A katolikus-keresztény vallás csak a "rendes" szexet tiltja házasság előtt, vagy az orálisat is?
Óóóó, hát ha az csak "játék" akkor nem bűn... nem is megcsalás... az se gáz ha anyukáddal csinálod vagy saját magaddal. ...vagy játszhatsz a kutyáddal is.
Légy már egy kicsit következetes!
Nos gondolkoz: A tizparancsolat melyben a parznasag van enne a kivonulaskor adatott Izraelnek.....
Davidnak es kedves fianak Salamonnak voltak felesegeik es agyasaik megsem paraznalkodtak....
David azert kapott buntetest mert Betsabet uy tette felesegevel hogy megolette a ferjet...
Tehat agyasod es feleseged nem lehet hazas...ha nem hazas akkor viszont igen.....
Aki ezt nemveszi komolyan maga Isten cselekedetet nem veszi komolyan....
A hazasag elotti szex tilalma a papsag talamanya de ha ok kinozni akarjak magukat am tegyek...
Minden esetre ha a paraznasaggal jonnek te magyarazd el nekik, hogy Isten ne vigye oket kisertesbe (miatyank) kasztraljak magukat Jezus szavainak eleget teve (vad le kezed told ki szemed ha kisertesbe visz) egyutal jo peldat is mutasanak a hivoknek :))
Szoval ne gorvsolj a szabaly van az emberet nem az ember a szabalyert:
Az okorban nehezeb tisztithattak ki az anust hogy elkeruljek a terheseget mig normal kozosuleskor nagy volt az esely a teherbe esesnek es durva lett volna otthagyni a terhes not...Ezert a szabaly, nem a szex elveztenek tilamaert, hisz az Isten legkevesebb ajandeka az embernek...
jól van, nem kell lecseszni ezért (igen kettes, rád gondolok!)
mivel nem tudtam, ezért kérdeztem meg, de itt csak cinikus embereket lehet találni. olyan nehéz lenne azt mondani, hogy : igen, azt is tiltja az Egyház házasság előtt, ne csináld.
nem teljesen mindegy mit tilt?
Élsz ahogy szerinted rendben van és kész. Miért kell bedőlni nekik?
Miért van szükséged arra, hogy mások megmondják mit tegyél? Ne egy vallás által támasztott korlátokat kövesd!
Sose fogom megérteni: a vallásos emberek folyton azzal vannak elfoglalva, hogy úgy éljenek ahogy (mások) avagy a biblia vagy a vallás meghatározza. Én úgy élek, ahogy jónak látom és boldogabb vagyok ezáltal. Ismerek vallásos családból származó embereket akik SZENVEDNEK emiatt és irigykednek rám...
Ez kell neked is? Éld az életed és élvezd, mert rövidebb mint gondolnád. Ki kell használni.
Az én véleményem:
Már alapból nem értem ,h a házaság előtti szex és a maszturbálás miért BÜN!?
Azt h az állatokal,rokonokal...stb miért bün azt Megértem.
Amúgy a kérdésedre válaszolva: Nem, mé' lenne?
Szent Pál erre azt mondaná: "mindent szabad, de nem minden használ". Egy felnőtt keresztény így gondolkodik a "bűn" témakörében.
A házasság előtti időszakban inkább egymás lelkét érdemes megismerni, mert ha hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolatra vágysz, erre is szükséged lesz. Akik nem így tesznek, pár évig se húzzák (nézz körül az ismeretségi körödben).
Vagy ha sokáig húzzák, akkor meg marad a "se veled, se nélküled" állapot, mivel a szex óriási mennyiségű oxitocint- kapcsolati hormont termel, csak mivel a hormon nem tud gondolkodni, soxor olyan embereket kapcsol össze, akiket nem is kéne, csak akkor a párocska még ezt nem tudja.
Szóval ha az előttem szólók többségéhez hasonlóan hosszú távon semmitmondó, diszharmonikus, sivár, a filmek által tálalt középszerű kapcsolatokban akarsz élni, és a gyerekeidet is ebben a nyomorúságos légkörben akarod nevelni, akkor csak játszogass orálisan, de akkor már vagy hideg legyél vagy meleg (Jelenések könyve), aztán szexelj normálisan.
És igen, meg kell gyónni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!