Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten neve jehova, akkor...

Ha Isten neve jehova, akkor miért nem ezt mondta Mózesnek?

Figyelt kérdés

A Károli szerint a 2Mózes 3,14 így szól:

Ha majd elmegyek Izráel fiaihoz, és azt mondom nekik: a ti atyáitok Istene küldött engem hozzátok, és ők megkérdezik tőlem, hogy mi a neve, akkor mit mondjak nekik? Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok.

A jehovista biblia természetesen ezt is másként fordította le, de még ők sem merték beleírni a 16. században kreált nevet, náluk így szól:

Isten erre ezt mondta Mózesnek: „AZZÁ VÁLOK, AMIVÉ VÁLNI AKAROK.”

Az eredeti héberben Isten neveként ugyanazt írja le, ahogy Károli fordította (meg lehet tekinteni angol fordítással itt: [link]

A héber nyelvben nincs olyan szó, hogy jehova. Isten sem így mutatkozott be, még Mózesnek sem, akkor miből gondolja pár ember, hogy ők ismerik Istent? Vagy magukat még Mózesnél is többnek hiszik?

2015. febr. 5. 13:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ha érdekel

[link]

2015. febr. 5. 20:27
 12/15 anonim ***** válasza:

grkaty nevű felhasználónak.

Katy,ugye azt tesem gondolod komojan ,hogy Isten nevét a "bölcs fordítók "csak úgy kihagyták vagy meghamísították.

Istennek nem lett volna rá hatalma ,hogy ezt megakadájozza ?

Gondolj bele,az Új Világ fordítás mióta étezik?

Na ugye,vagyis a egy hamisítvány,félre fordítás,sajnos.

2015. febr. 6. 17:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha a kérdéseid kiírása előtt vennéd a fáradtságot és utánanéznél, nem e tették már fel rajtad kívül ugyanezt a kérdést? Kb. egy hete voltak utoljára szájbarágósan megválaszolva ugyanezek a kérdések, amiket most itt felvetettél.

"A héber nyelvben nincs olyan szó, hogy jehova. Isten sem így mutatkozott be, még Mózesnek sem,"

A héberben nincs olyan szó, hogy "Mózes", akkor most miért is használod ezt az értelmetlen betűsorozatot?

2015. febr. 6. 17:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Hogy neked mindig igazad van.....!!!??Érdekes.
2015. febr. 6. 17:35
 15/15 anonim ***** válasza:
Istenem..sok r*tyi! A Károli bibliában benne van a Jehova név, persze, ha nem tudtok olvasni, akkor nem kell okoskodni. De hogy miért kell tagadni a tényeket..azt nem vágom. De amúgy Grkaty-nak teljesen igaza van, hiába kötekedik a sok hitehagyott cs*cska! :)) Na mindegy, ők is tudják az igazságot, csak fáj nekik! Na hala!
2015. febr. 20. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!