Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg szeretnék térni, kihez...

Meg szeretnék térni, kihez forduljak (plébánoshoz? )?

Figyelt kérdés
2015. márc. 13. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Istenhez!
2015. márc. 13. 13:01
 2/5 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Mit értesz(személyesen) az alatt, hogy meg szeretnél térni?

2015. márc. 13. 13:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Inkább az a kérdés, mitől jutottál erre a gondolatra.
2015. márc. 13. 15:13
 4/5 kzs ***** válasza:

Mindhárom eddig érkezett válasz helyes, de hadd mondjak én is valamit.

Hosszú ideig voltam katolikus, jártam hittanra, misékre (elsőáldozó is voltam), de sohasem fordult elő, hogy valamikoris a pap (vagy legyen az plébános) megtérésre buzdított volna - annak ellenére, hogy a Bibliának nyomatékosan visszatérő üzenete a megtérés fontossága.

A megtérés tehát kulcsfontosságú (számos Ige írja ezt elő), de a katolicizmus nem foglalkozik ezzel.

Apropó kérdező: vajon a plébános úr (vagy legyen az pap) egyáltalán meg van térve??

> NINCS! Úgy, ahogy sohasem végezte el a Bibliai vízkeresztséget, sem pedig a SzentSzellem-keresztséget.

Megtanulták főiskolai szinten a katolikus teológiát, kiegészítették katolikus hagyományokkal és legendákkal. Hozzátettek egy kicsit a SzentÍrásból is.

Vagyis kifőztek egy maszlagot, és már mindjárt nem Isteni tudományból, hanem emberek által kotyvasztott egyvelegből áll az egész (amitől ugyebár Jézus a Márk 7/7-8-ban elzárkózik).

Kérdező: ne a katolicizmusban próbáld a megtérést megtalálni. Olyan egyházhoz fordulj, ahol kiemelten kezelik azt (úgy, ahogy maga a SZentÍrás is teszi).

Ezt pedig csakis a protestáns egyházakban fogod megtalálni.

2015. márc. 14. 08:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Vegyél egy Bibliát Károlyi Gáspár fordításával. Imádkozzál Istenhez, hogy megértsd a szavát, majd kezdd el olvasni. Nézz szét a környezetedben, hogy milyen lehetőségeid vannak. Keress rá az interneten az egyes egyházak tanításaira. Vesd össze azzal amit megértettél a Bibliából. Ezek alapján ki fogod tudni választani, hogy kihez fordulhatsz bizalommal.

A megtérés egyébként a gondolkodás megváltozását jelenti. Azt, hogy Isten akaratát követed ezentúl, és nem az önző emberi kívánságokat.

(A katolikus egyházat én is elkerülném, mert gyakorlatilag nemhogy távol van a Biblia eredeti tanításaitól, hanem gyakran pont az ellenkezőjét tanítja, mint ami az igazság.)

2015. ápr. 12. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!