Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért álmodtam ilyen szörnyüsé...

Miért álmodtam ilyen szörnyüséget?

Figyelt kérdés

Álmomban megöltem a gyerekemet. 10 éves tündéri kislány. Nagyon szeretem, és ő is nagyon anyás, a kapcsolatunk ideális. Rólam még annyit, hogy 38 éves keresztény nő vagyok, hiszek Istenben, és ezért is irtam ide ezt a kérdést, nem az ezoterikához, mert itt talán más megközelitésben kapok választ.

Az egészben az volt a legszörnyübb, hogy lefürészeltem a fejét, teljesen el a testétől, de a végső seb csak egy kis karcolás volt a nyakon, egyéb baja nem lett, élt és virult, aztán én mondtam, hogy felejtsük el, és ment minden tovább a maga rendjén.

Már gyerekkoromban is álmodtam hasonló brutális dologról, akkor attól féltem, hogy lehet, hogy valamikor majd felnőttkoromban abortuszra fogok menni, és nagyon vigyáztam, hogy erre semmiképp ne kerüljön sor, és ha véletlenül jönne is egy nem tervezett baba, akkor sem tudnám megölni.

Nem tudom feldolgozni ezt a szörnyüséges álmot, és ugy általában más szörnyüségek is sokáig bennem maradnak, amikről hallok, például a hiradóban

2015. febr. 25. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez a baj, hogy nem tudod feldolgozni.

Semmit nem jelentenek az álmaid, ne aggódj.

Csak rajtad múlik, hogy lefűszéreled-e a kislányod fejét, nem máson.

Tudom, hogy sokakban egy megcsalásos álom is nyomot hagy, mert gondolkodni bűn, mert minden kísértést bűnként élnek meg. Ha valaki bűnről hall, nem lesz bűnös és nem jelenti azt, hogy elfogadja.

A kislányod imád, te is imádod őt, most tényleg egy hülye álmon fogsz rágódni?

2015. febr. 25. 13:34
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

Én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy igyekezz hamar elfejteni az egészet. :)

Minden ember álmodik idönként valamilyen szörnyüséget. A médiák ontják a rémhíreket, esetleg a hororos filmek, olvasmányok is elöidézhetnek rosz álmokat.

Lehetséges, hogy ki vagy fáradva, kimerülve, idönként az agy állítólag "takarít"...

Igazán nincs semmi összefüggés az egyéniséged és az álmok között. Oda kell figyelni, hogyan táplálkozunk, mennyit pihenünk...

2015. febr. 25. 13:37
 3/9 Szeressük egymást ***** válasza:
Lehet, hogy sok volt a bableves, de a valoszinubb ok ellen annyit tehetsz, hogy odafigyelsz ra, hogy milyen filmeket nezel meg, milyen hireket hallgatsz meg, olvasol el. Nem kell verontasrol szolo dolgokra odafigyelni, akkor inkabb ne foglalkozz a hirekkel es ne nezz eroszakos filmeket.
2015. febr. 25. 13:46
 4/9 anonim ***** válasza:

a megoldás kulcsa:" általában más szörnyüségek is sokáig bennem maradnak, amikről hallok, például a híradóban."

Ne nagyon nézd ezeket.. Nem tudsz úgysem segíteni, ezért becsapódik a lelkedbe. Azután éjjel ilyen feldolgozatlan élményeink jönnek fel(ez egyfajta feldolgozás) Ami az álom-tudat sajátossága: ezek a képek a racionális tudat kikapcsolásával tkp. teljes abszurditásban kapcsodnak egymáshoz. Lehet hogy lányodra előtte való napokban értetlenül néztél: miért csinálja ezt? és lemaradt a megértés, a sok teendő miatt. Azután éjjel horror képsorozatban nyomultak a tudatodba. Jellemző, hogy ezen nem csodálkozunk, ott az abszurd (pl.hátúszásban közlekedek a körúton,stb)természetes. Egy nevesebb pszichológus -sajnos elfelejtettem a forrást- mondta: az álomban a gyilkosság soha nem gyilkosságot jelent.

Valaki fent említette: "felejtsd el" -ez egy jóindulatú tanács, de sajnos akarattal NEM tudunk felejteni, nem tudunk "akarni elfelejteni". Ezért inkább fel kell dolgozni úgy "el lehet engedni" ez igazi felejtés lehet. Ehhez próbáltam segítséget adni, remélem sikerült.-aa-

2015. febr. 25. 13:53
 5/9 A kérdező kommentje:

Komolyan, olyan jókat irtatok, hogy egészen megnyugodtam, hogy mégsem lakozik a tudatalattimban egy gyilkos személyiség.

Minden válasz hasznos volt, nagyon köszönöm, a tanácsokat pedig igyekszek megfogadni. :)

2015. febr. 25. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Az elmédbe tudsz kivetíteni meg sajnos az ellenség is tud neked vetíteni. Neked kell ilyenkor átkapcsolni. Ezt úgy tudod megtenni, hogy Jézusra nézel a szíveddel.

Mindegy hogyan képzeled el Jézust csak nézz Jézusra.

Táplálkozzál lelki kenyérrel a bibliával Isten igéjével és ne szennyezd az elmédet TV előtt.

2.

Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére Jézusra, a ki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült.

2015. febr. 25. 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Az ok a 2. sorban le is van írva: keresztény vagy.
2015. febr. 27. 14:50
 8/9 Peter__Griffin ***** válasza:
A drog az rossz, érted?!
2015. febr. 27. 21:57
 9/9 anonim válasza:
Azért álmodtál ilyen szarságokat mert hülye vagy.hahahahaha
2015. márc. 19. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!