Aki szegény, hogy lehet tagja a hitgyülekezetnek?
Nem kötelező pénzt befizetni. Én úgy tudom.
Csak hangoztatják állítólag, hoy az Úr imádja a bőkezű adakozót.
A Hit Gyülekezete keresztyény egyház.
A keresztyénység az Újszövetségen alapul.
Az Újszövetség nem veti meg a szegényeket, sőt, a rá épített egyházak a szegények egyházának vallják magukat.
.
Feltehetted volna azt a kérdést is, hogyan lehet katolikus az, akinek nincs rávalója persely-pénzt adni!
Jézus azt mondta ingyen kaptátok ingyen adjátok. Azért a tanításért amit átadott soha nem tartotta a márkát. Sőt a Bibliában van egy történet egy özvegyasszonyról, aki két kis szinte jelentéktelen értékű pénzérmét dobott be a persely, mégis Jézus azt mondta Isten szemében ő adott a legtöbbet hisz amíg a többiek a feleslegüket adták oda Ő a teljes vagyonát.
Érdemes olyan valláshoz tartozni akik ezt a szemléletmódot követik, és nem csak akkor tanítanak ha valaki pénzt adományoz.
Mindhárom eddig érkezett válasz igaz, de hadd mondjak én is valamit.
Ugyebár ezt írod: "A hitgyüli híres amiről híres..."
> Hát igen. Csakhogy a hírét NEM azok keltik, akik ténylegesen odajárnak, hanem olyan okoskák írásaiból jön össze, akik életükben be nem tették oda a lábukat, Bibliaismeretük is csak tévelygéseken alapul, de azért gyártják a hülyeségeiket ezerrel...
Ezt írod:
"Állítólag sok pénzt kell befizetni."
> ÁLLÍTÓLAG. Nahát erről beszélek.
A valóság ezzel szemben az, hogy akár életed végéig látogathatod a hitgyülit úgy, hogy egy fillért sem fizetsz be.
Nincs kötelező adakozás, teljesen anonim módon történik.
Végigviszik a sorok között a kosarakat (több kosár kell, mert nagy a csarnok), és mindenki annyit dob be, amennyit akar. Semmiféle nyilvántartás nincs ezzel kapcsolatban.
Továbbá: nincs kötelező egyházadó, se belépőjegy, se tagsági díj, és a tizedfizetés sem kötelező.
Na úgyhogy erről ennyit.
@ Selvian (4-es válaszadó)
Három válaszadó hozzászólását tartottam igaznak, mert amikor írtam, a te hozzászólásodat még nem láttam..
Nos, nem tudom, burkoltan mire célzol, de annyiból igazad van, hogy Jézus valóban azt mondta, hogy ingyen kaptuk és ingyen adjuk.
Igen, ez a helyzet a hitgyülivel kapcsolatban.
Mint már említettem, akár élete végéig járhat oda az ember úgy, hogy közben sohasem adakozik.
Ez az egyik.
A másik: a weboldalukon számos tanítás van, amit ingyen nézhet meg az ember, sőt ingyenes e-book is van, amit konkrétan, nagyon is szorosan kapcsolódik a HGY tanításával, olyan téren, hogy a HGY fel is vállalta ezt.
Ezt írod: "Érdemes olyan valláshoz tartozni akik ezt a szemléletmódot követik, és nem csak akkor tanítanak ha valaki pénzt adományoz."
> Pontosan így van, és ha neked ez a meggyőződésed, tedd ezt a HGY-ben, adományozás nélkül! Megteheted!
Miben mas az alapelve?
A reformacio lenyege az volt, hogy elvetettek a Katolikus Egyhaz "szent hagyomanyait", dogmait, es az intezmenyesult papasagot. Pl. a megteres nelkuli csecsemokeresztseget, az egy szin alatti aldozast, az ereklye es szentkep-kultuszt, a Maria-kultuszt es dogmakat, a szentek tiszteletet, a bucsucedulat, a purgatorium tanat, colibatust, stb-stb. Ha valoban erdekelnek a kulonbsegek akkor ajanlom ezt a cikket:
tartanak szegényeket is mert hát túl gyanús lenne nélkülük.
nem ismerek egy hitgyülist sem....de szivesen elbeszélgetnék valakivel aki hitgyülis.
@ Előbbi
Figyelj már, ha nem ismersz egy hitgyülist sem (és nyilvánvalóan magát a Hit GYülit sem ismered), akkor azt mondd meg, miért kell neked ebbe beavatkoznod, és főleg olyan válasszal, ami minősíthetetlenül nevetséges?
Tudod, sok baromságot olvastam már a Hit Gyüliről, de ez a mostani, a tied eddig a csúcs.
Hogy szegényeket bújtatnának...
Ugye te se gondolod ezt komolyan?
Egyébként én Hit Gyülis vagyok, beszélgethetsz velem. Benne vagyok minden értelmes kommunikációban egészen addig, amíg azt látom, hogy a másik fél is nyitott rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!