Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség a misekönyv és...

Mi a különbség a misekönyv és az imakönyv között?

Figyelt kérdés

Ha templomba járok elég megvenni az egyiket vagy mind a kettőt kellene? Én úgy értelmeztem, hogy a misekönyvben minden benne van és nem kell külön imakönyv, de nem vagyok biztos benne.

Melyik katolikus mise/imakönyvet vegyem meg, nézegettem, de annyi féle van. Elsőre a Szentlélek hárfája és a Misekönyv II. c. könyv tűnik szimpatikusnak.

2015. febr. 18. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az imakönyvet vedd meg. Abban vannak a hívek számára az imádságok.

A szentmisén a pap a Misekönyvből végzi a szertartást, és olvassa fel az evangéliumot stb. Ezt csak a papok használják.

2015. febr. 18. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A misekönyvet a pap használja (az ő része teljesen benne van meg talán a hívők válasza is), azt nem tudod megvenni.

Az imakönyvet a hívők használják (ebben bizonyos részek, amiket a pap mond, nincsenek benne, csak a kezdő és a végszó, de amit válaszolni kell, az benne van), azt tudod megvenni.

Szerintem a Hozsannát vedd meg - ha szeretsz énekelni -, de a lényeges részek (mise, gyónás, lelkitükör stb) mindegyikben benne van. Ha bemész a sekrestyébe vagy kegytárgyboltba vagy katolikus könyvesboltba, ott is tudnak segíteni, hogy melyiket válaszd.

2015. febr. 18. 21:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Egyik nap bemegyek a kegytárgyboltba és körülnézek.
2015. febr. 18. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A misekönyv egy templomi kellék, amiben a miseszövegek vannak benne, ünnepekre, az év időszakaira lebontva. Általában piros színű, nagy alakú és jó vastag.

Az imakönyv mindennapi, akár otthoni használatra van, hívek számára és akár a zsebedben is elfér. Benne szokott lenni a szentmise válaszai, de még egyéb imádságok is.

2015. febr. 19. 10:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt nem mondanám, h a zsebemben elfér, amiket láttam 400-500 oldalas könyvek. :)
2015. febr. 19. 16:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Azt nem mondanám, h a zsebemben elfér, amiket láttam 400-500 oldalas könyvek. :)"

Azok valószínűleg misekönyvek voltak. Az én imakönyvem kb. 15 centi hosszú, illetve van egy imakönyv itthon, ami szintén nagyobb, de 1800 végén adták ki.

2015. febr. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!