Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a családommal a párom mellett már büszkén vállalt stílusomat?

Figyelt kérdés

Eddig nem különösebben hordtam hosszú, földig érő szoknyát, csak itthon, maximum a boltba. Kendőt még kevésbé, nagy ritkán csípős szélben.

Mióta megismertem a párom, megváltozott a hozzáállásom, mivel neki is ez a fajta öltözködés tetszik, így mellette gondolkodás nélkül viselem ami jólesik. A párom félig török, itthon született, református, de a hölgyének beburkolása a vérében van. Én azért szeretem a kendőt, mert így tényleg nem érdeklem a férfiakat, nem néznek meg, nem szólogatnak be, csomó kényelmetlen helyzetet elkerülök.

Azonban mikor a szüleimhez megyek, leveszem a kendőt (hijab), mert tudom, hogy a páromat "okolnák", hogy kedvére változtat.

Pedig ez mindig bennem volt, most végre megtaláltam, aki ugyanígy érez... :)

2015. márc. 7. 22:12
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
(A képen nem én vagyok természetesen)
2015. márc. 7. 23:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Na ez tök jó. Nekem bejön.
2015. márc. 7. 23:30
 13/23 *Ana Van Der Val* ***** válasza:

Ne hagyd, hogy a párodat okolják bármiért is, ha egyszer ártatlan.

Ha szeretnék valakit, de bárki olyat mondana vele kapcsolatban ami nem tetszik, és nincs is valóságalapja, akkor én azért bizony harapnék.

2015. márc. 7. 23:59
 14/23 anonim ***** válasza:

ezzel a kendovel semmi gond, en is szoktam a sima salat a fejemre igy tenni,amikor telen nagyon fazom ( sapkat nem szeretem , se a kapucnit) igy ez a megoldas marad.

senki nem szolt erte, de ha szolnanak sem erdekelne. egyebkent itt az europai kulturaban ezzel pont nem veded magad attol, hogy megnezzenek, mert az a feltunobb, ha valakin egy ilyen van

2015. márc. 8. 00:03
 15/23 A kérdező kommentje:
Ó, én passzív defenzív stratégiát folytatok, minden alkalommal mikor szüleimmel beszélek, mesélek nekik a páromról, rólunk, merre voltunk mit csináltunk... Ilyenkor többnyire érdektelenek lesznek, de nem érdekel akkoris mondom :) védem őt, mert szeretem, tudom milyen, nem érdemli, hogy bántsák
2015. márc. 8. 00:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Én azt vettem észre, hogy levegőnek néznek az emberek, de komolyan :) vagy távolságot tartanak. Ma véletlenül hozzámért egy nő az utcán, mikor rámnézett megriadt és sűrű bocsánatkérésekkel elsietett.... :)
2015. márc. 8. 00:09
 17/23 anonim ***** válasza:
akkor a szuleidnek nem a kendovel van a bajuk, vagy a parod szarmazasaval, hanem az agyukkal...mar bocsanat. ennyire diszkriminativak, hogy egy torok ellen a legnagyobb kifogasuk a te oltozkodesed?
2015. márc. 8. 00:10
 18/23 A kérdező kommentje:
Pedig csak félig török, és európai kultúrában nevelkedett. Én tényleg szeretném megoldani ezt a konfliktust, mert ő már nem akarja, hogy látogassuk a családomat. Rövidesen pedig a menyasszonya leszek, már egy-két mondatot elejtett nekem.. :) ès én normális nagy esküvőt szeretnék, az én családom részvételével is...
2015. márc. 8. 00:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Talán mikor nem kísér el a párod, akkor kellene megpróbálnod felvezetni a dolgot. Megmutathatnád anyukádnak a kendőt, hogy tetszik-e neki. Majd elmondani, hogy a saját döntésed alapján, te hogyan szeretnéd viselni. Így kimarad belőle a párod, talán nem fogják rá.

Hagyj anyudnak is időt, szokjon hozzá a döntésedhez.

2015. márc. 8. 06:27
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

Bocsánat, csak egy kis helyreigazítás: a hijab azaz a hidzsáb nem egy kendő, rosszul tudod. És az írásmód is rossz. Mivel semmi közöd az iszlámhoz, magának a kérdésnek sincs köze hozzá, egyszerű divatkérdés. "a hölgyének beburkolása a vérében van." - már bocs, de én ezt kicsit túl általánosítónak tartom. Az én párom sem bugyolál be dehogy van a török férfi vérében ez amit beszélsz - ő így akarja és kész. Oldjátok meg.

Éremben hozzászólni nem nagyon tudok. Bocs, lehet lepontozni. Tehát a hidzsáb NEM kendő. Ennyi.

2015. márc. 8. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!