Lehet egyszerre három vallást tartani?
Figyelt kérdés
A Kereszténységre,Judaizmusra és az Iszlámra gondolok.2015. febr. 5. 14:18
11/21 anonim válasza:
Nem lehet.
Válaszolj a kérdéseimre:
Ki volt Jézus? Isten fia (esetleg adoptálva), vagy csak próféta? Vallod-e, hogy meghalt, és feltámadt érted?
Apaként vagy rabszolgatartó gazdádként gondolsz-e inkább Istenre? Allahnak nincs fia.
Nem szolgálhatsz két úrnak.
Egy szinkretista vallás a három elemeiből:
12/21 anonim válasza:
Jézus által kívánsz üdvözülni, vagy törvény által? Öt törvény van, vagy több, mint hatszáz, amit be kell tartanod?
13/21 Ozmium42 válasza:
Csak egy vallásod lehet, a sajátod. Ez vagy megegyezik valaki máséval (tömegekével), vagy nem. Ennyi a történet magva.
14/21 A kérdező kommentje:
Én egyébként keresztények vagyok elkeresztelve , de viszont nagyon érdekel a judaizmus és az iszlám is.Az én őseim között vannak zsidók és muszlimok is.Ezért érdekel.
2015. febr. 6. 11:43
15/21 A kérdező kommentje:
*kereszténynek
2015. febr. 6. 11:44
16/21 anonim válasza:
Ez dícsérendő. Ismerd meg mind a hármat, azzal csak nyersz. Elvileg amúgy is az általános műveltség része kéne hogy legyen.
De amint látjuk itt a GYK-is, sokan még a saját vallásuk alapjait sem sem ismerik :) Úgyhogy figyelj oda, hogy hiteles forrásokból tájékozódjál, ne a szektás propagandákból.
Aztán hogy melyik vallás mellett kötelezed el magad, az meg egy teljesen külön történet. Attól még ismerheted a másik kettőt is.
17/21 A kérdező kommentje:
Az iszlámban mennyi és hány irányzat van?
2015. febr. 6. 14:40
18/21 A kérdező kommentje:
mennyi helyet milyen (bocs csak elírtam)
2015. febr. 6. 14:47
19/21 A kérdező kommentje:
most már meg van .
2015. febr. 6. 15:05
20/21 huskyloverapach válasza:
Igem lehet az esetben ha már legalább kettô engedi a másik két vallást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!