Jézus hány éves korában zarándokolt el Jeruzsálembe?
12
When Jesus was 12 years old he went up to Jerusalem with his parents to celebrate the custom of the feast.
Nem úgy volt a zsidóknál, hogy minden évben el kellett zarándokolniuk Jeruzsálembe?… A válasz tehát szerintem, hogy
(0?), 1, 2, 3,… 31, 32 és 33
éves korában zarándokolt oda.
Annak, hogy a Biblia ezek közül a 12 éves és 33 éves korában történt zarándoklatot emeli ki leginkább, egyéb okai vannak.
Oké, hogy tényleg szokás volt-e, abban kicsit elbizonytalanodtam, de:
41Szülei MINDEN évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. 42Amikor tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint. – [link]
Majd csak nem hagyták otthon szegényt egyedül.
„Társadalom tudományok és bölcsészet” témakörbe miért nem való egy könyvekkel kapcsolatos kérdés?…
(((Bár valószínűnek érzem, hogy a „Házi feladat kérdések” kategória lett volna a legtalálóbb…)))
Mert a vallási kérdések abba a kategóriába valók.
Lehet, hogy nem 100%-ig következetes, de ez egy jó megközelítés.
Nekem kicsit olyan érzésem van, hogy erős allergiád alakult ki bármilyen vallással kapcsolatos szóra…
Ebben a kérdésben én gyakorlatilag semmi vallásos dolgot nem látok… Egy egyszerű adatra kérdez rá egy könnyen kikövetkeztethető forrás alapján. De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!