.

Azóta romlik az átlagom a suliban, sosincs ülőhelyem a buszon(elotte volt), Azóta kaptam egy osztályfőnöki figyelmeztetőt, és rengeteg bajom van..

2015. márc. 18. 20:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tudtad hogy a Bibliából ered ez a mondat: "Amit vet az ember, azt fogja aratni is"?

Úgy látszik nehéz idöszakot élsz át. Nem vagy vele egyedül, tinédzser kor a változás idöszaka. :)

De ha megfogadod a tanácsomat, tanuld meg, hogy ura legyél saját magadnak.

Ezt úgy értem, hogy a szöveged szerint viseled a saját tetteid következményét.

Egy kis pihenés után készítsd el az iskolai feladatodat. Míg nincs kész, addig ne kapcsold be a számítógépet, ne játsz az okos telefonnal.

...mert ezeknél aztán úgy szalad az idö :D

Hogy nincs ülöhelyed a buszon, gondolj arra, hogy fiatal vagy, kibírod, ez ne vegye el a kedved. Ültél eleget az iskolában. :)

Gondold át, miért van "rengeteg bajod". Miben javíthatnál, hogy ne legyen. :)

Ha az osztályfönököddel bajod van, gondolod hogy beszélhetsz vele személyesen? Természetesen illendöen. Lehet hogy értékelni fogja, hogy akarod a problémáidat rendezni.

2015. márc. 19. 06:58
 12/17 Középút ***** válasza:

Ha így érzed, akkor a Te vonatkozásodban bizonyára valóban ez a jelentése a körülményeknek.

Én már öreg vagyok - hozzád képest - és egész ifjúságomban az ellen lázadoztam, ha valaki a körülmények alakulását úgy értelmezte, hogy mindazok miatta vamnak, legyen az pozitív ("imádkoztam és jött a villamos") vagy negatív ("azért halt meg a barátom, mert Isten figyelmeztetni akar") Ma úgy látom, hogy Isten tökéletesen megtervezett és összehangolt rendszerében a legtöbb esemény minden érintett számára azt jelenti amit jelentenie kell. Tehát a megállóban imádkozó kislány számára nem a semmiből pottyan oda a villamos, hanem annyira tökéletesen összehangolt a világ, hogy számára igenis lehetséges, hogy az imája miatt jött a villamos.

A pozitív dolgokkal kapcsolatosan persze könnyebb elfogadni a tervszerű irányítottságot, a negatív eseményeket - különös tekintettel a halálesetekre - a testi létünk során szinte lehetetlen akceptálni. Erre csak úgy tudunk felfejlődni, ha Bibliai útmutatások alapján "nem szabjuk magunkat a világhoz" és az anyagi világ dolgait (különösképp az "ege"-nkat) másodlagosítjuk az eljövendőkre való várakozó reménységgel szemben, beleértve a szeretteink, de még saját életünket is.

2015. márc. 19. 09:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem, Isten nem büntet senkit, főleg nem ilyen dolgokkal.
2015. márc. 19. 14:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Elvesztetted a lelki békédet, ezért nem tudsz jobban tanulni, mert elfáradtál. A nyugalmat csak úgy tudod visszaszerezni, ha feladod a támadásodat, legalább egy fegyverszünet erejéig. Tapasztalatból beszélek.
2015. márc. 19. 15:05
 15/17 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom
2015. márc. 19. 19:23
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Huhu OF.

Én kegyetlenül utálom csak úgy rugja ki az embereket.OF.óra arra megy el hogy kiabálva elmondja hogy milyen hülyék vagyunk meg mindent.Eleinte ok de mikor minden ilyen órán ez van a hányinger kerülget Ha ilyen akkor ne kérj bocsánatot csak ne szólj hozzá.Ha kötekedik emeld fel a hangod és leszáll rólad.

2015. márc. 19. 21:03
 17/17 anonim válasza:
Szia! Én egy ateista vagyok. Ezzel azt akartam neked jelezni, hogy nem a keresztény vallás beszél belőlem. Na szóval: Isten ellen fordultál. Ez egy dolog. Mindenkinek meg van a döntése az életében, hogy mit is akar. Te ezt választottad. Ezt mindenkinek tiszteletbe kell tartania. Az a baj veled, hogy túlságosan is vallásos vagy. Eddig valószinüleg az egész életedben egy fajta szerepet töltött be Isten. Nem tudsz megválni tőle, és most hogy megtagadtad hirtelen hiányérzeted lett iránta. Egyszóval bűntudatod van. Minden rossz ami történik veled azt erre a megválásra fogod rá. Próbáld magadban eldönteni azt, hogy mit is szeretnél az életben.
2015. márc. 21. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!