Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen gondolatok lehetnek a...

Milyen gondolatok lehetnek a fejében egy hívő geológusnak?

Figyelt kérdés
Hite szerint mennyi idős a világ? Ezzel szemben mit mond, hány éves a kőzet, amit a kezében tart?

2015. márc. 1. 15:57
1 2
 11/16 KZitus ***** válasza:

Szia

Elküldöm egy geológus (hívő) véleményét: " „Ha engem mint geológust arra kérnének fel, hogy röviden magyarázzam el a Föld eredetének és a rajta levő élet kifejlődésének újabb kori elképzeléseit egy egyszerű pásztornépnek, olyan törzseknek, amelyekhez a Mózes első könyve szól, aligha tudnám azt jobban megtenni, mint hogy nagyon szorosan követném a Mózes első könyve első fejezetének nyelvezetét” (Wallace Pratt geológus)"

2015. márc. 3. 12:12
 12/16 anonim ***** válasza:

"egy egyszerű pásztornépnek, olyan törzseknek, amelyekhez a Mózes első könyve szól,"

Na igen, azzal egy tanult geológus tisztában van, hogy egy többnyire írástudatlan csoportnak nincs sok értelme a radiokarbonos vagy más radiometrikus módszerekről beszélni, úgysem értik meg. Le kell ereszkednie az ő szintjükre, és olyan sztorit kitalálni, amit képesek ők is megemészteni, ha már nagyon muszáj lenne mindenképpen beszélnie nekik a munkájáról. Ez az idézet gyakorlatilag erről szól.

2015. márc. 3. 13:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Kérdezö, és azt tudtad, hogy a Biblia szerint NEM 6000 éves a Föld? ..... hanem sokkal de sokkal több?

Ami pedig a tudósokat illeti, azért valljuk be öszintén, hogy azért elég gyakran tévednek is.... Egyszer így, egyszer úgy mondják.

Most legutóbb a kanadai tudósok egy kicsit fejére állítják a Big Bang-ot. /én ebbe nem szólok bele, én csak elolvastam :D.... rágcsálja akit érdekel :)

2015. márc. 3. 14:29
 14/16 anonim ***** válasza:

"Ami pedig a tudósokat illeti, azért valljuk be öszintén, hogy azért elég gyakran tévednek is.... Egyszer így, egyszer úgy mondják. "

Mikor is tévedtek? Az egy dolog, hogy az aktuális időben rendelkezésre álló ismeretek, mérőeszközök, és azok adatai alapján kijelentenek valamit, aztán a mérőeszközök finomodásával, az ismeretek bővülésével később más eredményre jutnak. A tudomány egyszerűen így működik. Épp ezért a tudományban semmit sem kezelnek megmásíthatatlan tényként, mindig ott van, hogy ha később még pontosabb műszereink lesznek a méréshez, és/vagy még több ismeretünk az adott dologgal vagy körülményeivel kapcsolatban, akkor változhat az eredmény, vagy annak interpretálása is.

Ellentétben a vallással, amely mindent egyetemes, végső és megmásíthatatlan igazságként kezel, amit csak állít.

Tudom, most a tojásos dologgal fogsz jönni, mert mindig azt hozod fel példának. Van, hogy leragadunk egy dolognál, és soha többé nem tudunk onnan elmozdulni...

2015. márc. 3. 14:42
 15/16 anonim ***** válasza:
A gondolatai között ég és föld a különbség.
2015. márc. 3. 19:09
 16/16 anonim ***** válasza:

no látod kedves 77-es.

Minket a tanúkat meg egyesek agyon rágcsált szövegekkel vádolnak, azért mert mélyen tanulmányozzuk a Bibliát, és felismertük, nem tanítja a háromságtant, sem azt hogy Isten olyan kegyetlen és igazságtalan lenne, hogy valamilyen ördögfélével szövetséget kötve örökkön-örökké kínoztatná a bünösöket a valamilyen szószerinti tüzes kínok poklában.

Igazán néznének meg magukat, hiszen még a papjaikat sem hagyják megnösülni szegényeket. Aztán minket szidnak, hogy köszönünk-e vagy nem köszönünk. De hogy ök fegyvert fognak, pletykálnak, lopnak csalnak, paráználkodnak, az mink OK, mert hát ök "szeretik" a Krisztust.

77-es, én nem csúfolom a tudományt. Azt is tudom, hogy mennyi változáson megy keresztül. Ami ma elfogadott, holnap már nem.

Itt az emberi beképzeltségröl, az önteltségröl van szó. Nem a tudomány az ami téved, hanem az emberek, hisz az emberek csinálják a tudományt.

2015. márc. 4. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!