Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki szegény, hogy lehet tagja...

Aki szegény, hogy lehet tagja a hitgyülekezetnek?

Figyelt kérdés
A hitgyüli híres amiről híres.... Állítólag sok pénzt kell befizetni. Van pár ismerősöm, akikről most derült ki, hogy oda járnak, pedig nincs semmi pénzük, soha nem is volt.
2015. márc. 8. 23:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Nem kötelező pénzt befizetni. Én úgy tudom.

Csak hangoztatják állítólag, hoy az Úr imádja a bőkezű adakozót.

2015. márc. 8. 23:24
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Akkor most egy világ omlott benned össze? Hogy már a sztereotípiákban sem hihetsz? Pedig állítólag, híres amiről híres.....
2015. márc. 9. 00:09
 3/11 anonim ***** válasza:
55%

A Hit Gyülekezete keresztyény egyház.

A keresztyénység az Újszövetségen alapul.

Az Újszövetség nem veti meg a szegényeket, sőt, a rá épített egyházak a szegények egyházának vallják magukat.

.

Feltehetted volna azt a kérdést is, hogyan lehet katolikus az, akinek nincs rávalója persely-pénzt adni!

2015. márc. 9. 04:37
 4/11 selvian ***** válasza:
100%

Jézus azt mondta ingyen kaptátok ingyen adjátok. Azért a tanításért amit átadott soha nem tartotta a márkát. Sőt a Bibliában van egy történet egy özvegyasszonyról, aki két kis szinte jelentéktelen értékű pénzérmét dobott be a persely, mégis Jézus azt mondta Isten szemében ő adott a legtöbbet hisz amíg a többiek a feleslegüket adták oda Ő a teljes vagyonát.

Érdemes olyan valláshoz tartozni akik ezt a szemléletmódot követik, és nem csak akkor tanítanak ha valaki pénzt adományoz.

2015. márc. 9. 08:08
 5/11 kzs ***** válasza:
76%

Mindhárom eddig érkezett válasz igaz, de hadd mondjak én is valamit.

Ugyebár ezt írod: "A hitgyüli híres amiről híres..."

> Hát igen. Csakhogy a hírét NEM azok keltik, akik ténylegesen odajárnak, hanem olyan okoskák írásaiból jön össze, akik életükben be nem tették oda a lábukat, Bibliaismeretük is csak tévelygéseken alapul, de azért gyártják a hülyeségeiket ezerrel...

Ezt írod:

"Állítólag sok pénzt kell befizetni."

> ÁLLÍTÓLAG. Nahát erről beszélek.

A valóság ezzel szemben az, hogy akár életed végéig látogathatod a hitgyülit úgy, hogy egy fillért sem fizetsz be.

Nincs kötelező adakozás, teljesen anonim módon történik.

Végigviszik a sorok között a kosarakat (több kosár kell, mert nagy a csarnok), és mindenki annyit dob be, amennyit akar. Semmiféle nyilvántartás nincs ezzel kapcsolatban.

Továbbá: nincs kötelező egyházadó, se belépőjegy, se tagsági díj, és a tizedfizetés sem kötelező.

Na úgyhogy erről ennyit.

2015. márc. 9. 08:17
 6/11 kzs ***** válasza:
89%

@ Selvian (4-es válaszadó)

Három válaszadó hozzászólását tartottam igaznak, mert amikor írtam, a te hozzászólásodat még nem láttam..

Nos, nem tudom, burkoltan mire célzol, de annyiból igazad van, hogy Jézus valóban azt mondta, hogy ingyen kaptuk és ingyen adjuk.

Igen, ez a helyzet a hitgyülivel kapcsolatban.

Mint már említettem, akár élete végéig járhat oda az ember úgy, hogy közben sohasem adakozik.

Ez az egyik.

A másik: a weboldalukon számos tanítás van, amit ingyen nézhet meg az ember, sőt ingyenes e-book is van, amit konkrétan, nagyon is szorosan kapcsolódik a HGY tanításával, olyan téren, hogy a HGY fel is vállalta ezt.

Ezt írod: "Érdemes olyan valláshoz tartozni akik ezt a szemléletmódot követik, és nem csak akkor tanítanak ha valaki pénzt adományoz."

> Pontosan így van, és ha neked ez a meggyőződésed, tedd ezt a HGY-ben, adományozás nélkül! Megteheted!

2015. márc. 9. 08:27
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem ellenségeskedni szeretnék, csak érdekel a téma. Nem ítélek el senkit a vallása miatt, csak pont azért érdekes ez, mert óriási felhajtást kap. Az a kérdés jutott még eszembe, hogy akkor miben más a HGY, mint a katolikus kereszténység? Miben más az alapelve, ami miatt különválnak?
2015. márc. 9. 09:19
 8/11 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

Miben mas az alapelve?

A reformacio lenyege az volt, hogy elvetettek a Katolikus Egyhaz "szent hagyomanyait", dogmait, es az intezmenyesult papasagot. Pl. a megteres nelkuli csecsemokeresztseget, az egy szin alatti aldozast, az ereklye es szentkep-kultuszt, a Maria-kultuszt es dogmakat, a szentek tiszteletet, a bucsucedulat, a purgatorium tanat, colibatust, stb-stb. Ha valoban erdekelnek a kulonbsegek akkor ajanlom ezt a cikket:

[link]

2015. márc. 9. 10:49
 9/11 Mulder614 ***** válasza:

tartanak szegényeket is mert hát túl gyanús lenne nélkülük.

nem ismerek egy hitgyülist sem....de szivesen elbeszélgetnék valakivel aki hitgyülis.

2015. márc. 11. 13:14
 10/11 kzs ***** válasza:

@ Előbbi

Figyelj már, ha nem ismersz egy hitgyülist sem (és nyilvánvalóan magát a Hit GYülit sem ismered), akkor azt mondd meg, miért kell neked ebbe beavatkoznod, és főleg olyan válasszal, ami minősíthetetlenül nevetséges?

Tudod, sok baromságot olvastam már a Hit Gyüliről, de ez a mostani, a tied eddig a csúcs.

Hogy szegényeket bújtatnának...

Ugye te se gondolod ezt komolyan?

Egyébként én Hit Gyülis vagyok, beszélgethetsz velem. Benne vagyok minden értelmes kommunikációban egészen addig, amíg azt látom, hogy a másik fél is nyitott rá.

2015. márc. 11. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!