Milyen gondolatok lehetnek a fejében egy hívő geológusnak?
Szia
Elküldöm egy geológus (hívő) véleményét: " „Ha engem mint geológust arra kérnének fel, hogy röviden magyarázzam el a Föld eredetének és a rajta levő élet kifejlődésének újabb kori elképzeléseit egy egyszerű pásztornépnek, olyan törzseknek, amelyekhez a Mózes első könyve szól, aligha tudnám azt jobban megtenni, mint hogy nagyon szorosan követném a Mózes első könyve első fejezetének nyelvezetét” (Wallace Pratt geológus)"
"egy egyszerű pásztornépnek, olyan törzseknek, amelyekhez a Mózes első könyve szól,"
Na igen, azzal egy tanult geológus tisztában van, hogy egy többnyire írástudatlan csoportnak nincs sok értelme a radiokarbonos vagy más radiometrikus módszerekről beszélni, úgysem értik meg. Le kell ereszkednie az ő szintjükre, és olyan sztorit kitalálni, amit képesek ők is megemészteni, ha már nagyon muszáj lenne mindenképpen beszélnie nekik a munkájáról. Ez az idézet gyakorlatilag erről szól.
Kérdezö, és azt tudtad, hogy a Biblia szerint NEM 6000 éves a Föld? ..... hanem sokkal de sokkal több?
Ami pedig a tudósokat illeti, azért valljuk be öszintén, hogy azért elég gyakran tévednek is.... Egyszer így, egyszer úgy mondják.
Most legutóbb a kanadai tudósok egy kicsit fejére állítják a Big Bang-ot. /én ebbe nem szólok bele, én csak elolvastam :D.... rágcsálja akit érdekel :)
"Ami pedig a tudósokat illeti, azért valljuk be öszintén, hogy azért elég gyakran tévednek is.... Egyszer így, egyszer úgy mondják. "
Mikor is tévedtek? Az egy dolog, hogy az aktuális időben rendelkezésre álló ismeretek, mérőeszközök, és azok adatai alapján kijelentenek valamit, aztán a mérőeszközök finomodásával, az ismeretek bővülésével később más eredményre jutnak. A tudomány egyszerűen így működik. Épp ezért a tudományban semmit sem kezelnek megmásíthatatlan tényként, mindig ott van, hogy ha később még pontosabb műszereink lesznek a méréshez, és/vagy még több ismeretünk az adott dologgal vagy körülményeivel kapcsolatban, akkor változhat az eredmény, vagy annak interpretálása is.
Ellentétben a vallással, amely mindent egyetemes, végső és megmásíthatatlan igazságként kezel, amit csak állít.
Tudom, most a tojásos dologgal fogsz jönni, mert mindig azt hozod fel példának. Van, hogy leragadunk egy dolognál, és soha többé nem tudunk onnan elmozdulni...
no látod kedves 77-es.
Minket a tanúkat meg egyesek agyon rágcsált szövegekkel vádolnak, azért mert mélyen tanulmányozzuk a Bibliát, és felismertük, nem tanítja a háromságtant, sem azt hogy Isten olyan kegyetlen és igazságtalan lenne, hogy valamilyen ördögfélével szövetséget kötve örökkön-örökké kínoztatná a bünösöket a valamilyen szószerinti tüzes kínok poklában.
Igazán néznének meg magukat, hiszen még a papjaikat sem hagyják megnösülni szegényeket. Aztán minket szidnak, hogy köszönünk-e vagy nem köszönünk. De hogy ök fegyvert fognak, pletykálnak, lopnak csalnak, paráználkodnak, az mink OK, mert hát ök "szeretik" a Krisztust.
77-es, én nem csúfolom a tudományt. Azt is tudom, hogy mennyi változáson megy keresztül. Ami ma elfogadott, holnap már nem.
Itt az emberi beképzeltségröl, az önteltségröl van szó. Nem a tudomány az ami téved, hanem az emberek, hisz az emberek csinálják a tudományt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!