Meg szeretnék térni, kihez forduljak (plébánoshoz? )?
Szervusz
Mit értesz(személyesen) az alatt, hogy meg szeretnél térni?
Mindhárom eddig érkezett válasz helyes, de hadd mondjak én is valamit.
Hosszú ideig voltam katolikus, jártam hittanra, misékre (elsőáldozó is voltam), de sohasem fordult elő, hogy valamikoris a pap (vagy legyen az plébános) megtérésre buzdított volna - annak ellenére, hogy a Bibliának nyomatékosan visszatérő üzenete a megtérés fontossága.
A megtérés tehát kulcsfontosságú (számos Ige írja ezt elő), de a katolicizmus nem foglalkozik ezzel.
Apropó kérdező: vajon a plébános úr (vagy legyen az pap) egyáltalán meg van térve??
> NINCS! Úgy, ahogy sohasem végezte el a Bibliai vízkeresztséget, sem pedig a SzentSzellem-keresztséget.
Megtanulták főiskolai szinten a katolikus teológiát, kiegészítették katolikus hagyományokkal és legendákkal. Hozzátettek egy kicsit a SzentÍrásból is.
Vagyis kifőztek egy maszlagot, és már mindjárt nem Isteni tudományból, hanem emberek által kotyvasztott egyvelegből áll az egész (amitől ugyebár Jézus a Márk 7/7-8-ban elzárkózik).
Kérdező: ne a katolicizmusban próbáld a megtérést megtalálni. Olyan egyházhoz fordulj, ahol kiemelten kezelik azt (úgy, ahogy maga a SZentÍrás is teszi).
Ezt pedig csakis a protestáns egyházakban fogod megtalálni.
Vegyél egy Bibliát Károlyi Gáspár fordításával. Imádkozzál Istenhez, hogy megértsd a szavát, majd kezdd el olvasni. Nézz szét a környezetedben, hogy milyen lehetőségeid vannak. Keress rá az interneten az egyes egyházak tanításaira. Vesd össze azzal amit megértettél a Bibliából. Ezek alapján ki fogod tudni választani, hogy kihez fordulhatsz bizalommal.
A megtérés egyébként a gondolkodás megváltozását jelenti. Azt, hogy Isten akaratát követed ezentúl, és nem az önző emberi kívánságokat.
(A katolikus egyházat én is elkerülném, mert gyakorlatilag nemhogy távol van a Biblia eredeti tanításaitól, hanem gyakran pont az ellenkezőjét tanítja, mint ami az igazság.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!