Hogyan kezdtél el hinni Istenben, és a Biblia szavában?
Menj el a neked legszimpatikusabb temploba.
Vagy kérdezz róla olyan ismerősödtől, aki hisz benne.
valahogy mindig is tudtam, hogy kell lennie valakinek aki létre hozta az életet.
De nem ismertem, nem tudtam hogy ki Ő és, milyen lehet, vagy van e célja stb
engem sok kérdés foglalkoztatott, mint másokat is általában és válaszokat kerestem az életre, és a bibliában találtam rá
ebben Jehova Tanúi segitettek, és magam is ezt teszem hogy segitek másoknak immáron 24. éve
Sehogyan, ugyanis nem hiszek benne. :)
"Magamtól sehogy, engem Isten keresett meg és onnantól olvastam a Bibliát."
Engem meg a pomogácsok kerestek meg és megígérték, hogy elvisznek Dörmiországba hancúrozni a vidámparkjukba.
én gyermekkoromban a szüleimtöl hallottam Istenröl.
Szüleim komolyan vették a hitet, de nem fanatikusan. Mi a tanúk, komoly kutatásokat szoktunk végezni, és figyelembe vesszük a tudományt, a történelmet, az archeológiát is.
Ezért megrendeltük az akkor elérhetö tudományos folyóiratokat mint pld. az Élet és tudomány.
Mivel az emberekkel már kis korom óta szívesen beszélgetek, számomra a hirdetés egy nagyon kellemes "foglalkozás" volt. Szerettem hallgatni a "nagyokat", osztálytársaimmal is sokat beszélgettünk Istenröl a tanáraimmal is.
Mivel elolvastunk sokszor olyan tudományos cikkeket is, melyek bizonyították a Biblia hitelességét is, ez is még jobban megerösítette az Istenben való hitemet.
Azóta néhány év eltelt. Sokszor tapasztaltam, hogy míg az evolúciós tudomány rengeteg tévedéseit javítgatta, a Biblia tanítása igaz maradt.
Az archeológia bizonyította a Bibliai városok, személyek létezését.
A Biblia tanácsai olyan bölcsek, hogy nem avultak el. A mai pszichológusok is sokszor merítenek belöle tanácsot, bölcsességet.
Jövendölései teljesülnek. Csak ismerni kell alaposan.
A másik bizonyíték az Isten létezésére az univerzum, a Föld és az élet rajta. Ezek annyira összetett dolgok, hogy én szerintem sokkal nagyobb hitre van szükség arra, hogy ez mind a véletlen müve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!