A buddhizmus mit mond a melegekről?
Szia. Olvastam a Dalai Láma véleményét erről a dologról, és ő azt mondja, hogy ez interpretáció kérdése. A buddhizmus az ún. sexual misconduct-ról beszél (nem tudom mi erre a pontos magyar kifejezés, de talán "rossz szexuális magatartás"), amit egyes irányzatok úgy értenek, mint minden szexuális cselekedet, megint mások úgy, hogy minden, ami nem a szaporodást segíti elő (tehát, orális szex, maszturbálás stb.), megint mások (köztük a Dalai Láma is), hogy minden olyan cselekedet, ami nem két fél közös beleegyezésén és akaratán alapszik (tehát erőszak, gyermekekkel való szexuális viszony stb.).
Én példának okáért meleg vagyok, és buddhistának tartom magam. És ez még nem okozott problémát, és a többi buddhista sem vet meg érte, mert úgy vannak vele, hogy ez az én dolgom, és ameddig hű vagyok a mindenkori páromhoz, szeretem őt, és mindketten akarjuk a dolgot, addig semmi rosszat nem csinálok. Persze, biztos vannak olyan irányzatok is, akik ezt elítélnék, de eleve, a buddhizmus lényegéből adódik, hogy ne ítélkezzenek a követői, és mindenkit ugyanolyan tisztelettel illessenek meg (legyen az meleg, fekete, zsidó, vagy bármi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!