A Hit Gyülekezete elfogadja a magyar alkotmányt, és a benne szereplő Szent Korona tiszteletet?
Mit is szeretnél megtudni, pláne itt, a GYK oldalán? Én azt állítom, hogy ferdítesz, te pedig azt, hogy én. Hol a közös nevező, amin el lehetne indulni? Szerintem egyik egyház sem fogadja el a koronát, mint tisztelete tárgyát, kivéve azokat, akikre egyébként is jellemző. Ha azt várod tőlem, hogy kimondjam azt, amit szeretnél, akkor azt javaslom, fordulj ahhoz, aki nem lát át a szándékodon! Groteszk, amikor a Plagizátor másokat vádol azzal, hogy csalnak:
- Oh, Mester, tudjuk hogy igaz vagy és nem gondolsz senkivel, mert nem tekintesz emberek személyére, hanem igazság szerint tanítod az Istennek útját. Szabad-é a koronának tisztelettel adózni vagy nem? Tiszteljük, vagy ne tiszteljük?
Szia!
Elnézést, nem vagyok H.Gy tag, de az itt olvasott badarságok némi kiigazításra szorulnak.
Asperrimus!
"Amikor a Hit Gyülekezete Egyházzá lett nyilvánítva - 1989-ben -, még nem volt szent korona, csak korona, de senki sem nevezte szentnek, csak egy szűk réteg. De ha nagyon kekec akarsz lenni, azt is kérdezhetnéd, hogy a római egyházon kívül van-e olyan felekezet, amelyik elfogadja szakrális értelemben szentnek a koronát?"
A Szent Korona az mindig Szent Korona volt, legfeljebb elfelejtettél utánanézni és mantrázod a betanult szöveget. Például Werbőczy tripartítuma nem éppen arról tanúslodik, hogy a Szent Koronát egy szűk réteg nevezte volna Szent Koronának. Mindamellett a római egyház sem a kisebbséget jelentette.
1502, raguzai tanács: "...tartsa mindig kegyeiben ezt az ő igen hű városát, mint a szent koronának méltó és tiszteletre érdemes tagját".
1514, Werbőczy Hármaskönyve: mikor a nemesítés és a birtokadományozás jogról beszél ezt írja:-"a maga akaratából az ország szent koronájának joghatóságára és következésképpen...”, "Az ilyen nemeseket az említett… összeköttetésnél fogva a Szent Korona tagjainak tartjuk, akik a törvényesen megkoronázott fejedelmen kívül senki más hatalmának nincsenek alávetve."
1613, Révay Péter: Commentarius De Sacra Regni Hungariae Corona /A Magyar Királyság Szent Koronájának magyarázata/
Nem sok időt fektettem a keresésbe. Javaslom, hogy mielőtt a klaviatúrát elkezded gyúrni tájékozódj, így elkerülöd, hogy maflaságokat írj.
# 5!
Nem tudom észrevetted-e, hogy azt ellenzed, hogy a Szent Koronát, -ahogy írják-, "olyan tulajdonságokkal,
erővel és jogokkal ruháznak fel...amelyek az egyistenhívő vallásokban csakis
Istent illetik meg.", közben nincs gondod azzal, hogy egy népet(zsidóság), frigyláda, Biblia (Isten szava) ugyanilyen tulajdonságokkal ruháznak fel. Ha ezek a jogok csak Istent illetik meg, akkor az általam említett nép és dolgok, hogy a túróba kerülnek ki a revíziód alól?
A másik dolog a linkeddel kapcsolatban.
Aki a magyar őshagyományt ismeri, tudja, hogy a sámánizmus idegen a magyar lélektől. A magyar ősvallás táltosokat ismer. Sámán és táltos nem ugyanaz. Tehát amikor valaki betáncol a parlamentbe sámánnak öltözve csak a tudatlanságát mutogatja, viszont az is, aki erre mutogat.
A kérdésemre még mindig nem válaszoltál, csak mellébeszélsz.
Nehéz azt kimondani, hogy "igen, a vezetőségünk abból a célból, hogy államilag elismert vallás legyünk, elfogadta a Szent Korona tiszteletét magába foglaló alkotmányt"?
2011. évi CCVI. törvény II. fejezet 6.§
"(5) A vallási közösség kizárólag olyan vallási tevékenységet gyakorolhat, amely az Alaptörvénnyel nem ellentétes, jogszabályba nem ütközik és nem sérti más közösségek jogait és szabadságát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!